Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Gyorsfelmérésünk Tarjánban derített fel egybefüggő beltengereket

Szeged - Mutassa meg nekünk, hol áll meg a legtöbb víz a város járdáin, útjain, megállóiban! Eső utáni gyorsfelmérésünk Tarjánban derített fel egybefüggő beltengereket.
Rendre tesztelik a lefolyókat és a burkolatot a nagyobb esőzések. Kétnapos eső után azt kérdeztük a delmagyar.hu olvasóitól, hol látják a város legnagyobb tócsáját. Többtucatnyi jelölés érkezett. Fél nap haladékot adtunk a szikkadásra vagy lefolyásra, és úgy néztük meg a pályázókat. A legmakacsabb egybefüggő pocsolyát gyorsfelmérésünk a Vajda utca Kereszttöltés utcai torkolatán talált. Varga Róbert ott még délben is csak nagyot kerülve jutott el „egyik partról a másikra", vagyis járdától járdáig.
 

A parkolót zárja el az úttesttől egy „tenger" az ugyancsak tarjáni Csörlő utcában. Ott Benda Beatrix csak a „csucsogós" gyepen átevickélve tudott eljutni az autójáig. Ezek mellett szép számmal kaptak szavazatot busz- és trolimegállók, járdák, utcák, körutak.
 
Makacs és áthatolhatatlan a listavezető. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
Minden általunk megkérdezett gyalogos, kerékpáros és autós megjegyezte, hogy alattomosak a tócsák, mert nem látni, mekkora kátyút rejt az esőlé. Azt pedig érthető módon a kerékpárosok és gyalogosok fájlalták különösen, hogy az autósok sokszor nincsenek tekintettel a vízhelyzetre. Emiatt sokszor kapnak koszos hidegzuhanyt a nyakukba egy-egy kereszteződésnél, zebránál vagy megállóban várakozva.
 

Mondja el vagy mutassa meg, Ön hol látja Szeged legnagyobb tócsáját! Véleményét és fotóját megoszthatja Dombai Tünde újságíróval a dombai@delmagyar.hu e-mail-címen, illetve a 06-30/830-6459- es telefonszámon.
Dombai Tünde

Segítse kollégánk munkáját: írja meg hasonló tapasztalatait!

Önnel is megtörtént? Hasonlót tapasztalt? Esetleg kiegészítése, kommentárja lenne a cikkhez? Írja meg!

Üzenet a szerzőnek

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogházba kerül a szegedi zaklató

Végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a bíróság G. Csabát, aki közösségi oldalon, levélben,… Tovább olvasom