Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Gyalog sem lehet közeledni a Szabadság hídon

Gyalog sem lehet közlekedni a Szabadság hídon november 29 és december 20 között - adta hírül pénteken a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya. A korlátozást a felújítási munkák újabb fázisával indokolják. December 20-án egyébként a Deák tér és a Gellért tér között a 47-es és 49-es villamosközlekedés is elindulhat.
A Szabadság híd felújításának kapcsán december 20-ig olyan, technológiailag szükséges és fokozottan balesetveszélyes munkafolyamatok vannak hátra, mint a felsővezeték-építés, aszfaltozás, nagy magasságú daruzás. Ezek a munkálatok befejezéséig nem teszik lehetővé, hogy a hídon a gyalog lehessen közlekedni. A kerékpáros közlekedés már a híd felújításában kezdetekor korlátozták, amelyre közlekedési táblák figyelmeztetik a bicikliseket - áll a közleményben.

A híd próbaterhelése után, várhatóan december 20-tól a 47-es és 49-es villamosok - a hídon áthaladva - újból a régi vonalon (a Deák Ferenc térig) járnak majd.

A Szabadság híd átadásával a budai villamoshálózat ismét változik fog. 2009. április végéig a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik, a 18-as villamos a Moszkva tér és a Savoya park között szállítja majd az utasokat. A budai főgyűjtő csatorna építése miatt a 41-es villamos a Moszkva tér és Kamaraerdő között jár, az 56-os villamos helyett a meghosszabbított 61-es közlekedik, a 19-es villamos helyett ideiglenesen 19-41V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek a Batthyány tér - Szent Gellért tér között. A 41A villamos megszűnik, a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló járatok megszűnnek, a korábbi útvonalán újraindul a 47-es villamos a Deák Ferenc tér - Budafok, Városház tér között és 49-es villamos a Deák Ferenc tér - Kelenföldi pályaudvar között.

Olvasóink írták

 • 2. dova 2008. november 29. 11:30
  „Már-már azt hittem, hogy suttyomba felépült a déli Tisza híd.
  Bár tényleg nem értettem, hogy miért a Főváros határozott róla.

  :lol:”
 • 1. martin812 2008. november 28. 17:28
  „Kérem, hogy jön ide a szegedi hírekhez a deák tér és a szabadság híd?
  Más, mivan ennyi kész nincs hír?
  Mert nagyon selejtesek szinte semmi új nemvolt ezen a héten.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Délmagyarország 2008-as Presztízs díjait

Szeged - Ünnepélyes külsőségek közepette csütörtök este ötödszörre adhattuk át kiadónk, a Lapcom Kft. által 2003-ban útjára indított Presztízs díjakat a gazdasági élet legjobbjainak. Tovább olvasom