Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Gyereket szült a tizedikről 10 éve kiugrott nő

Szeged - „Tökéletesen boldog vagyok" – nyilatkozta lapunknak a kübekházi Tari Orsolya. A most 27 éves nő tíz évvel ezelőtt egy szegedi panel tizedik emeletéről vetette magát a mélybe.
Mosolygós, vörös hajú lány nyitott ajtót csengetésünkre a szombat délutáni kellemes napfényben Kübekházán. A 27 éves Tari Orsolyát éppen kertészkedés közben zavartuk meg. A fiatal családanya 10 éve egy szegedi panelház tizedik emeletéről vetette magát a mélybe, mert fogva tartották, és prostitúcióra kényszerítették.

Csodaszámba ment, hogy túlélte a 34 méteres zuhanást, amelyet tompított az akkor lehullott 40 centis hó. Kétoldali légmell alakult ki nála, ezért tíz napig lélegeztetőgépen volt. Fogvatartóival, akik letöltötték büntetésüket, azóta már találkozott a kistelepülésen – nem szólnak egymáshoz.

– Nem telik el nap, hogy ne gondolnék a történtekre. De sose váltam volna ennyire felelősségteljessé, ha ez nem történik meg – mondta Orsi, akinek azóta más-más apától két lánya született, a 8 éves Stefánia és az 5 éves Johanna. – Megint terhes vagyok, de a születendő gyerekem apja is elhagyott. Mindegyik páromnak elmeséltem a 10 évvel ezelőtt történteket, de nem emiatt nem működtek hosszú távon a kapcsolataim. Határozott típus vagyok, ami nem tetszik a férfiaknak. Ha otthagynak, hát otthagynak. Nem csinálok belőle nagy ügyet – mesélte a szegedi volt II-es kórházban takarítóként dolgozó nő.

Orsi azóta két kislánynak adott életet – és most újra terhes. Fotó: Schmidt Andrea
Orsi azóta két kislánynak adott életet – és most újra terhes.
Fotó: Schmidt Andrea

Orsolya lapunknak 10 éve azt mondta, hogy amikor lélegeztetőgépen volt, azt álmodta, hogy gyereke születik. – Minden úgy történt, ahogy megálmodtam. Kislányom lett, a szülés pedig gyors és fájdalommentes volt – magyarázta a nő, aki Stefániának már mesélt öngyilkossági kísérletéről.

– Anyu, hogy lehettél ilyen buta? – csak ennyit kérdezett. Aztán elmondtam neki, hogy nem volt más választásom. Nagyon okos kislány, megértette – mesélte Orsi, aki nemrég újból a halál torkában járt.
– Februárban műtöttek méhnyakrákkal. Ha nem teszik meg, csak napjaim lettek volna hátra. Ezt megelőzően pedig a szüleim háza égett porig. Mindezek ellenére tökéletesen boldog vagyok – mondta a fiatal nő, akit elmondása szerint még mindig sokan felismernek. – A kórházban is kiderült a dolog, de egyáltalán nem kényelmetlen beszélnem róla – magyarázta.

Fotó: Schmidt Andrea
Gyereket szült a tizedikről 10 éve kiugrott nő.
Fotó: Schmidt Andrea

Orsi a 10 évvel ezelőtti traumán személyiségfejlesztő könyvek olvasásával jutott túl, ezek segítségével tudott újra emberek közé menni. – Ilyen témában a mai napig mindent elolvasok, de kedvelem Müller Péter könyveit is. Szeretnék leérettségizni, a ház körül pedig disznókat, csirkéket tartani – mesélt rövid távú terveiről a nő, aki nagyon büszke arra, hogy egy keresetből két gy erek mellett meg tudta venni jelenlegi otthonát.

