Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Gregor Bernadett: Megrázom magam, és továbblépek

Szeged - Gregor Bernadett főszereplésével mutatják be a felhőtlen szórakozást ígérő Bolha a fülbe című Feydeau-vígjátékot péntek este 7-től a szegedi kisszínházban. Az újra a szülővárosában játszó népszerű színésznő 14 éve a Pesti Magyar Színház vezető művésze, most azonban nem újították meg a szerződését, így szabadúszásra készül, és tévéműsorokat vezetne.
Legutóbb a Hókirálynő címszerepét játszotta Szegeden Gregor Bernadett. A népszerű színésznőt most hazahívták a Bolha a fülbe főszerepére. – Amikor kezdő voltam, szinte csak tragikákat osztottak rám. Ahogy múlik az idő, egyre többet játszom vígjátékokban, aminek örülök, mert ma fontosabbnak gondolom a szórakoztatást. Úgy érzem, a nézőknek is erre van igényük – én sem ülnék be egy olyan drámára, ahol valaki vajazó késsel felvágja az ereit. A Bolha a fülbe épp a tizedik közös produkcióm Csiszár Imrével – már félszavakból is értjük egymást. Imádom a rendezői stílusát, végtelenül szellemes, okos, jó humorú művész. Kisujjában van a klasszikus színház, biztos stílusérzékkel rendelkezik, nem akar olyasmit beleerőszakolni egy darabba, ami nincs benne. Legnagyobb színházi sikereimet, Yukio Mishima Sade márkiné című darabját és Moliére Dandin Györgyét is az ő rendezésében játszottam – mondja Gregor Bernadett, aki szerint az igazi kikapcsolódásra, felhőtlen szórakozásra vágyók nem csalódnak majd a Feydeau-vígjátékban.

Gregor Bernadett és Bánvölgyi Tamás a Feydeau-vígjátékban. Fotó: Veréb Simon
Gregor Bernadett és Bánvölgyi Tamás a Feydeau-vígjátékban.
Fotó: Veréb Simon


Otthon a Naphegyen

– Két évvel ezelőtt vettem hitelre egy kis, 60 négyzetméteres lakást Budán, a Naphegyen. 64 éves koromban, reszkető kézzel adom majd fel az utolsó részletről szóló csekket a postán, de legalább olyan helyen élek, ahol szeretek, és azt sem bánom, ha onnan visznek majd el tepsiben. Az otthonom megtartásáért mindent megteszek, és a két fiamnak is szeretnék mindent biztosítani. Nem akarom azt mondani nekik: idén nem telik sítáborra. Inkább annyit dolgozom, amennyit csak bírok. Ha minden kötél szakad, legfeljebb elmegyek bankoskisasszonynak – nevet Berni.

– Olyan jó volt a próbákon rácsodálkozni, milyen zseniális színész Borovics Tamás és Gömöri Krisztián. Szinte belefeledkeztem abba, hogy kollégaként figyeltem őket – fogalmaz Bernadett, akinek az Iglódi István vezette Pesti Magyar Színházban biztos tagsága volt a színész-rendező haláláig. Az új direktor, Őze Áron azonban – éppúgy, mint Moór Mariannal és Béres Ilonával – vele sem kötött szerződést. – Szeptembertől megszűnik a 14 év óta tartó közalkalmazotti jogviszonyom. Meglepett a döntés, hiszen Áronnal sok darabban együtt játszottuk a főszerepeket, jó kollegiális kapcsolatban voltunk. Megértem, hogy igazgatóként spórolnia kell, és úgy gondolja, jobban megéri havi két előadás fellépti díját kifizetni, mint fizetést adni, miközben máshol is dolgozunk. A Bolha a fülbe már a hatodik bemutatóm ebben az évadban, és egyik sem a Magyar Színházban volt. Most sokkal bizonytalanabb helyzetbe kerülök: havi fix nélkül, szabadúszóként kell megélnem. Szeretném úgy kezdeni a következő szezont, hogy nem vagyok lekötve egyetlen társulathoz sem. Az is lehet, hogy valamelyik tévécsatorna ajánlatára mondok igent, és műsorokat vezetek majd. Voltam egyszer az RTL Klubnál vendégműsorvezető, és nagyon jól éreztem magam. Úgy tűnt, képes vagyok felszínes témákról könnyedén csacsogni. Van bennem egy kis kalandvágy is. Annyi jó és nagy szerepet eljátszottam már, olyan sokszor éreztem úgy, hogy este héttől tízig nekem kell főszereplőként a vállamon cipelni az előadást, hogy nem bánom, ha most valami más következik. A tévézés sokkal nyugodtabb életforma lenne. Az is lehet, ezt csak most, a hatodik bemutatóm előtt érzem így – mondja Bernadett, aki ha elfárad, édesapjára gondol: már beteg volt, amikor vasárnap délelőtt az Operaházban énekelt, délután és este pedig megcsinált Tevjeként két vendégelőadást a Vígszínházban.

