Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Gyálarétet felkavarta T. Lajos letartóztatása

Gyálaréten ismét mindenki a három hónapja történt gyilkosságról és a fejleményekről, T. Lajos letartóztatásáról beszél. Az emberek egyelőre nem nagyon hisznek a férfi bűnösségében. A Palya Gáborné megölésével gyanúsított T. Lajos nem tett beismerő vallomást, a rendőrök a nyomozás érdekeire hivatkozva hallgatnak.
Fotó: Gyenes Kálmán
– Döbbenet! Lajos nem követhette el a gyilkosságot. Még egy csirke nyakát sem tudná elvágni! Nagyon szerettük Marika nénit és ő is így érzett irántunk. Nála is mi kötöttük be a csatornát – mondja a gyálaréti emberöléssel gyanúsított és harminc napra letartóztatott férfi élettársa.

Kónya Nellivel tegnap délelőtt ugyanannál az épülőfélben lévő háznál beszélgettünk, ahonnan az élettársát a rendőrök elszállították.

Az egygyermekes fiatalasszony a nyomozókat várja, egy órája értesítették, hogy mindjárt itt lesznek. Hogy mit akarnak, azt nem közölték vele. A fiatal, csinos nő azt állítja, a rendőrségnek nem lehetnek bizonyítékai Lajos ellen, merthogy nem bűnös, „nem a gyilkost kapták el".
– Lajosnak aznap estére, éjszakára nem fogadták el az alibijét, mert nem tudta tanúkkal bizonyítani, hogy horgászott. A másik, hogy volt már büntetve. És ez elég egy ilyen súlyos gyanúsításhoz! – fakad ki a rendkívül zaklatottnak látszó Kónya Nelli.

Beszélgetésünk közben a szomszéd telekről átkiabál egy idősebb asszony, mint kiderül, Nelli anyja. Aziránt érdeklődik, kik vagyunk és mit akarunk, majd egymás után többször is megismétli: Lajos ártatlan.

A ház építője nem volt ott, amikor T. Lajost a rendőrök elfogták. Cecei Józsefet telefonon hívták a helyszínre, amikor megérkezett, T. Lajos már az egyik rendőrautóban ült. A nyomozók csak annyit közöltek vele, hogy
Tanúból gyanúsított

T. Lajost kezdetben, másokhoz hasonlóan, tanúként hallgatták ki. A rendőrség előbb a családtagokat zárta ki a szóba jöhető és egyre szűkülő gyanúsítotti körből. A férfit végül szakértői vélemények alapján vették őrizetbe. T. Lajost péntek óta már többször kihallgatták, de nem tett beismerő vallomást.  
Lajos „véglegesen elgurította a pöttyöst, gondoskodjon új munkaerőről".

Meggyőződése, a férfi nem követhette el a szörnyű bűncselekményt.

Közben megérkeznek a nyomozók. A két rendőrtiszt egyetlen kérdésre sem válaszol, nem árulják el, hogy milyen bizonyítékaik vannak T. Lajos bűnösségére, sőt még azt sem, mit akarnak a már többször kihallgatott Kónya Nellitől. Persze később kiderül, hogy egy Babetta segédmotorért jöttek.

A gyálaréti Apály utcában április 24-én brutálisan megölt 74 éves Palya Gáborné lánya már tudta, hogy T. Lajost őrizetbe vették. A rendőrségről felhívták telefonon, hogy ne az újságból tudja meg. Egyebet nem közöltek vele.

– Ismerem Lajost. Ő ásta ki a csatornát édesanyámnál, és az Apály utcában is még vagy 6-7 háznál. Gyakran láttam, a gyilkosság után is találkoztunk, együtt utaztunk a buszon. Odajött hozzám, belenézett a szemembe, és azt mondta: őszinte részvétem – mondja Miklósi Lászlóné. A buszsofőrként dolgozó fiatalasszony nem akar találgatni, beszélgetésünk alatt nem is fogalmaz úgy, hogy a gyilkos került a rács mögé. Majd ha a bíróság elítéli – hangsúlyozza.

– A faluban már annyi mindent beszéltek. Egyszer azt, hogy a férjemet, egyszer meg azt, hogy a fiamat tartóztatták le.

A nő férje, Miklósi László, és fia, Viktor majdhogynem szótlanul hallgatja az asszonyt. A férfi csak egyszer szól közbe, akkor is csak megismétli a letartóztatásáról keringő pletykákat, majd elmeséli, Lajos letartóztatásának hírére a vérnyomása 180-ra ugrott.

– Falunkbeli a gyilkos?! Saját falunkbeli?! A Lajos? Ezt nem akarom elhinni! De ha ő volt, bűnhődjön. Legalább olyan súlyosan, mint amilyen súlyosan vétett – mondja T. Lajosnak a házától pár méterre lakó Jónai Józsefné. A Zágon utcabeli idős asszony szomszédjával, Bata Antalnéval a következő percekben azt taglalja, hogy „ezt senki nem hitte volna", hiszen Lajost, bár volt büntetve, mindenkinek segítő, kedves, szelíd, udvarias embernek ismerték. T. Lajosék többi szomszédját is megdöbbentette, hogy az alkalmi munkákból élő férfit gyanúsítják az Apály utcai gyilkossággal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátották a pickeseket

Kiadták a papírokat, és kész – mondták azok a tegnap óta már csak volt pickesnek számító… Tovább olvasom