Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Göncz Árpádról nevezik el a sétányt a bölcsészkar és a TIK között

Tudta, hogy a volt köztársasági elnök, A gyűrűk ura fordítója alapította a bölcsészkaron az angol fordító- és tolmácsképzést?

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról, az 1956-os forradalmárról, politikusról, köztársasági elnökről, íróról és műfordítóról, a szegedi Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén a fordító- és tolmácsképzés alapító tanáráról nevezzék el.
A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatását 2017. május 26-án, pénteken, 13 órai kezdettel tartják a fent megnevezett helyszínen - olvasható a bölcsészkar facebook oldalán.

Dr. Szajbély Mihály professzor, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja köszöntőt,  dr. Szabó Gábor professzor, akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora ünnepi beszédet mond majd a rendezvényen. Dr. Szőnyi György Endre, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora felidézi Göncz Árpád szegedi tevékenységéről szóló személyes emlékeit.

Közreműködik a SZTE Zeneművészeti Karának Szegedi Harsonaegyüttese.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadály nélkül tarolnak a sofőrök

Akadály nélkül tarolnak a sofőrök
Milliós károkat okoznak évente a szegedi önkormányzatnak azok a figyelmetlen sofőrök, akik kidöntik a terelőszigetek tábláit. Van, hogy a jelzőlámpát, a korlátot is viszik, és végigszántják a körforgalmak virágágyásait is. Tovább olvasom