Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Győztes csapaton változtat a Fidesz

Győztes csapaton változtat a Fidesz

Csongrád megye - A választókerületi tanács tudomásul vette a Fidesz központi elnökségének döntését – mondta Nógrádi Zoltán azzal kapcsolatban, hogy őt B. Nagy László váltja az egyik szegedi választókerület élén. Hozzátette azt is: "ilyen körülmények között" nem akar országgyűlési képviselő lenni 2014-től.

Gonda Zsuzsanna - 2012.04.20. 07:23
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Bodó Imrét Bohács Zsolt, Nógrádi Zoltánt B. Nagy László válthatja az egyes, illetve a kettes Csongrád megyei választókerület élén a választókerületi tanácsok döntésének értelmében. A Csongrád-Szentes választókerületben Farkas Sándort és – amint megírtuk – Hódmezővásárhely-Makó körzetben Lázár Jánost jelölték a tanácsok. A jelöléseket Orbán Viktornak kell jóvá hagynia.

2010: Orbán Viktor Szegeden Bohács Zsolt, Bodó Imre, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán társaságában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Ismert: a választási rendszer átalakításával a korábbi hét helyett négy egyéni országgyűlési választókerület van Csongrád megyében. A legutóbbi parlamenti választásokon mind a 7 választókerületben a Fidesz–KDNP jelöltjei (Bodó Imre, Nógrádi Zoltán, Bohács Zsolt, Vincze László, Farkas Sándor, Lázár János és Mágori Józsefné) győztek. Területi, illetve országos kompenzációs listáról jutott a parlamentbe Csongrád megyéből B. Nagy László, Kalmár Ferenc, Magyar Anna (Fidesz–KDNP), Botka László és Ujhelyi István (MSZP), valamint Zagyva György Gyula és Varga Géza (Jobbik).

Amíg a Fidesz vásárhelyi és makói szervezetének közleménye szerint Lázárt egyhangúlag választották, addig – úgy tudjuk – Nógrádi Zoltán és B. Nagy László között szoros volt a verseny. Kerényi János regionális pártigazgató ezzel kapcsolatos érdeklődésünket elhárította azzal: a javaslat megszületett, a szavazati arányról pedig nem kíván nyilatkozni.

2010: Orbán Viktor Szegeden Bohács Zsolt, Bodó Imre, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán társaságában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– A választókerületi tanács tudomásul vette a Fidesz központi elnökségének döntését. Abból volt vita, ahogyan ez zajlott, mert az elnökség erről előzetesen nem egyeztetett a tanáccsal – fogalmazott Nógrádi Zoltán, aki ezzel együtt hozzátette: „egyébként tisztelem B. Nagy László urat".

A kérdésre, hogy Nógrádi és Bodó Imre listán még indulhat-e az országgyűlési képviselőségért, Kerényi úgy válaszolt, bármi elképzelhető. – Azért annyit tudni kell, hogy 2014-ben megyei lista nem lesz, csak országos, tehát szűkülni fog a képviselők köre – tette hozzá. Nógrádi Zoltán lapunknak azt mondta: ő biztosan nem indul. – Ilyen körülmények között semmiféleképpen nem akarok országgyűlési képviselő lenni – fogalmazott.

2010: Orbán Viktor Szegeden Bohács Zsolt, Bodó Imre, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán társaságában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A választókerületi elnök sok esetben az a személy, akit később a körzetben az országgyűlési képviselőségért indítanak. Ha például Lázár János lenne Hódmezővásárhely-Makó körzetben a jelölt, ő a polgármesteri posztért az összeférhetetlenségi szabályok miatt nem indulhatna. Hasonló esetben Bohács Zsoltnak az önkormányzati képviselőségről, B. Nagy Lászlónak – megválasztása esetén – a kormánymegbízotti posztról kellene lemondania.

