Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Gödrök csúfítják a Római körutat

Szeged - Olvasónk Csörög a telefon rovatunkban jelezte, hogy a Római körúton, a Bertalan híd lábánál hatalmas gödrök éktelenkednek, és kisebb fák is nőttek mellettük. Elmondása szerint a munkálatok már három hónapja elkezdődtek, de hetek óta semmi sem történik.
Három hónappal ezelőtt még kisgyermekes apukák jártak a Bertalan híd lábához azért, hogy a markolókat nézegessék, de hetek óta már senki sem dolgozik ott. Miután olvasónk felhívta lapunkat, megnéztük, milyen is a Római körút Bertalan híd felőli része. A hatalmas gödröket körbekerítették, de egy részük az autóúton, másik részük pedig a járdát és az utat elválasztó füves részen terül el.

Az elkerítő elemből kilóg a kerékpárútra egy vasrúd, ami könnyen balesetet okozhat. Nem elég a gödrök látványa, olvasónk szerint emiatt az esedékes fűnyírást sem tudják elvégezni, így a gödrök környékén kisebb fák is sarjadni kezdtek, amelyek a kerékpárútra is kezdenek ráhajolni. Olvasónk arra is panaszkodott, hogy csövek kígyóznak végig a járdákon, így az idősek könnyen felbukhatnak. A környéken várják, mikor kezdik újra, és fejezik be végre a munkálatokat.

Mint az elhagyott lövészárok. A Szilléri sugárút és Római körút közti kanyarodósáv közepén lévő útfelbontás is hónapok óta így áll. Fotó: Kuklis István
Mint az elhagyott lövészárok. A Szilléri sugárút és Római körút közti kanyarodósáv közepén lévő útfelbontás is hónapok óta így áll. Fotó: Kuklis István

A szegedi polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájától megtudtuk, hogy a jelzett területen a Szeged–Algyő ivóvízminőség-javító program ivóvíz főnyomóvezetékének rekonstrukciós munkálatai folynak. A vezetékszakasz elkészült, de az az ismételt nyomáspróbának sem felelt meg, ezért a kivitelezőnek fel kell tárnia a hibahelyet, és helyre kell állítania. A város információi szerint a munkákat rövidesen újrakezdik. A munka befejezésének határideje pedig augusztus 17-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldódott a görög dráma: hazatérnek a teknősök

Elindult haza kedd délelőtt, a görög-macedón határhoz közeli természetes élőhelyére az a 700 görög… Tovább olvasom