– Igazi túlélő típus vagyok, mindig talpra állok – mondta.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. mag 2009. március 20. 06:23
  „MIEN SZÉP ASZONY SZERINTEM MÁR K NAK SE JO.”
 • 27. menőmanó 2009. március 19. 16:19
  „Orsinak tényleg minden elismerés amiért túl tudott lépni ezen a traumán,DE!! Kérdem én a hozzászólókat hogy szerintük a gyerekek apjai is meg lettek kérdezve arról hogy szeretnék-e őket.Egy gyerekhez ketten kellenek.Egyébként a férfiakat is csőbe lehet húzni.”
 • 26. misztral 2009. március 18. 22:21
  „Jó egészséget kívánok a fiatalasszonynak!”
 • 25. makao 2009. március 18. 20:55
  „azt nyilatkozza " Felelosségteljessé vált" ?? és még is már a 3. gyerekét várja más más apátol a mai világba. mikor több lehetöség is van a védekezésre mind két részéröl!! és ugy tünik nem igen nagy trauma érte ha a sok csunyaság megtörténése után már kb.14-15 honapra meg bizik a férfiakban,és teherbe esik.Nagyon sajnálom ami vele történt,de felelötlen,még ha nem is annak akar látszani.tudnék a jo anyasághoz is hozzá szolni,nem minden olyan amilyen.kicsit ismerem a személyt.De hátha ez után jobb élete lesz,valahol meg érdemli.”
 • 24. _palla_ 2009. március 18. 15:03
  „18.-as hozzászóló: szerintem pedig a leírtak alapjén példásan dolgozta fel a traumát és jó anyja lehet a gyerekeinek. Egytértek a 21-essel, hogy az apákat is elő kellene venni a szülői felelősség kérdésében...”
 • 23. _palla_ 2009. március 18. 15:01
  „Emlékszem az ő esetére. Örömteli hír, hogy Orsi így talpra állt az őt ért szörnyűségek után, és önálló életet teremtett magának - sajnálatos azonban újra és újra azt hallani, hogy a férfiak többsége nem bírja elviselni az önálló, határozott nőket. Úgy látszik, itt ér véget a nagy, kemény, bátor férfiasság :P Üzenem Orsinak, azért 1-2 "fehér holló" akad, hátha ő is belebotlik egybe! :)
  De megnyugtató a hozzáállása, hogy nincs emiatt összetörve, és bizakodva néz a jövő elé, nem úgy fogja fel, mint sokan, hogy egy egyedülálló nő "csökkent értékű"”
 • 22. bambinaXX 2009. március 18. 10:46
  „remlem apukák legalább fizetik a gyerektartást?!..”
 • 21. emzsr 2009. március 18. 09:44
  „No.6-Sy: Szerintem az apukákat kellene megkérdezni a szülői felelősség témában!! Úgy látom, Orsi felelősen neveli a gyeremekeit. Dolgozik, gondoskodik róluk. Egyedül is. Vagy dobja ki őket, mert az apukák leléptek???! Az lenne a felelősségteljes?
  A traumát pedig, ami őt érte, szerintem példásan dolgozta fel, és biztos vagyok benne, hogy nem magától vette a kezébe a könyveket sem! Nyilván kapott szakembertől segítséget, ráadásul, az eredmények szerint nagyon is jót! Mi a gond?”
 • 20. Gaia 2009. március 18. 09:05
  „Mag!
  Te csak simán Taigetosz-t érdemeltél volna annak idején.”
 • 19. IVY 2009. március 18. 08:30
  „Mag!
  Iszonyat tahó vagy, mellesleg először talán tanulj meg helyesen írni...!”
 • 18. No.6-Sy 2009. március 18. 08:28
  „Ha ilyen mértékű trauma érte, talán keressen meg egy traumafeldolgozásban járatos szakembert, mielőtt a saját "vaksága" végképp a sírba viszi. Nem elég racionalizálni - sem laikusoknak szóló szakkönyvekből öngyógyítani - akkor, amikor láthatóan nagyon sok és mély problémája van. A saját életével mindenki azt tesz, amit akar. De a kedves hölgynek van három (bocs, két és fél) gyereke, akik apa nélkül nőnek fel egy traumatizált anyával! Hol van az értük való szülői felelősség?”
 • 17. emzsr 2009. március 18. 08:17
  „Mag: lehet, hogy ez a hsz. nem éppen ideillő...
  Orsinak szívből gratulálok, és kívánom, hogy sikeresen nevelje fel a gyermekeit, és vigyázzon rájuk!
  A DM-nak is gratula, hogy végre egy igazán erőt adó, pozitív dolgot is kihozott: kell a pozitív példa a talpraállásról, manapság különösen! Csak így tovább, biztosan vannak még "keljfeljancsi" típusú, az úthenger alól is felálló emberek!”
 • 16. demeterkornel 2009. március 18. 08:12
  „Mag! Úgy hiányzott a hozzászólásod, mint egy falat kenyér!

  Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Remélem, hogy Orsolya olvassa ezeket a kommenteket, és még több erőt merít belőlük. Néha azt gondolom, nincsenek véletlenek. Neki túl kellett élnie egy 34 méteres zuhanást, mert még volt dolga a Földön. Lenyűgöz a lelki ereje.

  És gratulálok a hozzászólóknak is a sok pozitív véleményhez.”
 • 15. mag 2009. március 18. 05:43
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 14. lajosbácsi 2009. március 18. 05:00
  „és eddig csupa pozitív komment.. istenem, ezt is megértük!

  nekem is teljesen más aspektusba helyezte a dolgot, hogy nem öngyilkos akart lenni, hanem túl akarta élni. Igazi erős egyéniség, megérdemli a boldogságot! szép életet kívánok!”
 • 13. bambinaXX 2009. március 17. 22:35
  „így tovább, sok sikert!! és kívánom, hogy megtaláld a párod, aki kitart melletted.”
 • 12. Mil 2009. március 17. 20:39
  „További sok sikert és kitarást az életben!
  Néhány kisebbségi(gyk az összes..) példát vehetne róla. Látott már valaki cigány udvarban csirkét, veteményest??”
 • 11. joy 2009. március 17. 20:19
  „Minden toszteletem az övé!
  Ezexerint nem is öngyilkos akart lenni, pusztán arra menekült, amerre tudott.
  Hosszú, boldog életet kívánok mindanyiójuknak!”
 • 10. web 2009. március 17. 19:31
  „"Határozott típus vagyok, ami nem tetszik a férfiaknak" Ráadásul igen kevesen szeretnek kertet ásni,házi ill.házkörüli munkát végezni.Orsi gratulálok a gyermekeid mindennél, mindenkinél többet érnek.”
 • 9. StatusQuo 2009. március 17. 19:16
  „Csatlakozok Hmmm véleményéhez!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásplakáton fenyegették meg Botka Lászlót

Szeged - Botka László polgármester szánalmat érez a firkáló fantom iránt, a rendőrség szabálysértési eljárást indított. Tovább olvasom