Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyilkosság Ásotthalmon - őrizetben az elkövető

Ásotthalom - Egy idős nőt otthonában vertek agyon. A vérbe fagyott holttestet a szomszédok találták meg még a múlt hét végén - értesült a delmagyar.hu.
Emberölés bűntett megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon csütörtökön: a bűncselekmény egy hete, szeptember 17-én történt Ásotthalmon. Ezen a napon nem sokkal később találták holtan házában a 78 éves idős asszonyt - tudta meg a delmagyar.hu Tuczakov Szilvána őrnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Az elsődleges helyszíni szemle alkalmával idegenkezűség egyértelműen nem volt valószínűsíthető, ezért a rendőrség az elhunyt kétszakértős igazságügyi boncolását rendelte el, ami egyértelműen megállapította: az idős néni bántalmazás következtében vesztette életét.

Az időközben elvégzett nyomozati cselekmények alapján a rendőrök a boncolás eredményének megérkezte után elő is állítottak egy helybéli 42 éves nőt, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Gyanúsítotti kihallgatása során tettét elismerte, a rendőrség őrizetbe vette őt.

A delmagyar.hu-n megjelent hozzászólással kapcsolatban a rendőrség az alábbi tájékoztatást adja

"A rendőrség a bejelentést követően minden részletre kiterjedő helyszíni szemlét végzett, amelynek során orvost is bevontunk. Ezt követően a Szegedi Rendőrkapitányság a közigazgatási eljárást folytatta a rendkívüli halál pontos okának megállapítására és annak tisztázására, hogy a sértett nő halálát idegenkezűség okozta-e. A helyszíni szemle és a boncolás adatainak megérkezése között folyamatos volt az adatgyűjtés. Ennek köszönhető, hogy a rendőrség az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény megérkezését követően azonnal előállította a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A vérbe fagyott holttestet ebben a házban találták meg. Fotó: Segesvári Csaba
A vérbe fagyott holttestet ebben a házban találták meg.
Fotó: Segesvári Csaba

A büntetőeljárás megindításának feltétele a bűncselekmény gyanújának megléte. Így a közigazgatási eljárás helyett büntetőeljárás megindítására és az elkövető előállítására a boncolás eredményének birtokában vált törvényes lehetőség. A helyszíni szemle és a büntetőeljárás megindítása között végzett közigazgatási eljárás alatt tehát folyamatos munka volt, ami lehetővé tette, hogy a gyanúsítottat lényegében a büntetőeljárás megindítását követő néhány percen belül elfogták és őrizetbe vették a rendőrök.

A fentiek alapján tehát a rendőrség nem pletykákra és szóbeszédekre alapozva, hanem a jogszabályi kereteken belül összegyűjtött személyi és tárgyi bizonyítékok alapján fogta el és vette őrizetbe a bűncselekmény gyanúsítottját. Természetesen a rendőrség továbbra is várja olyan személyek jelentkezését, akik valamely bűncselekményről érdemi információval rendelkeznek, vagy már egy folyamatban lévő nyomozást segíthetik."

Korábban írtuk

Egy vérbe fagyott idős asszony holttestét találták meg szomszédok Ásotthalmon még az elmúlt hét végén. A település már napok óta arról suttog, hogy ismerős lehetett a gyilkos, ugyanis - a delmagyar.hu információi szerint - az idős nő lakásának bejárati ajtaját zárva találták.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Ferrer 2010. szeptember 25. 00:18
  „Ásotthalom mindig is a horror községe volt. Mit gondoltok, miért hívják Ásotthalomnak?”
 • 46. cumania 2010. szeptember 25. 00:00
  „Domaszéken is a rokonok voltak...”
 • 45. cumania 2010. szeptember 24. 23:11
  „Ki ölte meg?”
 • 44. krojo 2010. szeptember 24. 21:22
  „Vannak betegségek, aminek következtében, ha meghal a beteg, vérbefagyban fekszik mert csúnyán megüti magát. Ha súlyos volt az állapota, akkor saját magán is okozhatott sebeket, vágásokat, ami elvérzéshez vezethetett. Ezért nem tudhatták azonnal megállapitani a halál okát. De mostmár tudjuk, hogy elvették az életét a Néninek.”
 • 43. Nyomozo 2010. szeptember 24. 20:30
  „Annyit még megjegyzek, hogy egy csokiért jöket az őrizetbe vétel? A sok mende-monda alapján nem lehet elszámoltatni egy zűlött alkoholsta személyt? Hát nem tudom, valami nincs rendben!!!”
 • 42. Nyomozo 2010. szeptember 24. 20:26
  „"Zeppelin"
  Sokmindenben egyetértek veled. Gratuláció azonban nem illeti a rendőrséget annál is inkább mivel, ha jól tudom bejelentést tett a gyilkos hozzátartozója (ha igaz, nem voltam ott így nem állíthatom) hogy szerinte a 42 éves hozzátartozó követhette el a gyilkosságot mivel Ő férhetett a kulcshoz és öngyilkossági kisérletet is követett el. Ezek alapján következtetni lehetett, hogy valami nincs rendben. Egyértelmű, hogy a rendőrség az "asztmondjákra" nem vehet őrizetbe senkit. Azonban akár adatgyüjtés, kikérdezés során a nő feltárta volna tettét, előadta volna a telefont ami egyértelművé tette volna a bűnösségét.
  Megjegyzem, hogy ugyan ilyen eljárással járt el a rendőrség vagy hét éve Domaszéken is és még mindig keresik a gyilkosokat. Két-három hétig nem tettek semmit. Azonban, ha ez így kell, hogy működjön akkor nagyon rosszul működik.
  Részemröl befejeztem, megtartom a véleményemet magamnak.”
 • 41. maug 2010. szeptember 24. 20:13
  „"Egy vérbe fagyott idős asszony holttestét találták meg szomszédok Ásotthalmon még az elmúlt hét végén"

  Ebben mi a nem gyanús?