– Most nem országgyűlésiképviselő-jelöltet javasolunk az elnökség felé, hanem választókerületi elnököt – zárta le a témát Kerényi. Hangsúlyozta: „a választókerületi elnökök munkára szerződnek, nagyon komoly feladat, hogy az új választókerületi beosztásnak megfelelően az új körzetet felépítsék, megismertessék magukat. Ez hosszú folyamat lesz."
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 86 hozzászólás
Moderálásra küldöm 86. Füvesember 2012.04.22. 18:46

A furgon véletlenül nem a Kárász utcán áll?
A zuraknak szabad, a zembereknek meg nem?!

Moderálásra küldöm 85. saturnus 2012.04.21. 16:15

Magyarország, Budapest, Hősök tere, 2012. március 17. Egy Jobbik nevű párt támogatásával ,,gárdistákat", azaz újnyilas rohamosztagosokat avattak ott. Egy jogerősen betiltott, szélsőjobbos, félkatonai szervezet nevében. Mindannyiunk közös szégyenére, a Magyar Köztársaság, a jogállamiságunk gyalázatára. Egy Fidesz nevű neohorthysta párt cinkos támogatásával és a magyar rendőrség tétlen asszisztálása mellett.

Moderálásra küldöm 84. saturnus 2012.04.21. 14:04

Győztes csapat ezt sem reklámozza.Válságban nő az öngyilkosságok száma, 2010-re növekedésbe fordult az évek óta csökkenő statisztika Magyarországon is. Azt azonban nem tudjuk, hogy valójában hányan vetettek véget az életüknek a például a munkanélküliség miatt.

Moderálásra küldöm 83. saturnus 2012.04.21. 13:53

Új hír a győztes csapatból,ról.
Miközben Hende Csaba honvédelmi miniszter büszkeségei, magyar huszárok portyáznak Észak-Európában, hogy lóháton, eredeti viseletben vigyék hírét a magyar huszárszellemiségnek, itthon egy hadbírósági tárgyaláson derült ki, hogy az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok fegyverzete nem feltétlenül hatékonyabb, mint egy Mária Terézia korabeli huszár kardja.Egy őrjárat közben támadás érte a csapatot,hat géppuskából öt nem működött, még csoda ,hogy senki sem sérült meg.

Moderálásra küldöm 82. maci53 2012.04.21. 12:17

Nógrádi inkább marad Mórahalom polgármestere.
Szegeden meg úgy is a kommcsik a nyerők,igaz,termelő munka nincs,de az állam pénzén jól elvannak a hivatalnokok,szidják Orbánt,pedig tőle kapják a fizut.Hajrá,körforgalmak,hajrá villamos.
Igaz a jegy 295,-Ft,.

Moderálásra küldöm 81. embör 2012.04.21. 08:09

"győztes csapat"....a fogalom mindenkinek mást jelent.

Moderálásra küldöm 80. Lázárhelyi 2012.04.21. 08:08

A "győztes csapat" nem ezt ígérte!
Remélem erre a szavazófülkében is emlékszünk majd, s akkor oda kerülnek ahová valók...

Moderálásra küldöm 79. jq 2012.04.21. 08:00

Nem értem, miért erőltetik B. Nagyot (talán mindenképpen veszteni akarnak?) hiszen elég csúfosan leszerepelt...

Moderálásra küldöm 78. bambinaXX 2012.04.21. 03:50

76. klj! minyonnak ez a véleménye Rólunk, így Rólad is: "Moslekzabalok ezek!, genjeiben hülye szolga nep!"
ha te őt barátodnak nevezed, így "az" a teszt kérdéses neked is..

Moderálásra küldöm 77. tom_peris 2012.04.21. 01:02

"Ilyen körülmények között semmiféleképpen nem akarok országgyűlési képviselő lenni"

elismerésem Nógrádi Zoltán úrnak hogy felismerte azt hogy sokkal többet tehet azokért akik megválasztják, úgy hogy nem tör országyülési képviselői posztre.

amúgy elismerésem a narancspárt felé is + gratuláció... sikerült leszerepelt embereket előtérbe tolni... jol fog ez még jönni a választásoknál... ha nem majd valaki ír egy smittdoktorit ebben a témában...


86 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...