Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Gyerekek készítik a katonákat Bordányban

Gyerekek készítik a katonákat BordánybanA bordányi iskola ötödikesei katonákat készítettek az ifjúsági önkormányzat közösségi konyhájában. Fotó: Kuklis IstvánA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Közösségi konyhát alakított ki a bordányi ifjúsági önkormányzat a faluházban, ahová bármelyik gyerek betérhet iskola után, és kenhet magának egy szelet kenyeret. Papírgyűjtésből hozták össze az árát.
A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5. a osztályos tanulói érkeztek a bordányi ifjúsági önkormányzat közösségi konyhájába a faluházba. A dupla technikaórát arra használták fel, hogy a konyhával és a szendvicskészítéssel ismerkedjenek.

 – A 600 ezer forintból kialakított konyhát a papír- és fémgyűjtésből befolyt összegből és önkormányzati támogatásból alakították ki – mondta Tanács Gábor polgármester. Az ifjúsági információs pont több közösségi térnek is helyet ad: ide bármikor betérhetnek a fiatalok internetezni vagy játszani a PlayStation 3-mal.
Gyerekek készítik a katonákat Bordányban. Fotó: Kuklis István

– A konyha az ifjúsági önkormányzat eddigi legnagyobb projektje. Szeptembertől járnak ide a gyerekek, szalámis szendvicset, csörögefánkot készítenek – magyarázta Masir Norbert ifjúsági polgármester. Azt már a polgármester tette hozzá, hogy a konyhán, ahol iskola után bármelyik gyerek kenhet magának egy szelet kenyeret, a közmunkán megtermelt élelmiszert használják fel – és szükség esetén így támogatják a rászoruló gyerekeket.
Közben az ötödikesek négy csoportban szeletelték a kiflit, vágták a sajtot, a felvágottat, és aprították a zöldséget.

– Mi vagyunk a Kiflikenő FC – mutatta be vidám csapatát Csorba Bendegúz Máté, aki nem sokkal később, amikor a paprikával küzdött, már szelőkirályként mutatkozott be.

A gyerekek koktélfalatkákat, kevésbé elegáns néven katonákat készítettek. Akadt némi vita abból, milyen vastagon kenjék a kis kifliszeleteket, negyedbe vagy kockára vágják-e a parizert. Jó néhány katona el is tűnt készítés, illetve a vita közben. Dominik bio csípős paprikát hozott otthonról, Zoli pedig házi Piros Arannyal gazdagította a miniszendvicseket, amelyeket óra után közösen ettek meg.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzről és pályázatokról a kamarában

Vállalkozásfejlesztési fórumot szervezett kedden a Széchenyi kártya programot koordináló KAVOSZ Zrt.… Tovább olvasom