Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Gyimesi László az új Fidesz-elnök

A két állva maradt elnökjelölt közül a később nyertes Gyimesi László Orbán Viktort, míg riválisa, Oláh János Kövér Lászlót idézte a Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának tegnapi tisztújító ülésén. Gyimesi László 139 szavazattal két év szünet után visszatért a Fidesz-MPSZ helyi szervezetének élére.
A két állva maradt elnökjelölt közül a később nyertes Gyimesi László Orbán Viktort, míg riválisa, Oláh János Kövér Lászlót idézte a Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának tegnapi tisztújító ülésén. Gyimesi László 139 szavazattal két év szünet után visszatért a Fidesz-MPSZ helyi szervezetének élére, 24-gyel kapott több voksot, mint elődje.

Mintegy háromnegyed órás késéssel kezdődött tegnap a megyeházán a Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának rendhagyó módon nyílt tisztújító ülése. A levezető elnök, Budai Géza bejelentette, heten kaptak jelölést a csoport elnöki tisztségére: a jelenlegi elnök, Oláh János mellett Dux László, Gyimesi László, Hűvös László, Makrai László, Póda Jenő és Tárkány István. Öten visszaléptek, Dux László kivételével pedig valamennyien változást sürgettek, és nyíltan vagy burkoltan Gyimesi László támogatására szólítottak fel. Dux László arra kérte a tagságot, hogy bölcs döntést hozzon.

Az elnökség

Gyimesi László 26 éves, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát, ügyvédjelölt, szakvizsga előtt áll.
A Fidesz-MPSZ-be 2004-ben lépett be, 2004. október 18. és 2005. június 30. között a szegedi csoport elnöke.
Az elnökség tagjai: Balogi Dániel, Farkasné Pócsai Blanka, Haág Zalán, Hűvös László, Juhász Gyula, Rózsavölgyi József. 

A választás előtt a két állva maradt elnökjelölt közül Gyimesi László változást hangsúlyozva kijelentette: meg kell szüntetni a párton belüli széthúzást, majd Bodó Imrére és Nógrádi Zoltánra utalva azt mondta, véget kell vetni annak, hogy Tiszaszigeten vagy Mórahalmon mondják meg, mit kell tenni Szegeden, és be kell fejezni az árulkodni szaladgálást Pestre, a pártközpontba. Az elnökaspiráns többször is idézte Orbán Viktort, leszögezte, Szegeden a tavalyi választásokon megrázó vereséget szenvedett a Fidesz. Az a célja, hogy az ország más térségeihez hasonlóan a csongrádi megyeszékhelyen is meglegyen „az új többség".

A Kövér Lászlót idéző Oláh János élesen bírálta az előtte felszólalókat. A tagság többségét szemmel láthatóan megdöbbentette, hogy a változást sürgető Makraiékat baloldaliaknak nevezte. Azt mondta, semmit nem tettek a Fideszért, a riválisát támogatókat pedig felszólította, hogy takarodjanak. Utóbbi kijelentéseiért később elnézést kért, megkövette Hűvös Lászlót és Póda Jenőt is.

A szavazatszámláló bizottság elnöke fél kilenckor jelentette be, hogy Gyimesi László lett a Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának új elnöke. Gyimesi 2004. október 18. és 2005. június 30. között már betöltötte ezt a tisztséget. Az új elnökre 139-en, riválisára 115-en adták szavazatukat. Oláh János ezután bejelentette, visszalép az elnökségi tagság jelölésétől. Lapunknak azt mondta, nem érez csalódást, az MSZP-sek aknamunkája okozta a vereségét, de a szocialisták ne nyugodjanak meg, a jövőben is „odafigyel" a szegedi egészségügyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégenként sorompó kerül a szegedi rakpartra

A tervezők végérvényesen, a városvezetés azonban csak hétvégenként zárná le a szegedi alsó… Tovább olvasom