Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Gryllus Vilmos zeneszerzéskor csak a saját feje után megy

„Tetszett, hogy bebújhatok a cselló mögé", illetve „állatira szeretek a színpadon lenni" – mind a két mondatot Gryllus Vilmos fogalmazta meg, mint ahogyan azt is, milyen utat tett meg a két véglet között.
A beszédes nevű zeneszerző – a gryllus latinul tücsköt jelent – támogatná a mindennapos énekórát az iskolákban, mert állítja, a muzsika harmonikus embert nevel. Az előadó arról is beszélt, hogyan kezdené újra az Égbőlpottyant mesék sorozatot.

– Amikor felkerestem, meglepett: azzal kezdte, ezen a héten viszonylag ráér. Azt gondoltam, negyvennégy év munka után mostanság többet pihenhet.

– Pihenni? Azt, hogy ráérek, esetemben nem úgy kell érteni, ahogyan másoknál. Nekem nem kell kipihennem a munkát. Ebben a szakmában rendszertelenül dolgozik az ember. Feladataim időszakosak, van olyan periódus, amikor több fellépés vagy egy próbafolyamat köt le, de olyan is akad, amikor nem hívnak koncertezni. Amikor sok a tennivalóm, tudom, ennek ellentettje is eljön. Ehhez kell alkalmazkodni, ilyen az életritmusom.

Interjúnk folytatása pénteki lapunk Napraforgó mellékletében olvasható.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt vannak a jó méretű lámpák

Cserélik a Somogyi utcai lámpasort, most már megfelelű ívűek a kandeláberek. Tovább olvasom