Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Gyálaréti gyilkosság: végzett családjával, majd a Singbe indult

Szeged - Öngyilkosságra készül a hármasgyilkosság gyanúsítottja? Nagymamája, élettársa és 9 hónapos gyermekük meggyilkolásával vádolják.
Hetvenéves nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos fiát is megölte a vádirat szerint az a szeged-gyálaréti férfi, akivel szemben többszörösen minősülő emberölés miatt kezdődött büntetőper kedden a Csongrád Megyei Bíróságon.

Szanka Ferenc ügyész a vádiratot ismertetve elmondta: a 23 éves, buszsofőrként dolgozó vádlott, M. Viktor 2005. április 24-én szüleivel segített nagymamájának a ház körüli munkák elvégzésében. Ekkor elhatározta: megöli a hetvenéves asszonyt, hogy néhány tízezer forintjához hozzájusson. Este a férfi visszament az idős nő házába, hogy senkivel ne találkozzon, az épületet a szántóföld felől közelítette meg. A nyitott ajtón bement a házba és ott egy korábban magához vett 50 centiméteres vascsővel fejbe vágta a fotelben ülő, tévét néző idős asszonyt. Az ütés következtében a nő a földre esett, ahol a férfi még háromszor lesújtott rá a vascsővel. Az asszony a helyszínen életét vesztette.

A férfi azért, hogy egy ismeretlen által elkövetett rablógyilkosságnak álcázza a bűncselekményt, felforgatta a lakást, de csupán 4 ezer forintot talált. A házat elhagyva Szegedre ment szórakozni barátaival.

Másnap a vádlott a korábban megbeszélteknek megfelelően ebédet vitt nagyanyjának. A házból megrendültséget színlelve mentőt hívott az asszonyhoz, majd a rendőrségi helyszínelésben is részt vett hatósági tanúként.

Öngyilkosságra készül a hármasgyilkosság gyanúsítottja? Fotó: Karnok Csaba
Öngyilkosságra készül a hármasgyilkosság gyanúsítottja?
Fotó: Karnok Csaba


A bűncselekmény után a férfi élettársi kapcsolatot létesített a később meggyilkolt V. Katicával, 2008 februárjában született meg fiuk, Tomi. 2008. november 11-én este gyálaréti házukból elment egy közeli italboltba, ahol egy sört és négy-öt röviditalt fogyasztott. Élettársa hívására hazament, ott azonban vita alakult ki köztük, mert a nő felelősségre vonta az italozás miatt. Az udvaron folyó vita hevében a vádlott felkapott egy fejszét, amellyel fejbe csapta áldozatát. A földre eső nőre még négyszer lesújtott a fejszével. Ezt követően bement a házba, ahol megfojtotta kilenc hónapos, a gyerekágyban fekvő fiát. A két holttestet, valamint a gyerek és a nő néhány személyes tárgyát elásta a kertben.

Másnap reggel a férfi élettársa mobiltelefonjáról szöveges üzeneteket küldött az áldozat szüleinek és néhány barátjának arról, hogy a nő a gyerekével új életet akar kezdeni és elhagyja Szegedet. November 13-án a férfi bejelentést tett élettársa és gyereke eltűnéséről a rendőrségen. Az eljárás során azonban a rendőrök bűncselekményre utaló jeleket találtak, és meggyanúsították a férfit a gyerek és a nő megölésével. A vádlott egy későbbi vallomása során nagyanyja megölését is elismerte.

Az ügyészség előre megfontoltan, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel, tizenegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit.

A vádlott a tárgyaláson megtagadta a vallomástételt, korábban tett és a perben felolvasott nyilatkozatai szerint a bűncselekményeket elismerte és megbánta. 

