Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Gyanús por a borítékban - lezárták a földhivatalt

Szeged - Hermetikusan lezárták a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a Kálvária sugárúton található földhivatalt.
  • Lépfene, liszt és só 2008-ban

    22 MSZP-s képviselőnek küldött ártalmatlan – liszt és só keverékéből álló – fehér port és a halálos kórral fenyegető anthrax szót tartalmazó levelet egy ismeretlen. Az anthrax vagy lépfene egy baktérium. Spóráját belélegezve halálos kimenetelű betegséget okoz. A baktériumok a vérárammal a test minden részébe eljutnak, vérzéses gyulladásokat okozva. Kezelés nélkül rövid időn belül halálos kimenetelő betegség, de antibiotikummal eredményesen gyógyítható. Katonai fegyverré való kifejlesztésével viszonylag régóta próbálkoznak. 2001-ben, az USA-ban felmerült a gyanúja, hogy merényletként fehér por alakban anthrax-spórát helyeztek levélküldeményekbe.


A katasztrófavédelemtől megerősítették információnkat, valóban egy gyanús küldemény okozott riadalmat a földhivatalban. A borítékot a helyszínen megvizsgálták: nem sugároz és nem mérgező a tartalma. További vizsgálatokra laborba küldik.

Gyanús por a borítékban - lezárták a földhivatalt - GALÉRIA

Úgy tudjuk, nem ez volt az első alkalom, hogy gyanús fehér port tartalmazó borítékot címeztek a járási földhivatal vezetőjének, Kis Zoltánnak

Korábban:

A helyszínen lévő egyenruhások nem nyilatkoztak a munkatársunknak, úgy tudjuk, hogy azért zárták le az épületet, mert a földhivatal egyik dolgozója gyanús port tartalmazó borítékot kapott.

Az egyik ablakon keresztül beszéltünk az egyik bentragadt ügyféllel, aki arról panaszkodott, hogy már legalább egy órája senkit sem engednek se ki, se be. Sokáig nem faggathattuk, mert a földhivatal egyik alkalmazottja bezárta az ablakot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15. gitárfesztivál: tini tehetségek csapnak a húrok közé

A nemzetközi hírű szegedi gitártanszakon – amelynek építésén 14 éve fáradozik Pavlovits Dávid gitárművész – egyre több tehetséges fiatal tanul. Tovább olvasom