Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Gyermekfelügyelőt, pénztárost és kockázatkezelőt is keresnek

Szeged - Sokan lapunk állást kínál rovatának átfutásával indítják a napot. A szegedi cégek állítják, a nálunk feladott álláshirdetések a leghatékonyabbak, és a munkavállalók is a Délmagyarországra esküsznek.
Hölgyek jelentkezését várjuk: idősgondozásra, gyermekfelügyeletre, takarításra – olvasható lapunk január 3-i számának Apróbörze rovatában. A hirdetést a fővárosban és Szegeden is irodát nyitott Empátia Gondoskodó Szolgálat adta fel. A szolgálat egy oktatási program után családokhoz közvetít ki bébiszittereket, idősgondozókat és házvezetőnőket. – Egy éve folyamatosan, heti két alkalommal hirdetünk az állást kínál és a szolgáltatás rovatban. Szórólapokkal és „lift infóval" is próbálkoztunk, de ezek kevésbé bizonyultak hatékonynak. Az újsághirdetésre viszont sokan jelentkeznek – árulta el Pataki Mária irodavezető.

Sokan nap mint nap átböngészik lapunk álláshirdetéseit.
Fotó: Karnok Csaba

A Tisza 2005 Autóház Kft. is a Délmagyarországra esküszik: az év elején raktárosi állást hirdettek, amelyre fényképes, kézzel írott önéletrajzzal jelentkezhettek az érdeklődők. – Több mint húszan pályáztak a munkára, de még nem töltötték be az állást. A munkaügyi központon keresztül is szoktunk munkatársakat keresni, de tapasztalataink szerint az újságban közölt álláshirdetésekre jóval többen harapnak rá – jelentette ki a szalonvezető, Réti Beáta. Az autóházban adminisztrátori feladatokat ellátó Kendl Lászlóné öt éve lapunkban akadt rá arra az álláshirdetésre, ami később munkához segítette. – Korábban húsz évig dolgoztam a Dégáznál, amikor létszámleépítés és átszervezés miatt megszűnt a munkaviszonyom. Szerencsére csupán két-három hónapja voltam munkanélküli, amikor a lapban rábukkantam, hogy a jelenlegi munkáltatóm pénztárost keres – elevenítette fel az adminisztrátor az öt éve történteket.

Szeged mamutvállalatainak egy része, mint például a Lombard Lízing Zrt., lapunkon keresztül is keresi új munkatársait. Vég Editet alig egy hete vették fel a lízingcéghez. – Majd egy évig kerestem munkát. A fővárosban el tudtam volna helyezkedni, de én kimondottan Szegeden szerettem volna dolgozni. Az ismerőseim is gyakran bombáztak lehetőségekkel, végül a Délmagyarban akadtam rá a Lombard állásajánlatára – vázolta fel majd egyéves munkakeresési kálváriáját a humánerőforrás előadó, aki korábban a Magyar Postánál dolgozott tréner-szaktanárként.

– Cégünk nemcsak a nyomtatott újságban, a Délmagyarország internetes oldalán is közzétesz állásajánlatokat. Tavaly például 16 pozíciót hirdettünk meg az internetes felületen, többek között elemzői, kockázatkezelői, marketingmunkatárs és szerződéskezelési pozíciókat, azaz főként adminisztratív jellegű munkaköröket – tudtuk meg Papp Zoltántól, a Lombard Lízing Zrt. hr-vezetőjétől.

Olvasóink írták

  • 1. cicó 2008. március 26. 12:45
    „itt az empatiánál sem garantálja senki a konkrét munkát. a szerződésmegirásnál nem kevés pénzt bekérnek-regisztrálnak-de ők is csak akkor birnak kiközvetiteni ha hozzájuk is érkezik kérés a segitségre. szóval befizetünk 25800ft-ot és a munka olyan bizonytalan mint a ....... ha valakinek más a véleménye-várom. folyamatosan regisztrálják a dolgozni vágyókat és az igények meg nem is olyan folyamatosak. tehát vigyázni jelentkezők-nincs konkrét folyamatos munka. ahogy van igény úgy van munka. és ez nincs egyensúlyban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon túliaknak ingyenes a múzeum

Szeged - A megyei múzeumok idén megtartják a tavaly tavasszal megállapított áraikat. Áremelést nem… Tovább olvasom