  Akit vérbe fagyva találnak otthonában arról nem gondolják, hogy bűncselekmény áldozata lett? Bántalmazásnak biztosan olyan nyomai vannak amik már látszódtak a helyszínen is.

  Egy gyilkos egy egész héten át szabadon mászkálhatott, máskor meg minden piti tolvajt becsuknak.

  Köszönjük szépen!”
 • 40. Endy 2010. szeptember 24. 20:02
  „Avarua ! Közlöm veled vizuálisan nem mindig fedezhető fel a tetlegesség nyoma a sértetten.
  Ezért van szükség az igazság ügyi boncolásra mivel a belszervek viszont árulkodnak a tetlegességről ami szabad szemmel nem látható.”
 • 39. Endy 2010. szeptember 24. 19:52
  „Igen tisztelt Uraim a félreértések elkerülése végett!
  A nyomozó hatóság államigazgatási eljárás kereteiben kezeli az élet ellenes cselekményt mind addig amíg,az idegen kezűség be nem bizonyítható! Ezért rendelt el a megyei RK. kettős igazság ügyi orvosszakértői vizsgálatot hogy,minden tévedést kizáróan megállapítható legyen a halál bekövetkeztének oka,az az idegen kezűség. Amennyiben az idegen kezűség megalapozott és,szakértők által alátámasztott,az eljáró hatóság a cselekményt azonnal át teszi büntető ügybe és,megindítja az eljárást emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.Remélhetőleg nem lesz egyetlen mentő körülmény sem ami miatt a bíróság felmentené az emberölés vádja alól. A kaptárban pedig majd a többi elitélttől megkapja ami még az ilyeneknek kijár ugyanis,a gyermek molesztálók és,azok akik idős ewmberek életére törnek nem számíthatnak kíméletre a fogolytársaiktól sem.”
 • 38. vimvirepellere 2010. szeptember 24. 19:43
  „32. hozzászólás techMon 2010.09.24. 16:09

  Nem Sickratman-nek írja?

  Amúgy már-már szégyellem magam, még sem helyszínelésen nem vettem részt, sem hullát nem találtam, mint itt néhányan.”
 • 37. cumania 2010. szeptember 24. 18:35
  „Ki volt a gyilkos? Rokon? Írja meg már valaki!”
 • 36. Zeppelin 2010. szeptember 24. 17:16
  „A rendőrség ismét szakszerűen járt el. Ismét felderített egy gyilkosságot, úgyhogy elismerés jár nekik és nem fikázás.”
 • 35. Zeppelin 2010. szeptember 24. 17:15
  „Nyomozo!
  A rendőrség hivatalos tájékoztatója megegyezik az általam már korábban közöltekkel, úgyhogy nem hiszem, hogy akkora "marhaságot" írtam.”
 • 34. avarua 2010. szeptember 24. 16:52
  „Milyen "szakértők" azok,akik az agyonverés szemmel látható jeleiből nem tudnak "egyértelműen idegenkezűséget"megállapítani? Ezeknek "egyértelműen" pályát kellene módosítani és máshol állást keresni!”
 • 33. zetor 2010. szeptember 24. 16:52
  „Gratulálok a rendőröknek!!!!
  Remélem ez a szarházi élete végéig a sitten fog rohadni, bár egy kötél általi kivégzés olcsóbb lenne...
  :(”
 • 32. techMon 2010. szeptember 24. 16:09
  „Az ...-e volt -os kifejezések egy Secretman nevű előadó B*zi-e vagy című számából származnak :)”
 • 31. VV4 2010. szeptember 24. 16:01
  „Mit jelent a cikkben ez a DM hozzászóláshoz kapcsolódó rendőrségi tájékoztatás? Miféle hozzászólás volt az, amire Szilvána még reagált is?”
 • 30. Falcao 2010. szeptember 24. 15:30
  „Tsingi tudjuk, csak én így szoktam meg még páran.Segesvarics csak válaszolt a kérdésre:)”
 • 29. segesvarics 2010. szeptember 24. 15:13
  „26. hozzászólás Tsingi 2010.09.24. 14:27

  HÉÉÉ. Nem én írtam a kérdést!

  Én válaszoltam: NEM!”
 • 28. Zeppelin 2010. szeptember 24. 14:47
  „Nyomozo!

  Képzeld már én is bezártam néhányszor a lakásom ajtaját belülről és úgy elraktam a kulcsot, hogy nem tudtam hol van. Sőt tovább megyek, a mobilomat is tettem már úgy el, hogy meg kellett csörgetnem, hogy megtaláljam.
  Természetesen -ahogy a cikkből kiderül- gyanús volt a haláleset, ezért folytatott közigazgatási eljárást a rendőrség.
  Nem tudom mi ebben a marhaság és a baklövés.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jazzmozdony a Grand Caféban

Victor Miclăuş, Mihai Farcaş, Raivo Tafenau, Gyárfás István. A Jazzmozdony ezúttal romániai, magyarországi és észtországi kocsikkal gurul be a Grand Café mozitermébe. Tovább olvasom