Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Gyógyszerrendelés a világhálóról

Interneten is rendelhetünk már gyógyszert a patikákból, és ugyanolyan szaktanácsokat is kapunk, mint egy személyes vásárlásnál. Szegeden egyelőre ritka a neten is elérhető gyógyszertár, a kör azonban folyamatosan bővül.
Múlt hét vége óta működik az a gyógyszerészkamarai megbízásra kidolgozott internetes rendszer, amelyen keresztül a betegeknek gyógyszert rendelhetnek a patikákból. A hálózathoz – ami a www.gyogyszer.hu címen érhető el – egyelőre az ország 81 gyógyszertára csatlakozott, további 95 hamarosan belép, másik 106-ban pedig most folynak a szolgáltatáshoz szükséges informatikai fejlesztések.

A honlapon keresztül egyelőre csak nem tb-támogatott és nem vényköteles gyógyszereket lehet rendelni, a távolabbi cél az, hogy a szolgáltatást a vényre kapható medicinákra is kiterjesszék. A website-on az árakról, a gyógyszertári szolgáltatások költségeiről is tájékozódhatnak, így a vevők a vásárlás előtt eldönthetik, melyiktől rendelnek. A felhasználók kérdéseket is feltehetnek, amire egy napon belül érkezik meg a gyógyszerészek válasza. A rendszer területi alapú, így a bejelentkezés után a legközelebbi gyógyszertárakkal lehet kapcsolatba lépni.

Sóki András, a Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara alelnöke elmondta, a megyében egyelőre még kevesen csatlakoztak a rendszerhez – mindössze két szegedi patikáról tud. Mint az egyik ilyen gyógyszertár vezetője, úgy látja, egy olyan kényelmi szolgáltatásról van szó, aminek a gazdasági haszna egyelőre elenyésző, viszont presztízsnövekedést hoz a rendszerhez csatlakozóknak. A rendeléshez először regisztrálja magát a felhasználó a honlapon, ezután a gyógyszerlistából kiválasztja, amit venni szeretne, majd elküldi a rendelést. A legközelebbi patika kap egy e-mailt a rendelésről, és visszajelez, hogy az adott készítmény van-e raktáron, illetve mikor tudják szállítani. A csomagot gyógyszerész állítja össze, és szállítja ki, ami biztosíték arra, hogy a vevő a megrendelt gyógyszerek kombinációitól ne legyen rosszul. A szállítási díj ezer forint körüli összeg, és a patika nyitvatartási idejében viszik házhoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látogatási tilalom két klinikán

Legalább egy hétig tart az a látogatási tilalom, amit mától rendelt el az influenzajárvány miatt a… Tovább olvasom