Gregor Bernadett Raymonde szerepében a kisszínház színpadán. Fotó: Veréb Simon
Gregor Bernadett Raymonde szerepében a kisszínház színpadán.
Fotó: Veréb Simon

Ajánlatokkal bombázzák

Amióta híre ment, hogy nem újították meg Berni szerződését, rengetegen keresik munkaajánlatokkal. – A színház volt a második otthonom. Miközben 14 év alatt minden megváltozott körülöttem – elveszítettem a szüleimet, két gyermekem lett, elváltam –, az volt az egyetlen biztos pont az életemben. Tudtam, hogy ott szeretnek, számítanak rám. A drámairodalom legszebb szerepeit játszhattam el Júliától Mirandolinán át A néma levente Zilia Ducájáig. Most pedig már bemenni sincs kedvem. Macskatermészetem van: tudomásul veszem a történteket, megrázom magam, és továbblépek. Ha csak meg nem kínálnak egy olyan szereppel, amelyet havonta tízszer játszhatok, és a közalkalmazotti fizetésem háromszorosát kereshetem vele, akkor nem tartom valószínűnek, hogy megmarad a kapcsolatom a Magyar Színházzal.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. kisscitrom 2010. március 07. 13:06
  „Hát inkább ezer Berni, mint egy kiszeltünde...”
 • 25. pajesz 2010. március 06. 08:37
  „Tisztelt "Szépstílusú" Fanyalgók!

  Tessenek már szívesek megnézni a művésznőt a Bolha a fülbe c. darabban! Utána lehet - ha még nem okafogyott - fikázni!
  Jéé! Valamiben egyetértek flexsnake-kel! Tudsz te elfogadható stílusban is írni! Maradjon ezután is így!”
 • 24. AN 2010. március 06. 08:01
  „SSO,
  <moderálva> Miből gondolod, hogy depressziós? Mert vigyorog folyton a kamerába?”
 • 23. flexsnake 2010. március 06. 01:06
  „Magasan értékesebb ember mint az itt kommentelők nagyrésze.”
 • 22. ferdzso 2010. március 05. 21:44
  „"Berni"! Ne piszkáld a konnektort!”
 • 21. SSO 2010. március 05. 15:37
  „Szegény Gregor kisasszony eléggé depressziós... keressen magának egy partiképes pasit, és engedje, hogy az jól megrázza. Egyből máshogy látná a világot.”
 • 20. asztenoszsz 2010. március 05. 13:34
  „Én minden jót kívánok Bernadettnek. Nyugalmat, sikereket, egészséget. A két gyermekének nagy szüksége van rá, és nem tett ő semmi olyat, amiért bántani kellene.”
 • 19. bakosandras 2010. március 05. 13:12
  „"15. hb 2010.03.05. 12:09
  Moór Marianna, nem Mariann! .... délmadár..."

