Délmagyar logó

2018. 10. 24. szerda - Salamon 8°C | 14°C Még több cikk.

Gurmai Zita: gyorsvasútról álmodozunk

Szeged - Gurmai Zita szocialista EP-képviselő, az Európai Szocialisták Pártjának alelnöke volt a vendége a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának csütörtökön délután Szegeden.
A képviselő előadása előtt sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között elmondta: az Európai Parlamentben a közlekedési bizottság ülésén az elmúlt héten többek között a vasútfejlesztésről volt szó, és az ilyen típusú beruházásokban Magyarország is érdekelt, mert „például az Eurostar típusú gyorsvasutakról egyelőre csak álmodozunk".

A képviselő szerint a magyar elnökség szakmailag profin volt levezényelve, „kár viszont a politikai felhangért". Azt mondta, az uniós országokban, ahol mostanában járt, együttérző kérdéseket kapott az alkotmányról és a médiatörvényről. Összességében azonban az elnökség sikeres volt.

Olvasóink írták

 • 7. macs 2011. szeptember 02. 10:57
  „6. kispacni,
  megmondanád mit kifogásolsz? Mostanában többször utaztam, a kocsik öregek, de a lehetőséghez képest tiszták, a WC-ben van papir és víz. Csak azt nem tudom, miért kell az összes kéztörlőt a földre szórni?”
 • 6. kispacni 2011. szeptember 02. 07:58
  „Kápviselő Asszony,

  Talán egyszer fel kéne szállni egy vonatra. Pl. A Budapest-Szeged hibrid IC vonatra. Ami ugyebár magyarországi fővonal. Na ott szálljon be a nolrmál gyorsvonati részre. És ha ha nem hányta össze magát, akkor szálljon fel a brüsszeli repülőgépre és kérjen Eurostart.”
 • 5. Gingko 2011. szeptember 01. 23:36
  „Nincs mondanivalója, álmodozik. Énrám a frász jönne, ha róla álmodnék!”
 • 4. CsImre 2011. szeptember 01. 22:40
  „Lehetne vasutunk, gyors is lehetne. Az első részben teljesül, a másik meg egyáltalán nem. Persze ha a vasutunk gazos, semmibe vezető vicinálisok romhalmazává is silányul, vakítsuk a parasztokat eurómilliárdokból építhető szupervonattal.”
 • 3. Beroesz 2011. szeptember 01. 22:17
  „Gyurmai asszony, az Ön pártja az álmodozás közben támogatja még a vasútvonalak meghalasztását?”
 • 2. tom_peris 2011. szeptember 01. 21:51
  „Éhes gőzmozdony gyorsvasútról álmodik...”
 • 1. Horthyszobor 2011. szeptember 01. 19:53
  „Ehhez a hölgyhöz sem fordulnék soha sem. Meg van a véleményem őnagyságáról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjmentesen igényelhető az új alaptörvény

Személyre szóló alaptörvénye lehet bárkinek, aki a települése szerinti polgármesteri hivatalnál, körjegyzőségnél vagy kormányablaknál kitölt egy igénylőlapot. Tovább olvasom