Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Gumipókkal akasztotta fel magát Béla az ásotthalmi erdőben

Ásotthalom - Nem először kísérelt meg öngyilkosságot egy 58 éves ásotthalmi férfi. Kedd este egy erdőben akasztotta fel magát: a gumipókon himbálózó testet a rendőrség hőkamerájával találták meg. Még időben jött a segítség.
Egy gumipókkal felszerelkezve távozott ásotthalmi tanyájáról, családja köréből kedden késő délután az 58 éves Béla. – Mindennek vége, elég volt – ennyit mondott feleségének és gyerekeinek, majd eltűnt a sötét tanyavilágban.

– Pár perc múlva hívott telefonon, hogy öngyilkos lesz. Azonnal a keresésére indultunk, de nem találtuk a sötétben. Ekkor telefonáltunk a rendőrségnek – mondta a férfi felesége, aki nevének és fényképének közléséhez nem járult hozzá. – A helyszínre érkező járőrök azonnal megkezdték a tanya melletti erdő átkutatását. Már koromsötét volt, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek segítségét kérték – közölte lapunkkal Jászai Linda hadnagy, sajtószóvivő.

Nemcsak határsértők elfogására, hanem életmentésre is szolgál a kézi hőkamera. Fotó: Frank Yvette
Nemcsak határsértők elfogására, hanem életmentésre is szolgál a kézi hőkamera.
Fotó: Frank Yvette

A riasztás pillanatában járőrözött Ásotthalmon Fazekas József, aki kézi hőkamerával éppen illegális migránsokra vadászott a határban. A főtörzsőrmester néhány perc alatt a helyszínre ért. – A tanya közelében kezdtük el a másfél-két kilométerre ellátó kamerával pásztázni a környéket. Az erdő felé fordulva úgy 25 méterre az úttól egy fán lógó emberi alakot vettünk észre – mesélte a 27 éves rendőr. Az egyenruhások átvágtak a térdmagasságig érő száraz füvön, és a fához rohantak, amelynek egyik ágán találták meg a magát gumipókkal felakasztó, még öntudatánál lévő Bélát. A kötelet az egyik körzeti megbízott vágta el. – Egy szót sem szólt hozzánk. Tehetetlenül tűrte, hogy leszedjük az ágról. Csak a szemével és a kezével tudta jelezni: magánál van, nem ivott alkoholt, de szedett be gyógyszert. Azonnal mentőt hívtunk hozzá – magyarázta Fazekas József. A mentők az öngyilkosságot megkísérlő férfit a pszichiátriára szállították.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

– Súlyos depresszióval küzd a férjem. Néhány éve én szedtem le a kertünkben lévő almafáról. Felakasztotta magát. Nem szedi a depresszióra felírt gyógyszereket, üldözési mániája van, és sokszor magába fordul. Pedig jó erőben van, előnyugdíjas, a havi járandósága is tisztességes – mesélte Béla felesége. Azt mondta: még meglátogatni sem meri férjét a pszichiátrián, ahol már többször kezelték a férfit, de rövid időn belül mindig hazaengedték.

Korábban írtuk

Nemcsak határsértők elfogására, hanem életmentésre is szolgál a kézi hőkamera. Egy 58 éves férfit mentettek meg az egyenruhások.

Kedd este Ásotthalomról érkezett bejelentés a rendőrségre egy kétségbeesett fiatalembertől arról, hogy édesapja öngyilkossági szándékkal elment otthonról. A rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, majd megkezdték a tanya melletti erdő átkutatását.

Rendőrök vágták le a fáról a depressziós férfit. Fotó: Frank Yvette
Rendőrök vágták le a fáról a depressziós férfit.
Fotó: Frank Yvette

A korom sötétben, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek segítségét kérték, akik kézi hőkamerájukkal azonnal bekapcsolódtak a kutatásba. Az eszköz segítségével a bejelentéstől számított 15 percen belül rá is bukkantak az 58 éves férfire, aki ekkorra már egy fára felakasztotta magát. Az egyenruhások azonnal levágták őt a kötélről ezzel megmentve az életét. A mentők az öngyilkosságot megkísérlő személyt a kórházba szállították, ahol ellátták.

