Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Görögország és Törökország a sláger

Görögország és Törökország a sláger

Szeged - Még mindig nem késő nyaraláson gondolkodni, de a szakemberek szerint egy külföldi utat három-négy héttel korábban érdemes lefoglalni. Ötvenezertől százezrekig terjedhet az utazásra, szállásra kiadott összeg, a buszos utak a legolcsóbbak.

Vida-Szűcs Imre - Délmagyarország napilap - 2013.07.10. 07:11
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

– Korfura megyünk két hét múlva, 300 ezer forint lesz a nyaralás mindenestül kettőnknek – válaszolta kérdésünkre Lajos, aki barátnőjével, Dorcsival szervezte az utat hétfőn az egyik szegedi, belvárosi utazási irodában. A fiatalok repülővel utaznak el egy hétre, apartmanban laknak majd. – Az interneten keresgéltünk, elég gyorsan sikerült dönteni. Fontosnak tartjuk, hogy nagyobb, megbízható utazási irodánál válasszunk – hallottuk a fiatalembertől.

Lajos és Dorcsi Korfut választotta. Fontosnak tartották, hogy nagyobb, megbízható irodánál foglaljanak utat. Fotó: Frank Yvette
Lajos és Dorcsi Korfut választotta. Fontosnak tartották, hogy nagyobb, megbízható irodánál foglaljanak utat.
Fotó: Frank Yvette

Belföldi nyaralást nem érdemes hónapokkal előre lefoglalni, mert nagyon időjárásfüggő minden, külföldi út esetén viszont célszerű legalább három-négy héttel a nyaralás előtt foglalni – tanácsolta az egyik országos utazási iroda szegedi kirendeltségének vezetője. Azt mondta, Görögország és Törökország a sláger, de sokan keresik az 5 napos, 4 éjszakás városlátogatásokat is például Rómába vagy Párizsba. A városlátogatásokra érdemes az augusztusi időpontokat választani, mert akkor nincs annyi turista, mint a szeptemberi csúcsban, így nyugodtabban körülnézhetünk.

Horvátország népszerűsége töretlen, a horvát tengerparton nincs olyan, hogy last minute. A szakember szerint a belföldi nyaralás sem feltétlenül olcsóbb, mint a külföldi; egy tíznapos görögországi, buszos, apartmanos kirándulás például 50-55 ezer forintból kihozható egy főre. Nagyjából ugyanennyi pénzért nyaralhatunk Magyarországon is bő egy hetet. Itthon elsősorban a wellnesshétvégék kedveltek, sokan keresik fel a Balaton környéki, Eger vagy Sopron közelében lévő szállodákat. A drágább helyeken 5-6 napért egy főre 300 ezer forintot is ott hagyhatunk.

Sok turistát csábítanak a görög szigetek. Fotó: DM/DV
Sok turistát csábítanak a görög szigetek.
Fotó: DM/DV

Egy csak külföldi utakat szervező irodában a legnépszerűbb helyek közé tartoznak a görög szigetek, Törökország, Mallorca és Spanyolország. Akinek mostanában jut az eszébe, hogy ki kellene ruccanni valahová, még annak sem késő, de az olcsóbb utakat már kitartóbban kell kutatni.

Egyiptomban nem árt az óvatosság

Az egyik utazási iroda munkatársa szerint Egyiptomba is ugyanúgy mennek az emberek, mint máskor. A nyaralóhelyek Kairótól 500-600 kilométerre vannak, azokat nem érintik a tüntetések és a zavargások. Úgy véli, Magyarországon – talán a média hatására – hajlamosak vagyunk túldramatizálni a helyzetet. A kormány honlapján olvasható konzuli tájékoztatás mindenesetre fokozott óvatosságra inti az utazókat. „A turisták által leginkább kedvelt üdülőhelyek, úgy mint Hurghada és Sharm el-Sejk a jelenlegi információk alapján egyelőre biztonságosnak mondhatók" – írták július 3-án. A tömegmegmozdulásokat kerüljék, fényképeket se készítsenek a tüntetőkről vagy a rendvédelmi szervek tagjairól – tanácsolják a turistáknak.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 23 hozzászólás
Moderálásra küldöm 23. mackópajtás 2013.07.15. 12:40

" A szakember szerint a belföldi nyaralás sem feltétlenül olcsóbb, mint a külföldi"

Ez a lényeg az egészben. Semmivel se drágább ha elmegyek az itt említett helyekre (Horvátország vagy Görögország) tengerpartra, mintha a Balatonra mennék. És a kettő nem összehasonlítható. Szóval egyértelmű, hogy tengerpart. :)

