Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Gyimesi lehet Botka kihívója

Szeged - Gyimesi László városi Fidesz-elnököt, önkormányzati képviselőt ajánlotta Szeged polgármesterének a párt helyi szervezete. A végső szót a Fidesz országos választmánya mondja ki.
A Fidesz szegedi szervezete csütörtök este zárt körben tartotta jelölőgyűlését a megyeházán, amelyen a párt tagjai döntöttek arról, kit ajánlanak Szeged polgármesterének. Lapunk információja szerint az utóbbi hetekben több név is felmerült azzal kapcsolatban, ki lehetne Botka László szocialista polgármester fideszes kihívója az októberi önkormányzati választáson.

Gyimesi lehet Botka kihívója.
Gyimesi lehet Botka kihívója.

Hallani lehetett Gyimesi László városi Fidesz-elnök, önkormányzati képviselő és Bodó Imrejárási hivatalvezető, volt országgyűlési képviselő, egykori tiszaszigeti polgármester nevét. Értesülésünk szerint Bartha László volt országgyűlési képviselő – aki 1998 és 2002 között volt a város fideszes polgármestere –, valamint Zolnay Krisztina gyógyszerész, a Kígyó patika tulajdonosának neve is felmerült lehetséges polgármesterjelöltként.

Csütörtökön a helyi Fidesz-elnökség ajánlása nyomán már csak egy személyről, Gyimesi Lászlóról szavaztak a megyeházán. A jelölőgyűlés támogatta Gyimesi polgármester-jelöltségét. Az 1981-es születésű politikus 2004 óta dolgozik a Fideszben. Saját honlapja szerint a 2002-es választások lökték a politika felé. „Úgy éreztem, tennem kell valamit, hogy egy táborba gyűjtsem a hozzám hasonlóan gondolkodó szegedieket. (...) Ezért néhány barátommal együtt létrehoztuk a polgári körünket" – olvasható a honlapon.

Itt arról is ír a civilben egyébként ügyvéd politikus, hogy bár kisgyerek volt, élénken emlékszik a rendszerváltás eufórikus hangulatára. „Korosztályomból nem sokan mondhatják el magukról, hogy már az első szabad választások kampányában aktívan részt vettek volna. 9 éves voltam, amikor Szeged belvárosában plakátoltunk édesanyámmal a jobboldal jelöltjének." A honlap szerint önkormányzati képviselői munkája fontos eredményének tartja, hogy előterjesztése nyomán ma már tilos dohányozni a szegedi játszótereken, templomok és iskolák előtt, valamint tömegközlekedési megállóhelyeken.

Május végén úgy nyilatkozott lapunknak Gyimesi László, hogy „a győztes országgyűlési és EP-választás után úgy alakulhatnak a folyamatok az önkormányzati választásra, hogy Szeged a nyertes oldalra kerülhet". Akkor a polgármesterjelölt személyével kapcsolatosan csak annyit árult el, „olyan ember lesz, akivel Szeged jobban teljesít".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két turulista párbaja Szegeden

Két turulista összekapott a március 15. beszéden, és párbajoztak, pedig már 1938-ban is tilos volt.… Tovább olvasom