Határsértőket is fogott a hosszú hétvégén

Ugyanezzel a hőkamerával hétfőn Mórahalom külterületén 11 török határsértőt, míg kedden 1 líbiai illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. azutolsoszojogan 2012. december 09. 23:07
  „Én is fel fogom magam akasztani, sokat gondolkodtam rajta, de az életem annyira ellehetetlenült, hogy nem látok más kiutat. Én már meg is vettem a kötelet egy barkácsáruházban, megvan rá a hurok is. Egy erdőben fogom megtenni, a hely kiválasztása a legnehezebb, hiszen az utolsó óráimat békés nyugalommal, meditálással akarom eltölteni. A búcsúlevelet is megírtam, de most el van dugva, mielőtt elindulok, fogom a konyhaasztalon hagyni. Anyám csak este jön meg, addigra már túl leszek rajta.....több napig terveztem ezt a dolgot, mert biztosra akarok menni, még a klasszikus hóhércsomózást is begyakoroltam. Szó szerint az utolsó 5000 Ft-omat költöttem kötélre, de legalább ezen nem spóroltam, jó vastag és erős, 20 m hosszú. 22800 Ft szociális segélyből élek, több szakmával, diplomával, nyelvtudással és éhezem, szó szerint. Munka lenne, de csak külföldön, Anglia az álmom, de tudom, pénz nélkül csak álom marad. Annyi pénzem sincs, hogy a buszjegyet megvegyem, nem még hogy Angliáig! Anyámtól meg nem várhatom, hogy a nyugdíját nekem adja, főleg 30 fölött. 31 éves vagyok. Ide azért írok, hogy ne hibáztassátok, aki valóban megteszi, sokszor valóban nincs más kiút. Nekem szakmunkás szakmám is van, középiskolai végzettségem is, diplomám is, nyelvvizsga is, még sincs munka. Teljesen megértem a cigányokat, akik lopnak, rabolnak, gyerekeket csinálnak, mert ha én nem mentem semmire a sok papírral, ők vajon mire mennének? Van értelme? Legalább az életük nem a tanulással telt hanem pihenéssel, ennyi szépsége legyen. Jobb lett volna egy cigány családba születni, akkor most biztos nem a kötelet választanám, de még jobb lett volna az én szorgalmammal Londonba születni, ott sokra vihettem volna. Azért is kötöm föl magam, mert a karácsony csak éhezéssel telne, az ilyen ünnep egy rémálom, nem álom. Szenteste napján éhesen és egyedül bizony sokan felakasztanák magukat!”
 • 34. Morpheus_RexXx 2011. november 03. 18:06
  „"33. Egyolvasó 2011.11.03. 07:08

  Végigolvastam a cikket, de sehol nem találtam utalást a jelenlegi kormány ténykedésének utóhatására. Azt viszont kivettem belőle, hogy évek óta "kezelik depresszióval", tehát még az előző rendszerben kezdődtek a problémák...

  De mégsem írnék sületlenségeket... az ország lezüllesztése és a fejlett lopási hajlam politikafüggetlen. De lassan már népi hagyománnyá válik (ha még nem). Mindenki lop, csal, hazudik, aki nem szégyenli és van rá lehetősége.
  Aki pedig nem teszi, arra rányomják a lúzer, vesztes, pancser, palimadár, stb. jelzőket.

  klj_54
  Nem csodálkozom, amekkora fejetlenség van ott. És csak azért hirdetnek, hogy ne fogja senki rájuk a diszkriminációt és hasonlókat. A meghirdetett állások jórészt csak vetítések, a statisztikai adatokhoz kell. :)
  Van, hogy anyagmozgatónak felvesznek (?) csökkent munkaképességűt. Ezzel sok mindent elmondtam...”
 • 33. klj_54 2011. november 03. 09:01
  „32. zest 2011.11.02. 23:52
  Olyan dolgot vállalok el, amihez értek!”
 • 32. Egyolvasó 2011. november 03. 07:08
  „Ebben az országban mindenki lógni akar, a politikusok a parlamentből a munka alól, a választók pedig kötélen egy fán, vagy ki tudja, hogy hol. De sok ilyen lesz még, három év van még a fidesz kormányzásból és a sok átszervezés, átcsoportosítás politikából, amiből a rövidebbet mindig a kisember húzza.”
 • 31. zest 2011. november 02. 23:52
  „klj_54
  "tudnék melózni de példuál (:-) a Szilánk is bár havonta meghirdeti a 40% felettieknek a melót, válaszra sem méltat, pedig minden hirdetésére ugrom!"

  Tudok egy zárt kiskertről, ami megmunkálásért könyörög ... lehet bele vetni minden féle zöldséget, virágot, (illetve füvet, ha csak pihenésre szolgálna a kert) ... termését eladni vagy felhasznáni (100%-ban) az ´őt´ megművelőnek. Érdekelne????

