Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Gyógyító növényekről szakszerűen

Szeged - A gyógynövényekkel kapcsolatos megalapozott, szakszerű ismeretek iránti igényt igyekszik kielégíteni a Medicina Könyvkiadó gondozásában megjelent Gyógynövénytár – Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz című könyv.
A hazai könyvpiacon egyedülállónak tekinthető kiadványt szerkesztett a Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetének szerzőgárdája. A kötet tudományosan megalapozott ismereteket nyújt a gyógynövények értékeléséhez. A legfontosabb gyógynövényekről, amelyek a ma hatályos VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben szerepelnek, szakirodalmi adatok feldolgozásával készült tanulmányok olvashatók. Számos olyan gyógynövényről is, amelyek hazánkban korábban nem volt ismertek, napjainkban viszont egyre gyakrabban jelennek meg készítmények formájában. A több mint 150 gyógynövény lexikonszerű bemutatását gyakorlati szempontok szerint összeállított keresztreferencia-táblázatok egészítik ki. A kötet táblázatban rendszerezi az alkalmazási lehetőségeket, korlátokat, ellenjavallatokat. Az idegen szavakat, szakmai kifejezéseket szószedet magyarázza.


A kötet nemcsak egészségügyi szakemberek számára nyújt munkájukhoz nélkülözhetetlen ismereteket, hanem azoknak az érdeklődőknek is, akik megbízható tények alapján kívánnak informálódni a gyógynövényekről, azok megalapozott alkalmazhatóságáról, valós helyükről a gyógyításban és az öngyógyításban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentő stroke-teszt

Szeged - Mosolyogjon! Mondjon egy rövid mondatot! Emelje fel mindkét kezét! Nyújtsa ki a nyelvét! Ezt az egyszerű tesztet ajánlja a Magyar Stroke Társaság televíziós kampányában a köznyelven szélütésként ismert stroke felismerésére. Tovább olvasom