Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Győzike, a búvárkodó pufifánk

Úszni és búvárkodni tanította tegnap Győzikét Savanya Norbert. A Győzike-show jeleneteit a sportuszodában forgatták, az énekes eleinte tiltakozott a ruha, a csutora, a békaláb ellen, majd legyőzte félelmét és egyedül tempózott.
Fotó: Schmidt Andrea
– Jó reggelt hölgyeim, kellemes a víz? – köszöntötte Győzike tegnap reggel vidáman a szegedi sportuszoda medencéjében tempózókat. A show-man jókedve azonban hamar elszállt. Könyörtelen edzője, Savanya Norbert parancsokat osztogatott: fel a búvárruhát, és be a medencébe. Egyelőre csak a 110 centiméteresbe, Győzike ugyanis finoman szólva nem úszófenomén. – Jól úszom, 100 métert 20 óra alatt teszek meg – mutatta be a humorát.

A Romantic frontembere és a szegedi búvárúszó világbajnok nem véletlenül keresték fel együtt az uszodát, a Győzike-show felvételei folytak, a főszereplő búvárkodni tanult.

Egyelőre nálunk, hamarosan majd Egyiptomban. Persze csak akkor, ha Győzike megkedveli a merülést.

– Az úszás, a merülés nem az én világom. De ha egyszer rászántam magam, azt akartam, hogy egy világbajnok tanítson – indokolta, miért esett a választás Savanya Norbertre.

Milyen tanítványnak bizonyult Győzike? Kezdetben a búvárruhát kifogásolta, amelyet kamerák kereszttüzében kellett magára öltenie. A szűk ruhába Norbi rázta bele, majd a megmártózás következett. Volna. Győzike azonban nem akart ugrani, Norbi így kénytelen volt lökni. Győzi küzdött a békatalp és a csutora ellen is. És nem nyerte el tetszését az a búvár módszer sem, amely nyállal akadályozza meg a szemüveg bepárásodását. Kell ez nekünk? – kérdezgette kétségbeesetten és sűrűn emlegette saját és edzője rokonait is.

Kezdetben Győzike rettegett, a világbajnok segítségére szorult, később azonban már egyedül tempózott. Fotó: Schmidt Andrea
Elárulta, megvan az esély arra, hogy nem csinálja végig a gyakorlatot, sőt – viccelődött – ha fájdalmas lesz a merülés, edzőjével is megszakít minden kapcsolatot. Elmesélte, ő már a műtőasztalról is felkelt és kisétált altatás után. Ha valamit nem akar megtenni, nem lehet rábeszélni.
Volt miért aggódni tehát, de a prüszkölés, csapkodás után mindig újabb nekirugaszkodás következett.

– A levegővételtől félek a legjobban – mondta és valóban ez okozta a legnagyobb gondot. De néhány hossz után már kezdett belejönni, az oxigénpalack felcsatolásakor pedig vígan lebegett a vízben, magát „pufifánknak" nevezte, a napozó hölgyektől pedig arról érdeklődött, jól szórakoznak-e.

Nem Győzike volt az egyetlen, aki hétfőn délelőtt a kismedencében a vízzel ismerkedett: egy három év körüli kisfiút az édesanyja tanítgatott úszni. Mire Győzi önállóan tempózott palackkal a hátán, a kisfiú is egyedül ugrált a medence széléről. A családi idill és a forgatás jól megfért egy vízben, főleg miután az anyuka megnyugtatta csemetéjét: nem bánt a búvár bácsi.

– Ahhoz képest, amilyen lökötten idejöttem, elég jól ment. Folyamatosan próbáltam legyőzni a víziszonyomat. Eddig tetszik a dolog, nem vártam önmagamtól ennyit – összegzett Győzi a forgatás szünetében, majd abba is beleegyezett, hogy a nagymedencében is kipróbálja magát.
A tanítvánnyal Savanya Norbert is elégedett volt, szerinte az alapos előzetes mentális felkészítésnek volt köszönhető a siker.
A Szegeden forgatott edzésről készült filmet két hét múlva láthatják a nézők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenkét polgármester őrizte a lángot

Deszken szombaton a megyei és távolabbi települések elöljárói jó hangulatban főztek kondérnyi… Tovább olvasom