Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Gyufa okozta a tüzet a gyárban

Szeged - Leborult egy raklapnyi csomagolás nélküli gyufa, ez okozhatta a hétfői tüzet – mondta lapunknak a szegedi gyufagyár igazgatója, Török György. A kárfelmérés még zajlik.
– Meg kell várni a tűzvizsgálat eredményét, elsődlegesen azt lehet elmondani, hogy a félkész termék mozgatása okozta a tüzet – mondta lapunknak Török György. A Europe Match GmbH Magyarországi Fióktelepének, azaz a szegedi gyufagyárnak az igazgatója elmagyarázta, a félkész termék nem más, mint a csomagolás nélküli gyufa. Megírtuk, hétfőn nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a szegedi gyárba, mert tűz ütött ki a raktárban.

– Óhatatlan, hogy tűz keletkezik, gyúlékony anyaggal dolgozunk. A harmadik emeleti raktárban az egyik kollégánk egy raklapnyi gyufát mozgatott, az áru leborult és valószínűleg begyulladt. A lángokat a kollégák rövid idő alatt körülzárták, folyamatos vízsugárral fékezték meg a tüzet. Azt lehet mondani, hogy egy 20 négyzetméteres terület kapott lángra, ami kintről azért tűnt nagynak, mert alacsony a raktár belmagassága – folytatta Török György.

Elmondta, a füst gyorsan szétterjedt az emeleten, ez nehezítette az oltást. Hangsúlyozta, sem a kollégái, sem a környéken élők nem voltak közvetlen életveszélyben. Elmondta, a füstmérgezésgyanúval kórházba szállított dolgozókat még a baleset napján hazaengedték.

A gyufagyár igazgatója úgy véli, munkatársai kiváló munkát végeztek az oltás idején. – A termelés már kedden újraindult, jelenleg a biztosítási ügyintézés folyik – mondta Török György. Hozzátette, a szegedi gyufagyár nem kiemelten veszélyes üzem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkolás miatt háborognak az újszegediek

Áldatlan állapotok alakultak ki az újszegedi Ligetfürdő környékén a parolással, ezért a körzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot hívott össze. Tovább olvasom