Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Gyimesi László csapatban gondolkodik

Gyimesi László (képünkön) elengedhetetlennek tartja a változásokat a párt politikájában. A Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának új elnöke azt mondta, össze kell fogni az új többség megteremtésének érdekében, s ebben számít azokra is, akik az elmúlt két évben eltávolodtak a párttól.
– Nem vonjuk vissza az egészségügy tervezett integrációjának felülvizsgálatára és a kérdés közgyűlés által napirendre tűzésére benyújtott kezdeményezést, viszont szakértőkkel megvizsgáltatjuk és átgondoljuk a lehetőségeket – nyilatkozta lapunknak a Fidesz-MPSZ szegedi csoportjának szerdán megválasztott elnöke. Gyimesi László hozzátette: pártja és személy szerint ő is kiemelten fontos ügyként tekint az egészségügyre.

Megválasztásának körülményeiről Gyimesi azt mondta, meglepte az a hangnem, amit riválisa megütött. Szerinte az általa kínált, a változások elkerülhetetlenségéről szóló programja mellett részben ennek is köszönheti, hogy két év után ismét a szegedi csoport vezetője lett.

– Senki nem vitathatja, hogy a változások elengedhetetlenek. Az ország a 2006-os országgyűlési választások után, ősszel 180 fokos fordulatot vett, de Szegeden minden maradt a régiben, a baloldalt még csak megszorítani sem tudtuk. A megyeszékhelyen is ki kell alakulnia az új többségnek – mondta Gyimesi László. – Hogy ez megvalósulhasson, a párton belül mielőbb meg kell teremteni az egységet. Folyamatos párbeszédre kell törekednünk a szegediekkel, hogy érezzék, odafigyelünk a véleményükre, hozzánk fordulhatnak gondjaikkal, bajaikkal, megoszthatják velünk örömeiket, nem egy-egy voksnak tekintjük őket.

Milyen együttműködésre számít a frakció részéről, amelynek vezetője, Oláh János „lebaloldalizta" őt és támogatóit, ráadásul a tisztújításkor kiderült, a jövőről is teljesen más az elképzelésük? Gyimesi László erre azt mondta, számos kérdést végig kell gondolni, de nem tartja kizártnak, hogy a képviselőcsoport következő ülésén személyi kérdések is felvetődhetnek. Azt előrebocsátotta, nem akar frakcióvezető lenni.

Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy csapatban gondolkodik, rendszeresek lesznek az elnökségi ülések, a csoportgyűlések, újra lesz hírlevél, és számít azokra, akik az elmúlt két évben eltávolodtak a párttól. – Egyszer már sikerült megteremtenem az egységet, akkor nyolc hónapom volt erre, most két évet kaptam – mondta Gyimesi László, akit a Fidesz-MPSZ szegedi csoportja ismét elnöknek választott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néha a kutyánk is kikapcsolódásra vágyik

Egy szegedi kutyapanzióban akár wellnesshetet kérhetünk kedvenceinknek, hogy ne legyen… Tovább olvasom