A per negyed 12-kor folytatódott a vádlott meggyilkolt élettársának édesapjával, aki elmondta, semmi problémát nem észlelt a pár kapcsolatában. M. Viktort szerető apának, lányának megfelelő társnak, segítőkésznek ismerte meg. Az apa visszaemlékezése szerint lányának és unokájának meggyilkolása előtt sem lehett előre látni a bajt, viccelődve beszélgettek. Mikor tudomására jutottak lányának állítólagos sms-ei külföldre távozásáról, feleségével először tényleg elhitték, elhagyta őket. Az apa gyanús jeleket csak később tapasztalt, amikor szokatlan földhányást fedezett fel a kertben, majd vérnyomokat talált. A diszkóba induló vádlott úgy magyarázta a dolgot, hogy a kutya széttépett egy tyúkot, majd, hogy élettársa elvágta a kezét. Miután kiderült, hogy a kert gyanús részét a vádlott le akarta betonozni, a rendőrség gyorsan cselekedett.

A tanúvallomások délután folytatódtak: M. Viktor édesanyja a törvény adta jogával élve nem kívánt tanúvallomást tenni. 20 percig beszélhetett a tárgyalóteremben fiával, a delmagyar.hu-nak nem kívánt erről nyilatkozni.

Ezután a vádlott két egykori barátját hallgatták meg, akik a nagymama halálának napján együtt sörözgettek M. Viktorral. Vallomásuk szerint semmi különöset nem tapasztaltak haverjukon, az korán távozott rosszullétre hivatkozva. A korábban vallott, a mostanitól eltérő aznapi időpontokat az eltelt hosszú idővel magyarázták. Egyikük később, V. Katica és kislánya halála előtt pár hónappal biztosítási ügyet intézett a vádlottnak és párjának, akkor úgy tűnt, hosszú időre terveznek.

A perben leghamarabb decemberben várható ítélet, a bíróság elmeorvosi szakvéleményre vár. A delmagyar.hu információi szerint a vádlott édesanyjától többször elköszönt már, és nem kizárt, hogy öngyilkosságra készül.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. Maci1 2009. október 30. 16:06
  „Azt nem értem, hogy az ilyen hogyan lehetett egyáltalán buszsofőr ahol ugyebár kötelező a PÁV II-es minősítés ami egy egész napos vizsgálat meg pszichológusokkal való beszélgetésekből áll és ott még is át siklott valahogy.”
 • 76. Szófia35 2009. október 01. 17:59
  „Nehéz valóban egy ilyen kóros elmebeteg őrzése...
  Már követett el öngyilkosságot önmagán, szinte majd a bekerülését követően..
  Gyors segítségnek köszönhetően túlélte..
  Gondoljatok bele, most még mi figyelgetjük 5 percenként, nehogy meghaljon!!!”
 • 75. Kasza 2009. október 01. 00:12
  „moderálva”
 • 74. klj_54 2009. szeptember 30. 18:28
  „74. hozzászólás ancsahair 2009.09.30. 16:27
  Igen, a végleges börtön az igazi büntetés, nem a kötél!”
 • 73. ancsahair 2009. szeptember 30. 16:27
  „Kata Kolléga nőm volt.Nem lehet épp ésszel fel fogni,amit az az ember tett!
  Remélem a börtönben vigyáznak rá,nehogy öngyilkos legyen,és a bíróság példás ítéletet hoz...úgy tényleges börtön,míg él!”
 • 72. Dorkiii 2009. szeptember 30. 15:58
  „szegény szülők.......:S”
 • 71. klj_54 2009. szeptember 30. 11:32
  „70. hozzászólás Mil 2009.09.30. 10:24

  Én mást tanultam az ironizálásról.
  A normális ember nem ironizál egy megölt emberrel, a többi bunkónak pedig TILOS!”
 • 70. andrisne 2009. szeptember 30. 11:27
  „Mil,az is lehet,De stílusa akkor is bunkó,ha ironikus akart lenni.”
 • 69. Mil 2009. szeptember 30. 10:24
  „Bakker, nem fogtátok fel, hogy pinaman ironizál?? Hihetetlen..”
 • 68. imna 2009. szeptember 30. 10:21
  „<moderálva> hogy lehetett az ´ilyen´ buszsofőr... basszus a saját kicsijüket megfojtani?!!
  gané... a többi áldozat megöléséről nem is beszélve! Húúú, nagyon mérges lettem!!!”
 • 67. _palla_ 2009. szeptember 30. 10:20
  „Akármilyen volt a családi háttere, nem mentség a tettére. Ha igaz is, hogy rossz volt, lett volna rá lehetősége, hogy a saját családjával másképp éljen. Az alkoholra sem fogható, az alkohol (főleg a leírt mennyiség) nem átalakítja a személyiséget, hanem felerősíti a már meglevő tulajdonságokat. És a beszámíthatatlanságban sem hiszek - börtönbe vele, és nem mindenféle kedvezmények, hanem mondjuk rohadjon meg, amíg fel nem fordul.”
 • 66. andrisne 2009. szeptember 30. 09:33
  „Pinaman!!!!! "aszonta"......úristen!!!!!!!!
  Egyébként Farkas Helga kb.16-18 éve tűnt el.Ez az embernek nevezett valaki akkor még gyerek volt.Számolj egy kicsit,ha már helyesen irni nem tudsz./és főleg hülyeségeket!/”
 • 65. klj_54 2009. szeptember 30. 09:31
  „60. hozzászólás Pinaman

