Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Gyanúsítottat vertek a börtönőrök?

Szeged - Egy előzetes letartóztatásban levő férfit bántalmaztak múlt pénteken a börtönőrök a Dorozsmai úti büntetés-végrehajtási intézetben – tudatta lapunkkal ügyvédjén keresztül a sértett. A Katonai Ügyészség nyomozást indított az ügyben.
Bántalmazott egy fogvatartottat három börtönőr – elrejtett kocsik hollétét akarták megtudni tőle. Múlt pénteken a Dorozsmai úti büntetés-végrehajtási intézet ben megvertek egy előzetes letartóztatásban levő 29 éves szegedi férfit – tájékoztatta lapunkat a sértett ügyvédje, Palánki Zsolt. Védencét azzal gyanúsítják, hogy köze van ahhoz az autólopáshoz, ami június közepén történt az egyik Petőfi Sándor sugárúti autókereskedésben.

Megírtuk, hogy a Shrek-Car használtautó-kereskedés udvaráról két nagy értékű BMW-t, egy Audit és egy VW Passatot vittek el ismeretlenek. A lopásnak – információink szerint – több gyanúsítottja van, az értékes autók a mai napig nem kerültek elő.

– Mivel az ügy felderítése folyamatban van, a lopással kapcsolatban bővebb felvilágosítást nem adhatunk – közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Az autólopási ügy miatt fogva tartott férfi bántalmazását kivizsgálják, nyomozást indítottak – közölte Lele András ezredes, a Szegedi Katonai Ügyészég vezetője.

– Először a fogvatartottal beszélünk, utána megnézzük, készült-e orvosi látlelet a bántalmazásról, ki jöhet szóba elkövetőként, milyen tanúkat tudunk beszerezni, készült-e kamerafelvétel az esetről– mondta az ezredes. A férfit még a héten meghallgatjuk.

Száznál több feljelentés

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán elmondták: az ehhez hasonló esetekben hivatalból kell feljelentést indítaniuk a BV-intézeteknek. Évente száznál is több hasonló feljelentést tesznek, amelyből egyet-kettőt talál megalapozottnak a nyomozóhivatal. Az ügyek nagy többségét bűncselekmény hiányában megszüntetik.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Republic 2009. december 07. 19:47
  „reggel puszival kell ébreszteni, este meseolvasás után újabb puszi, és ha ok nélkül vádaskodnak, akkor eltűrni. Ja, és persze mindezt az adófizetők pénzén!!!!! Felháborító!!!”
 • 42. SP 2009. december 05. 10:24
  „Gyanúsított bárki lehet
  semmi időn belül könnyen. Nem kell ahhoz bűnösnek lenni.
  Mi több,
  bűnösnek vallhatja magát a gyanúsított ártatlanul is, ha megfelelő eszközökkel "rábeszélik".
  Balla Irma gyilkosának
  vallotta magát a szomszéd házban dolgozó munkás. Pedig bizonyíthatóan nem volt az.
  Kár előre "pálcát" törni valaki felett előre, vagy rajta akár tettlegesen is.”
 • 41. GreatWhiteShark 2009. december 05. 10:23
  „Miért nem kérdezitek meg börtönőr ismerőseiteket? Inkább hinnétek egy büntetett előéletű embernek, mint olyanoknak, akik erkölcsivel rendelkeznek, és kimondottan szerény javadalmazásért végzik veszélyes munkájukat minden nap. Végül is miért ne mondana igazat a szabadult elítélt? Talán azért, hogy kiszínezze silány életét, hogy megmutassa, odabent ő volt a "Jani", vagy megpróbálja elbagatelizálni tette súlyát? Az ilyen nyilatkozatokat, amiket elítélt személyek tesznek (mindegy, hogy szabadult, vagy még tölti a büntetését) fentartással fogadjátok, érdek nélkül nem nyilatkozik egyik sem. Ha jók az információim, egy-egy nyilatkozatért 50eFt körül kérnek, és mivel sorban állnak a "riporterek" a börtön ajtajában, van olyan, aki meg is adja ezt a pénzt, hogy az újságja lapjain, vagy könyvében kedvére tetszeleghessen az elítélt.
  Nem láttam cikket, hogyan segítik Szögi úr lányait, vagy a vadász családját, akit "tisztességes" tűzpárbajban ölt meg B.L., és ezt még a végtelenségi sorolhatnám.
  Elegem van a bűnözők tutujgatásából! Nem a Kádár-korszak börtöneit kívánom vissza, elég lenne csak a 90-es évekig visszatolni a börtönök szekerét! Akkor még egy smasszer szava többet ért 10 elítélténél, ma már 1 az 1-ben az elítélt a nyerő....
  Bolíviában raboskodókat kérdezzetek, ha kemény börtönéletről akartok hallani.”
 • 40. flexsnake 2009. december 04. 23:22
  „40. remélem nem sokáig.”
 • 39. geysa1 2009. december 04. 20:41
  „Kérdezzétek Ivanhoe-t, tudna ő is mesélni.”
 • 38. web 2009. december 04. 18:54
  „"35. hozzászólás szegedix 2009.12.04. 13:26

