Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Gréczy: megmozdult az MSZP

Több mint 9 ezer ember vett részt az MSZP kedden zárult pártszavazásán, ez 70-80 százalékos részvételi arányt jelent, mondta Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc egykori kommunikációs tanácsadója csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján.
A Magyar Szocialista Demokratikus Koalíció Platform nevében megszólaló újságíró, publicista szerint ez új egységet teremthet, látszik: a szocialisták megmozdultak, változást akarnak, új, morálisan tisztább pártot szeretnének. Hangsúlyozta: a jelenlegi feltételekkel nem tudják felvenni a versenyt 2014-ben az országot romba döntő Fidesszel. Ezt látták most be sokan, ezért mentek voksolni, szerinte a szombati összesítésénél kiderül: érvényes és eredményes volt a szavazás.

Olvasóink írták

 • 5. babar 2011. július 01. 09:42
  „<moderálva>”
 • 4. Elendur 2011. július 01. 07:54
  „A szakadást Lenin "demokratikus centralizmusról" vallott nézetei okozták, illetve ragaszkodása ahhoz, hogy a párt álljon hivatásos forradalmárokból, korlátozva a tagfelvételt, miközben a mensevikek nyílt pártot akartak. Sok történész szerint ideológiai nézeteltérések is hozzájárultak a szakadáshoz: a bolsevikokat "forradalmi", a menseviket pedig "történelmi" marxistáknak tartják abban az értelemben, hogy az előbbiek majdnem azonnali proletárforradalmat akartak, az utóbbiak szerint azonban Oroszországban erre még nem érett meg az idő. A mensevikek Marx tanait inkább szó szerint értelmezve arra számítottak, hogy a proletárforradalmat meg kell előznie a polgári forradalomnak. Bár a két csoport kibékítésére sok kísérlet történt, a szakadást nem sikerült visszafordítani.”
 • 3. gubanc 2011. július 01. 07:52
  „Végre!
  A pártbürokratáknak ne legyen meghatározó szerepe!
  Van a pártvezetők között is, aki még az életében nem dolgozott másutt, mint a pártban.
  Ha az idülten kommunisták átballagnak Türmerhez, akkor megtisztul a párt.”
 • 2. Lakos 2011. július 01. 07:48
  „Ez a szavazás megmutatta mennyi aktív tag van a pártban. Ma kiderül ezekből milyen arányban elégedetlenek a tökölődéssel. A legfontosabb cél hogy Magyarország újra demokratikus jogállam legyen.
  Ehhez fel kell számolni a mostani önkényuralmi egypártrendszert. Ezzel a politizálással az MSZP maximum önmagát számolja fel.”
 • 1. mattil 2011. június 30. 22:56
  „Megmozdult. Oké! De mi lesz ennek a vége? Mert én nem látom, hogy egy pártszavazástól egyből szebb lenne minden.
  Gyurcsány Ferenc 2006-ban az elhíresült öszödi beszédben gyk. ugyanazt kérte mint ma, tehát hogy újuljon meg a párt, ne a saját érdekeiket nézzék a tagok stb. Semmi nem történt ezügyben, sőt egyesek ekkor kezdtek csak igazán személyes trollkodásba (korrupció stb.), míg mások inkább az állóvízben akartak, akarnak maradni most is, mert az biztosabb mint valami új.
  Jómagam sokkal inkább baloldali mint jobboldali érzelmű emberként jó ideje nem érzem úgy, hogy az én pártom lenne az MSZP. Ráadásul ami az elmúlt egy évben történt az még a legkitartóbbak kedvét is elvette szerintem. Amikor már nemcsak a Népszabi, hanem már a Népszava (!) is olyan újságírói véleményekkel van tele, hogy ha az MSZP nem tud felmutatni semmi érdemi választ a kormány intézkedéseire akkor jobb lenne, ha örökre eltünne a süllyesztőben, vagy legalább a most meghatározó emberei mondjanak le minden szereplésről, akkor nem tudom mit várjak egy ilyen "pártszavazástől".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párbeszéd az új nemzedék jövőjéért

Szeged - A kormány szándékai szerint hamarosan új irányt vesz a nemzeti ifjúságpolitika, amelyet… Tovább olvasom