Délmagyar logó

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 20°C

Gyilkosság a sörözőben: jogos védelmi helyzetre hivatkozik N. Bence

Gyilkosság a sörözőben: jogos védelmi helyzetre hivatkozik N. Bence
Szeged - A szegedi Négylépcsős sörözőben szúrt bicskájával halálra egy 36 éves férfit egy Szegeden tanuló végzős joghallgató kedd hajnalban. N. Bencét a gyilkosság után nem sokkal albérlete közelében fogták el a rendőrök. Ismerősei szerint labilis idegzetű volt.
Fegyelmi vizsgálat az egyetemen
– Megerősítem a korábbi sajtóinformációkat: a keddre virradó éjjel elkövetett emberölés feltételezett elkövetője valóban a szegedi egyetem joghallgatója. Elrendeltük a fegyelmi vizsgálatot ellene, egyelőre mást nem tudunk tenni. A nyomozás eredményeit mi is figyelemmel kísérjük – mondta el Szabó Gábor rektor az egyetemi konzisztórium tagjait bemutató tegnapi sajtóbeszélgetésen.
Friss: A bíróság elrendelte N. Bence előzetes letartóztatását szökés, elrejtőzés veszélye okán, nem jogerősen 1 hónap időtartamra. Az ítélet azért nem jogerős, mert jogos védelmi helyzetre hivatkozva megfellebbezték az emberölés bűntettét. Az állításnak ellentmond a hivatalos bírósági közlemény, amely szerint "minden előzetes ok nélkül" történt a gyilkosság. Munkatársunk is azt hallotta a sörözőben azon az éjszakán dolgozó személyzettől, hogy nem volt előzménye a késelésnek, a pultos már csak azt látta, hogy a nyakon szúrt férfi eldőlt.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának egyik végzős hallgatóját gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy kedden, hajnali háromnegyed három körül megölt egy 36 éves férfit a Londoni körúti Négylépcsős sörözőben.
 
Gyilkosság a sörözőben: jogos védelmi helyzetre hivatkozik N. Bence


A 24 éves férfi egy késsel szúrta le ismerősét, és a gyilkosság után elmenekült a helyszínről. A rendőrök a kocsma környékén átkutatták a kukákat, keresték a gyilkos fegyvert, majd nyomkövető kutyával két órával a gyilkosság után eljutottak az emberöléssel gyanúsított férfi szegedi albérletéhez. Ennek közelében fogták el a jogászhallgatót. A férfi ruhájából előkerült az emberölésnél használt bicska is. Az elfogásról fényképeket tett közzé a rendőrség, a közölt fotók alapján a férfiban N. Bencét ismerték fel ismerősei.
Megöltek egy vendéget egy szegedi kocsmában, egyetemista lehet az elkövető. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA
Előzetes letartóztatásban N. Bence

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2016. február 2. napjának éjjelén követett el bűncselekményt Szegeden.
 
A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a fenti napon és időben egy szegedi vendéglátóhelyen az eddigi adatok szerint minden különösebb előzmény nélkül egy hirtelen mozdulattal a nála levő un. svájci bicskával nyakon szúrta a vele szemben ülő sértettet. A szúrás következtében a sértett egy a sörözőben tartózkodó személy segítségnyújtása, valamint az időközben kiérkező orvosi ellátás ellenére rövid idő elteltével a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított ezt követően a helyszínt elhagyta és mintegy 2 óra elteltével került sor a rendőrség által előállítására és őrizetbe vételére.
 
A gyanúsított cselekménye alkalmas emberölés bűntettének a megállapítására.
 
Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el egy hónapi időtartamra a gyanúsított előzetes letartóztatását. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni a mai napon.
 
Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja emberölés bűntette miatt a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.


– A gyilkossággal gyanúsított férfit ismerem, többször volt már a vendégünk. Amikor sokat ivott, mindig sokat beszélt, de sosem volt agresszív. Az áldozatról nem tudok semmit – mondta a Négylépcsős kocsma tulajdonosa a gyilkosság helyszínén. A pultos – még mielőtt vallomástételre bevitték volna a rendőrségre – elmondta neki, hogy semmi különösebb előzménye nem volt a gyilkosságnak. A két férfi nem vitatkozott egymással, és nem volt dulakodás sem közöttük. Az alkalmazott már csak azt látta, amikor az áldozat összeesett. – Az elmúlt öt évben sokat tettünk azért, hogy a kocsma késdobálós jellegét felszámoljuk. Eltűntek a kommersz italok, és emeltük az árakat. Két jól szituált vendégünk között történt ez a tragédia – mondta a kocsma vezetője.
 
Tavaly nem öltek embert a megyében

Nem történt gyilkosság Csongrád megyében 2015-ben – írtuk január 2-i lapunkban. Ezt megelőzően 2014. november 21-én történt utoljára életellenes bűncselekmény. Ekkor Forráskútra riasztották a nyomozókat egy 22 éves lány eltűnése miatt. A nő holttestére másnap egy forráskúti ház melléképületében találtak rá. Gyermekkori barátja végzett vele, aki bántalmazta, majd fojtogatni kezdte, végül egy kalapáccsal oltotta ki az életét. A férfi tavaly első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a bíróságtól.

Sikerült beszélnünk a gyilkossággal gyanúsított férfi egyik csoporttársával is. Elmondta, hogy hétfő este 6-7 óra körül kezdtek el alkoholt fogyasztani, de pár órával később különváltak. Az asztaltársaságnak akkor még nem volt tagja az áldozat, akit nem ismert, és nem tudja, hogyan kötött ki vele csoporttársa a Négylépcsősben.
Megöltek egy vendéget egy szegedi kocsmában - rendőrségi fotók. GALÉRIA
– Nem sokkal ezelőtt, a születésnapján tette le az utolsó vizsgáját a jogon. Már csak a szakdolgozat megírása és az államvizsgája volt hátra – mondta. Ő sem kötekedős embernek ismerte meg a fiatalembert, akivel korábban többször italozott együtt. Kést sosem látott nála, nem tudja, mi miatt történt a gyilkosság. Akik közelebbről ismerték, azt mondták Bencéről, hogy labilis személyiségű. Úgy tudják, volt már egy öngyilkossági kísérlete is, bulikban sok alkoholt fogyasztott, azokban sokszor megsérült. Piliscsabán született, Esztergomba járt ferences rendi gimnáziumba. – Ha jól tudom, az anyukája korán meghalt. Ezért is volt fura a viselkedése. Talán az anyukájára mondhatott valami csúnyát az áldozat, ezért kattant be – találgattak ismerősei.

 A 24 éves egyetemi hallgató ellen emberölés gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A férfi kihallgatásán részben beismerő vallomást tett. A bűncselekmény indítéka egyelőre nem tisztázott. N. Bencét őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hét alatt 40-szeresére dagad a büntetés

Két hét alatt 40-szeresére dagad a büntetés
A parkolójegy árának több mint negyvenszeresét is kifizethetjük bűntetésre. Tovább olvasom