  Biztos megérdemelték. Mit pofátlankodik a rab."

  "előzetes letartóztatásban levő"
  Csak azért idéztem, hogy tudni lehessen.

  Ki mint él úgy ítél.”
 • 37. Walaky 2009. december 04. 16:47
  „Még szerencse, hogy Katolikus országban élek:)
  Ne tapasztaljátok meg, milyen az, amikor valakit hamis váddal évekig hurcolnak!
  Ebben a hazában túl sok embert végeztek ki jogtalanul ahhoz, hogy hinni tudjak minden ítéletben!”
 • 36. bratyesz 2009. december 04. 13:51
  „Röhög a vesém ezen a mesén!!!!!!:):):)”
 • 35. szegedix 2009. december 04. 13:26
  „Biztos megérdemelték. Mit pofátlankodik a rab. Ha már odakerült vállalja amit csinált. Ne pofátlankodjon. Így is dédelgetik őket. A normál ember meg szenved tőlük.”
 • 34. szöszi 2009. december 04. 13:07
  „Őőőőőőő, esetleg ne bánjanak a börtönőrök a fogvatartottal úgy mint a hímes tojással??? Jó hogy már nem simogatják, meg tutujgatják őket! Ideje végre hogy helyre álljon a rend!!!! Mondta annak a nyomorultnak valaki hogy mönnyé fijam kocsit lopni? Milliós nagyságrendben... Ha anyád nem adott, majd kapsz mástól!!! Nem kell ezeket sajnálni, taníttatjuk őket, etetjük őket, itatjuk őket, fűtünk rájuk, miegymás, ezt mind a mi pénzünkből, hát a neveléshez egy két pofon igazán hozzátartozik :)”
 • 33. GreatWhiteShark 2009. december 04. 13:06
  „Te, nagybetűs "W"!

