Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Grillázsdóm és édességhegyek a szegedi csokiünnepen

Szeged - Hatalmas tömeg, celebek és minden, mi szem-szájnak ingere - csokoládéünnepen jártunk a Szeged Plazában.
Konyakmeggyes, corn flakes-es és tejszínes desszertet választott a 3 éves Valter és az 5 éves Dominik a második alkalommal megrendezett Csokoládéünnepen szombaton a Szeged Plazában. - Megálltunk a második standnál vásárolni, a két kicsivel eddig jutottunk - mondta édesanyjuk, Hegedűs Melinda. A lurkók közben kóstolgatták a finomságokat. Valternek nem jött be a konyakmeggyes csoki, inkább kiköpte.

Grillázsdóm és édességhegyek a szegedi csokiünnepen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

- Apa, nézd mit csináltam! - mutatta a saját kezűleg díszített csokijait a 4 és fél éves Molnár Mór. Színes cukorgolyócskákkal szórta meg a formákba öntött, friss csokoládét. Szinte hegyekben állt az édesség a plázában, és annyian voltak kíváncsiak a rendezvényre, hogy néhol bedugult a folyosó. Egy kisfiú, Donát gyümölcsös, csokis koktélt evett műanyag pezsgőspohárból, édesanyja pedig gondosan törölgette a gyerek szája szélét.

Grillázsdóm és édességhegyek a szegedi csokiünnepen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A színpadon Varga Viktor és barátnője, Cintia Dictátor próbálta ellesni a kézi csokigyártás mesterségét. - Amikor kirázod belőle a buborékot, az olyan, mintha lecsavarnád a szénsavas palack tetejét - magyarázta Viktor. Természetesen nem hiányozhatott a csokiszökőkút, de csapból is folyatták a poharakba. Szívesen fényképezkedtek a látogatók a grillázsból épített szegedi dómmal, amely a mozi előtti részen állt.

Grillázsdóm és édességhegyek a szegedi csokiünnepen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A kézműves nyalánkságok árait nem érdemes a boltival összevetni. Egy-egy darab - egy falatnyi - desszert általában 200 forintba, egy kisebb tábla csoki 8-900, a nagyobb jellemzően 1500 forintba került. Gyümölcsös mixet 700, forró csokit 550 forintért láttunk. A program 19.30-tól Takács Nikolas koncertjével zárul.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtáncoltatták a busók a lányokat

Fergeteges hangulatot varázsoltak a mohácsi busók a szegedi Kapocs Ételbár előtt szombaton. Tovább olvasom