  Ezt kikérem magamnak Helga, Katika (Helga édesanyja!) és Imre (Helga édesapja!) nevében!
  Ha Imre ezt elolvassa, akkor neked igen rossz élményben lesz részed.”
 • 64. gavallér 2009. szeptember 30. 09:25
  „<moderálva> Az ilyen ember-szabásúak saját magukat zárják ki tettükkel a társadalomból.
  Ezt meg kell értenie az igazságszolgáltatásnak is.”
 • 63. Gisell 2009. szeptember 30. 08:36
  „...ha esetleg másokkal is végzett, azt meg derítse ki a rendőrség vagy vallja be de addig szerintem fölösleges találgatni, ennyi erővel bárkire aki valaha gyilkolt á lehetne húzni sok mindent ezzel csak az édesanyját bántjátok és ti se vagytok különbek a nagy átlagnál...”
 • 62. Gisell 2009. szeptember 30. 08:33
  „Már elnézést de szerintem nem lehet valakit gyilkosnak nevelni....
  És valóban, aki nem ismeri a körülményeket és az érintetteket személyesen az ne ítélkezzen...
  Ez a dolog mindenkinek éppen eléggé borzasztó...
  És tudjátok ne legyen öngyilkos hanem szenvedjen a börtönben élete végéig és igenis legyen hosszú éltű..én még pluszban képeket is mutogatnék neki minden nap azokról az emberekről akikkel végzett, mert az öngyilkosság csak menekülés lenne, ha nem tette meg ott helyben, mert nem volt hozzá bátorsága akkor már most se tegye meg..
  A édesanyját pedig ne bántsa senki és ne mondjon róla senki véleményt aki nem ismeri...”
 • 61. Haho66 2009. szeptember 30. 08:24
  „Könyörgöm. Farkas Helga? Hány éves volt ez a nem emberi lény akkor?!
  Nem ítélem el az édesanyját, DE: milyen indokkal lehet egy terrorizáló férjjel maradni? Akkor miért nem érdekelt senkit, hogy a fiúgyermek bekattanhat?”
 • 60. zenga 2009. szeptember 30. 08:22
  „Szerintem a TÉSZ nem olyan jó ...az ilyen .... a mi pénzükből tartani? <moderálva durva>”
 • 59. Pinaman 2009. szeptember 30. 07:21
  „59. en is hallottam , a faluba mindenhol est rebesgetik. A szomszedasszonyom aszonta hogy a farkashelgaban is benne volt a keze!”
 • 58. szeged7733 2009. szeptember 30. 06:34
  „Kedves Forumozok!

  Én csak arra gondoltam a gyilkos egy igen súlyos beteg (persze nem mentség a teteire) .És az anya egy alkoholista mellet nevelte aki verte és lelki terrorba tartotta és az anya nem csinált semmit akkor számomra ő is hibás .A másik a meggyilkolt élettárs adod neki alibit legalábbis a régebbi híradásokból .Akkor számomra a nagymama és a 9 hónapos csöppség az áratlan áldozat !”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószercsempészeket ítéltek el jogerősen Szegeden

Szeged - Több mint hétkilogramm marihuánát csempészett Hollandiából Magyarországra az a két békési… Tovább olvasom