Moderálásra küldöm 22. azuras 2013.07.11. 11:44

Itthon is nagyon jó helyekre lehet elmenni, akár normál, akár kuponos áron (akciós) több napra. Csak utána kell járni, mert nagyon jó ajánlatokat lehet kifogni. (nem is gondolná az ember.)
Viszont, ha azt nézzük, hogy a hazai árak nyáron (fő/éj) hasonlóak, vagy ha nem magasabbak, mint pl. egy horvátországi apartmané a tengerparton, akkor azért elgondolkozik az ember, hogy ha megtudja oldani a lejutást, akkor inkább lemegy egy hosszú hétvégére, vagy egy hétre a tengerpartra.
Ha lenne autónk, mi is inkább lemennénk a tengerpartra párommal, és az év más időszakában itthon néznénk meg egy-egy hazai város valamelyikét.

Moderálásra küldöm 21. végbélrém 2013.07.10. 23:27

1. a cikk szerzőjének: Mallorcan az Spanyolország része.

2. minek irigykedni? mindenki költse arra az anyja apja pénzét, amire jól esik neki. Jó utat. :)

3. még ha az egy Korfui 150.000/fős nyaralás is. ....Ennyi pénzből magán útun be lehetne utazni kb. fél európát.

Moderálásra küldöm 20. vári 2013.07.10. 23:14

dodoni
Elképesztő, hogy erről is "az" jut eszedbe.
Tehát te nem néznéd meg a Colosseumot, a piramisokat, a tengereket, Párizst (sorolhatnám, hirtelenjében ezek jutottak eszembe), mert külföldön pénzt költeni nem eléggé hazaszerető dolog.
Ez nem patriotizmus, hanem beszűkültség.
Menjen csak a magyar külföldre, a külföldi pedig jöjjön ide, és akkor mindenki kulturálódhat (amit természetesen otthon is megtehet, de miért ne szélesítse a látókörét?), és mindenkinek bevétele származik belőle. Csak ehhez fel kell nőni. Nem a pénzre gondolok itt, hanem - többek között - arra, hogy hosszú távra tervezünk, és nem számlázunk ki százhúszezret egy palack borért és két kóláért. Magyarország igazi turistaparadicsom lehetne, ha változtatnánk a hozzáállásunkon.

Moderálásra küldöm 19. BFerry 2013.07.10. 21:44

Szasztok,
en valamikori Szegedi vagyok, es en sem voltam meg sem Görögben sem Törökben. Most augusztusben megint Szeged lessz a cel, 2 het. Nem tudom, en nem költenem az utolso penzemet egy nyaralasra, nalunk (NO) valahogy mashogy tikkelnek az emberek. Igaz a Nemetek sokan utaznak, de ennekem szemelyesen egy szep lakas, egy egy hetvege a közelben (kirandulasok a fekete erdöebe), jobban bejön, min pl. egy Egyiptomi ut, ahol meg csapvizet sem lehet inni.
Pedig lenne ravalo, nem az a baj, csak hat itt egy kicsit mindenki tartalekol, gondol a holnapra, nem csak a manak el.
BFerry

Moderálásra küldöm 18. kowalsky 2013.07.10. 21:40

az utazási iroda kihagyásával -30% lett volna...
komolyan, ott ülnek egész nap a gép előtt és képtelenek összerakni egy repjegy+apartman kombót... meg is érdemlik

Moderálásra küldöm 17. dodoni 2013.07.10. 21:04

Aki külföldre megy, az a pénzét is oda viszi. Ottani munkahelyeket etc. támogat ezáltal. Aztán nagyot nézünk és sírunk, hogy itthon semmi nem megy. A labanc szellemiség ide vezet.

Moderálásra küldöm 16. queenmargareth1 2013.07.10. 20:38

mindenkinek jó üdülést! én a FOKA-n töltöm.

Moderálásra küldöm 15. tommt 2013.07.10. 19:45

Unalmas már ez a miből telik nekik duma. Én is meg egy diák is félre tud tenni vagy meg tud keresni havonta 10-15000 forintot ha akar dolgozni és egy év alatt már meg is van a nyaralás ára pl.

Moderálásra küldöm 14. .suhym. 2013.07.10. 19:08

8. redergabi 2013.07.10. 14:02

Ismerőseim, családom tagjai átlagemberek. Nincs köztük milliomos vállalkozó, de 2-3 hétre mindegyikük elmegy nyaralni évente külföldre, sőt télen síelni és itthon is túráznak vagy éppen "wellneszeznek" hétvégéken.
Nem cigiznek, nem piálnak, ők értelmesebb dolgokra költik a pénzüket.
Most lehet irigykedni!

Jó nyaralást a riportalanyoknak!:))


23 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...