  A rab a legkevésbé sem jogfosztott! Bizonyos jogai szünetelne, mások korlátozottan tovább élnek, megint mások változatlanul tovább élnek, ezért van joga pl. a védelemhez, vagy feljelentést tenni. Ha jogfosztott lenne, nem tehetné.
  Olyan okosok itt is sokan! Annyira sajátos szemszögből figyelik a dolgokat. Kíváncsi lennék, hogyan viszonyulnának a helyzethez, ha az ő sérelmüre elkövetett cselekmény elkövetőjét érné hasonló inzultus?!
  Ugye tapsolnának örömükben, hogy végre megkapta a magáét....
  Sietek kijelenteni, hogy a börtönökben természetesen mindenki ártatlan, és a rendszer áldozata, nem tehet semmiről, nem is ott lenne e helye...
  Na ja!”
 • 32. Walaky 2009. december 04. 12:12
  „Az a börtönőr aki a jogfosztott rabot bántalmazza, az még a lenézett börtöntöltelék erkölcsi nívóját sem éri el!
  Remélem bekerül a bántalmazottja mellé és ott megismeri a másik oldalt is.”
 • 31. dodó 2009. december 04. 12:10
  „Milyen smasszer az, aki nem tud egy jegyzőkönyvet felmutatni arról, hogy szegény cigány bűnei megbánása utáni vezeklés közben súlyos sérüléseket okozott magának?”
 • 30. flexsnake 2009. december 04. 11:42
  „A börtönben a sérülések 90%át a rabok okozzák egymásnak 10%át saját maguknak.”
 • 29. flexsnake 2009. december 04. 11:39
  „17. átmeneti állapot ;)”
 • 28. flexsnake 2009. december 04. 11:38
  „Mekkora kamú :D
  A börtönőr nem nyomozó meg nem rendőr,még csak kihallgatáson sincs ott. Remélem rávernek egy 20évet a rágalmazásért.”
 • 27. Sziszifusz 2009. december 04. 11:01
  „Melyik törvény írja elő a bántalmazást? És mennyi tiltja?
  Ha önhibádon kívül bevisznek, mert épp ott intézkedtek, de Te ezt nem tudtad, és szónélkül kapsz a fejedre a gumibottal, akkor is ennyire véresszájúan követeled majd, hogy verjenek meg még jobban?
  Vagy van mindenkire érvényes jog, vagy terrorrendszer van!

  "Bögöly Gyula alezredes elmondása szerint az ügyben folytatott eljárás során még több börtönőr szerepét tisztázniuk kell, továbbá a parancsnokaik felelősségét is vizsgálják. A rendőrség felelősségét is tisztázni kell, hiszen a rendőrségi fogdából számos sérüléssel szállították át a börtönbe a fogvatartottat - közölte a szóvivő.
  Egy német-magyar kettős állampolgárságú, 56 éves karádi férfit, miután muzeális és átalakított fegyvereket találtak a lakásán, fegyvercsempészet miatt helyezték előzetes letartóztatásba. A házkutatásra azt követően került sor, hogy egy tabi lövöldözés gyanúsítottja azt állította, tőle vásárolta a fegyvert. A börtönből sérülései miatt kétszer is a kaposvári kórházba szállították a férfit, aki a második alkalommal kómába esett és február 13-án életét vesztette. Az ügyben halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a katonai ügyészség."

  http://www.delmagyar.hu/blog/ivanhoe_-_egy_ember_a_holdrol/a_veresekrol_es_a_szadizasokrol/45/672/”
 • 26. Teo 2009. december 04. 10:46
  „Régi jó kis Szovjet börtönök, só bánya, higany bánya.
  Oda vinni mindet,amit itt rájuk fordítanak pénzt, annak az 50%-áért vállalná a mai orosz kormány.”
 • 25. Sziszifusz 2009. december 04. 10:34
  „"Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, hallgattam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szociáldemokratákat, hallgattam, mert nem voltam szociáldemokrata. Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam szakszervezetis. Amikor elvitték a zsidókat, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam zsidó.
  Amikor engem vittek el, már nem volt, aki tiltakozhatott volna."

  /Niemöller Martin német protestáns teológus/”
 • 24. nekromonger 2009. december 04. 10:30
  „13. hozzászóló
  Csak egy kérdésem van. Mennyire reális az, hogy ártatlanul bekerulsz a sittre?
  Akik bent vannak azok mind ártatlanok (hisz mindegyik ezt mondja)!!!!!!
  Vicc az egész! Ha kapott is úgy látom, hogy nem verték meg eléggé!”
43 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem készült el időre a Boldogasszony

A módosított határidőre, december 4-ére, vagyis mára sem készül el a szegedi 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakasza. Tovább olvasom