  Amúgy pedig...”
 • 30. igazságkereső 2011. november 02. 21:37
  „De 8 évig mindenki oly csendben volt,mindenki most akar akasztott lenni?!!”
 • 29. kalkutta 2011. november 02. 20:45
  „Hegedűs Mignon István? No, szaladjunk!”
 • 28. Mignon 2011. november 02. 19:58
  „Köszönöm a valaszokat.”
 • 27. reader 2011. november 02. 19:53
  „http://www.argep.hu/trend/GUMI/Gumipok.html

  Off: A "gumipókot" rögzítéshez, kötözéshez szokták használni pl. Csak rátekerik, oszt´ beakasztják valahova a kampót a végén. On:”
 • 26. cumania 2011. november 02. 19:47
  „24. Mignon 2011.11.02. 19:21
  Ha beírod a gugliba, akkor találsz róla leírást, fényképet... :)”
 • 25. deszkás 2011. november 02. 19:43
  „MIGNON! Rég jártál itthon ezt a 11hsz-ed elárulja. De rég talán húsz éve. A gumipók micsoda? Viccelsz ?Ilyen még az USÁban is kapható.(egy vagy több gumiheveder -ami azonos hosszúságú- mindegyik végén egy egy erős fémkampóval csomagrögzitésre az autóhoz.”
 • 24. Queenmargareth 2011. november 02. 19:43
  „gumipók:olyan gumis anyagból készült két végén kapós kb fél méter hosszú eszköz, amivel pl.bicikli hátsóülésére rögzíthető csomag.valami ilyesmi. Magyarországon használják.”
 • 23. Mignon 2011. november 02. 19:21
  „Mindent ertek!
  Csak egyet nem...

  Mi az a "gumipok"?

  Ezt a szot meg soha nem hallottam sem magyarul, sem nemetül.
  ("die Gummispine"...?)
  Nem is tudom hogy mit jelent.

  Ha valaki felvilagositana, megköszönnem.”
 • 22. klj_54 2011. november 02. 19:20
  „19. Mignon 2011.11.02. 17:55
  Ez itt magyarország ahol az életfeltételek nem jobbak mint a sokak által lenézett Albániában!
  Tudod barátom, ha nem lenne hét égetni való unokám már én sem lennék az élők között, mert világ életemben utáltam a megaláztatást, melyet nap nap után el kell viselnem!
  Dolgozóként , adófizetőként is lekezelőek az emberrel a hatalom részéről, de aki munkaképességét veszti mint én is, azt egyenesen a temetőbe kúszásra serkenti pártunk és kormányunk.
  Tudnék melózni de példuál (:-) a Szilánk is bár havonta meghirdeti a 40% felettieknek a melót, válaszra sem méltat, pedig minden hirdetésére ugrom!
  Aki nem tud magának célt kitűzni, az megroppanhat!
  És bizony megértem azokat, akiket kevesebb köt ehhez a gyalázatos világhoz!
  És állítom, hogy ebbe nincs joga beleszólni annak, aki nem ad semmit utána!
  "Mert felelős vagy az általad megmentett életéért!"

  Mint látod, én nem punk-tum intézlek el, érveket hoztam.
  Részedről?
  A kintiek mentalitását ismerem, lévén én is kint melóztam!
  Sőt az orosz emberek lelkét is ismerem, ami nem áll távol a mienkétől.”
 • 21. vélemény 2011. november 02. 18:34
  „"2. newdog
  Jogos. De a hozzátartozó kérése volt, s ha nem jár sikerrel a felkutatás, ..."
  ".. jó erőben van, előnyugdíjas, a havi járandósága is tisztességes - mesélte Béla felesége"
  Az asszonynak ez hiányozna?”
 • 20. vélemény 2011. november 02. 18:24
  „Nem elég, hogy rossz napja volt?
  Még ez se hagyták, hogy sikerüljön neki.
  Nem csoda, ha depressziós.”
 • 19. DMagóg 2011. november 02. 18:00
  „A stressz az egyik legnagyobb rizikófaktor! A politikusaink folyamatosan stresszelnek bennünket! Terápia? Pia?”
 • 18. Mignon 2011. november 02. 17:55
  „Nincs igaza klj--54-nek.

  Punktum.”
 • 17. cumania 2011. november 02. 17:40
  „15. klj_54 2011.11.02. 17:27
  igen, igazad van én is azt fogom kérni, annakidején...
  Különben ez passzív eutanázia, ami Hollandiában van, az aktív, ami itt nincs megengedve.”
 • 16. klj_54 2011. november 02. 17:36
  „14. 9349779 2011.11.02. 17:20
  Üdv a klubban:(”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szármát, bodagot készítenek a baksi közösségi házban

Alapvető háztartási ismereteket és a hagyományos roma ételek elkészítését is megtanulják a helyi fiatalok. Tovább olvasom