  A Wikipédiában és a Magyar Színházművészeti Lexikonban is megnéztük: Moór Mariannként szerepel. Ha ők tévedtek, mi is.
  :)”
 • 18. Agyalapi 2010. március 05. 13:02
  „A szépség nem minden... erős jellem is kell hozzá.
  Moór Mariann és Béres Ilona egyrészt más kategória, másrészt koruk is indokolja, hogymár ne foglalkoztassák őket státusban.”
 • 17. 140 2010. március 05. 12:47
  „Sandman, én nem itélném meg a TV-s sorozat alapján a színészi képességeit.”
 • 16. DMagóg 2010. március 05. 12:11
  „Kedves Berni!

  Sajnos és/vagy szerencsére csak a bulvárból ismerlek, vagy sem. Nagyon sok -bár hozzád nem hasonlítható- tragikus sorsú ember él közöttünk, szánalmat ne várj! Bízz a génjeidben és még nyerő is lehetsz! Kívánom, hogy sikerüljön, Neked is, de a többinek is! Mert, azért, Te is egy vagy a sok közül!”
 • 15. hb 2010. március 05. 12:09
  „Moór Marianna, nem Mariann! .... délmadár...”
 • 14. Sandman 2010. március 05. 11:45
  „Gyönyörű nő, jó névvel. Színésznőként rém gyenge. Vígjátékban pedig annyira tudom elképzelni, mint például az Irigy Hónaljmirigyet egy Shakespeare drámában. Olyan, mint egy fagyott kaktusz és a saját tüskéin kívül horja az élettől kapottakat. Méghogy macskatermészet! Nem mondom, a szeme az igen, az macska!! Mindezek ellenére sok sikert kívánok neki a szerepben, igazi tapsot, nem pedig csak olyat, amit illendőségből, megszokásból adnak!”
 • 13. linda83 2010. március 05. 11:41
  „Mindenki úgy küzd meg az életéért ahogy tud! De itt is úgy látom az irigység esz benneteket. Nem az édesapja miatt szép, vagy kap szerepeket. Akinek nem tetszik nem kell nézni és kész. Ezerszer inkább, mint az idióta győzikét, részemről.”
 • 12. dodó 2010. március 05. 11:39
  „Abbahagytam az olvasást, mert sírógörcs kerülgetett...”
 • 11. pajesz 2010. március 05. 11:30
  „Gavallér! (10.)
  Teljesen igazad van, de szerintem azt, hogy A Gregor lánya, mi, nézők gondoljuk hozzá, főleg és elsősorban Szegeden. Nem emlékszem, mikor is hivalkodott a családi kapcsolatával. A nevére pedig mindenki lehet, és legyen is büszke!”
 • 10. gavallér 2010. március 05. 11:19
  „Gyönyörű Nő. Levetkőzve is és ruhában is. Valahogyan le kellene vetkőzni a Gregor József lánya előtagot.
  Nem a papa megtagadásáról beszélek!”
 • 9. 140 2010. március 05. 11:02
  „Szerintem meg Bernadett jó ember, de a média szeret vele foglalkozni, és nem mindig kedvezően tálalják a dolgait.
  Színésznőként szeretem, ezt a darabot is meg fogom nézni.”
 • 8. katicaa 2010. március 05. 10:45
  „Nekem nem szimpatikus,sem mint ember,sem mint színész!”
 • 7. pajesz 2010. március 05. 10:29
  „Csecs! (5.)

  Citálnám mostani megszólalásod mellé a február 24-én 19.36-kor kelt írásodat egy másik Gragor művésznővel is kapcsolatos cikkel összefüggésben (csak hogy a többiek is lássák):
  ".... mind művésznó. Kivéve a két operaénekesnőt. A harmadik meg köszönje az apjának és a jól forgó seggének."
  Komplexusod van? Mert modorod az nincs, barátom! De legalább konzekvens vagy.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkagödrön át közlekednek a rókusi körforgalomnál

Január óta megszűnt a gyalogos közlekedés az épülő rókusi csomópontnál – állítják a környéken élők. Megnéztük, hogy lehet eljutni a Károlyi Mihály kollégiumtól a plázáig és vissza. Tovább olvasom