Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Gyakran jár haza szegedi barátaihoz Dinnyés József

Szeged, Budapest- Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre.
Pol-beat énekesként ismerte meg az ország Dinnyés József daltulajdonost, zeneszerzőt, előadóművészt, akinek 50 éve kezdődött a pályája. Karrier című dalával vált országosan ismertté. A művész szegedi, ma is szívesen jár haza.
 

– Éppen a minap kérdezte valaki, hogy milyen érzésekkel gondolok vissza Szegedre. Azt válaszoltam, számomra Szeged egy jól kitalált, lakható település. A mai napig úgy él bennem, mint egy 25 ezres kisváros. Ugyanis főleg a kiskörúton belüli részt ismertem. Több helyen is laktunk, a Dózsa György utcában, az egykori Gizella téren (ma Aradi vértanúk tere – a szerk.), majd a Párizsi körútra költöztünk. Akkor már felnőttem, és hívott az országút! Máig vannak barátaim Szegeden, akiket sűrűn meglátogatok. Sajnos egyre több barátomhoz, ismerősömhöz már csak a temetőbe mehetek.

Dinnyés József máig zenél.
– Diakóniai munkát végzek a börtönökben, nemcsak itthon, hanem a határon túl is. Beszélek a megbocsátásról, a kegyelemről. Ez a hitéleti munkám hozadéka. Életem másik fontos területe a magyar költészet megismertetése az énekelt versek segítségével, úgy, hogy a történelmi hátteret is bemutatom.

Dinnyés József fél évszázada van a pályán. A jubileum alkalmából a Templomok lázadása című műsorával járja az országot. Az 50 éves évforduló alkalmából CD-je jelenik meg. – Nagyon hosszú ez az ötven év, amely több politikai rendszeren is átívelt. A hatalmon lévők érdekesen viszonyultak hozzám. Négyszemközt kritizálták azt a rendszert, amit vezettek. A Janus-arcú hatalom fél évszázad alatt mit sem változott.

Dinnyés József amennyi időt csak lehet, a családjával tölt. Két gyermeke van, akik kilenc unokával ajándékozták meg őt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üllési repitészta, algyői reklámbor

Üllési repitészta, algyői reklámbor
A településeknek is kell magukat reklámozni - véli Molnár Áron algyői polgármester. A nagyközségnek címeres autóillatosítója is van. Tovább olvasom