Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Gyulatelep, a parabolák hazája

Szeged - Miért vagyok én másodrendű állampolgár? – kérdezte felháborodva szegedi olvasónk, aki arra célzott, hogy Gyulatelepen gyengébb minőségű szolgáltatást kínálnak a távközlési szolgáltatók, mint más városrészekben.
Szinte minden házon parabolaantennát láttunk Gyulatelepen, ahol Szeged más városrészeihez képest hátrányban vannak a lakók: nincs kábeltévéjük, és arra panaszkodnak, hogy külön-külön szolgáltatóktól kénytelenek megrendelni az internet- és a televízió-előfizetést. Így jóval többet kell fizetniük a város más részein élőkhöz képest. A Fonógyári és a Dorozsmai út által határolt területen megoszlanak a vélemények arról, szükség van-e új szolgáltatásokra.

Gyulatelep, a parabolák hazája. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Várható fejlesztés

„Gyulatelep tekintetében több lehetőség is van arra, hogy az ott élők egy előfizetői csomagban vegyenek igénybe az Inviteltől több szolgáltatást, legyen szó interaktív televízióról, internetről vagy telefonról" – tájékoztatott az Invitel. „A tavalyi év nagy léptékű hálózatfejlesztései után a következő fejlesztési időszakban mindenképpen igyekszünk a Gyulatelepen élő családok igényeit is figyelembe venni" – írta a távközlési cég.

– Miért vagyok én másodrendű állampolgár? – kérdezte a MÁV utcában lakó Becski György. – A felsővárosi testvérem havonta összesen 6000 forintot fizet a tévéért, az internetért és a telefonért. Három-négy éve érdeklődtem a T-Home-nál, akkor azt mondták, az összes itt lakó legalább 51 százalékának hozzájárulásával építik ki Gyulatelepen a szolgáltatásaikat – mondta a férfi, aki több mint 5000 forintot fizet a UPC-nek havonta a műholdas tévéért, az Invitelnek pedig 4-4 ezret az internetért és a telefonért. A MÁV utcával szomszédos Gyula utcában Horváth Árpád is megerősítette, hogy jól jönnének a fejlesztések. Az internet-hozzáférést légvezetéken kapják, hiányzik a gyorsabb adatátvitel.

– Nekem elég a havi 3200 forintot fizetni a tévészolgáltatónak, nem hiányzik a fejlesztés – hallottuk Ábrahám Lajosnétól, szintén a Gyula utcában. A Gomba utcai Czirok Istvánné is megelégszik a jelenlegi helyzettel: nagyjából 3000 forintot fizet a tévéért, az internetet nem hiányolja, mert nem is ért hozzá.

„Az adott terület távközlés-ellátottságával kapcsolatban a Magyar Telekom folyamatosan vizsgálja a fejlesztési lehetőségeket" – reagált érdeklődésünkre tömören a társaság kommunikációs igazgatósága, hozzáfűzve, hogy amint a fejlesztéssel kapcsolatban további információ merül fel, a környék lakosságát azonnal értesíteni fogják.

Olvasóink írták

 • 15. bánki 2013. február 01. 16:49
  „125 Ft/m közműadó!

  Ennyi !

  Ár/érték, bevétel, kiadás !

  Viszont csend, béke és nyugalom.

  Gyerünk a Csillag térre !”
 • 14. ikszy 2013. január 31. 23:41
  „Egyébként, a politikát is kicsit félretéve: létezik mobil szolgáltató egy pár. Vannak elérhető árú internet elérést biztosító szolgáltatásaik. De nem csak nekik, hanem a régi "vezetékeseknek" is. A legolcsóbb is messze jobb színvonalú, mint a régi vonalas ADSL. A tisztelt munkatársnak figyelmébe ajánlanám, hogy a múlt században volt minden vezetékes. Víz, gáz, villany, kábel TV (még a neve is a közelmúltat idézi). Aztán jött a műhold, amihez parabolaantenna kellett. Manapság már egy maroktelefon vagy ujjnyi nagyságú kütyü alkalmas igen sok mindenre.
  Manapság már elavult dolognak számít a parabolaantenna. Remélem tudtam segíteni!”
 • 13. papsajt 2013. január 31. 20:28
  „én úgy hallottam lesz fejlesztés a Thome-nál.”
 • 12. IVY 2013. január 31. 18:26
  „A környéken van üzletünk. Silány, szakadozó az internet. Fél óránként leblokkol kb. fél percre. Imádom, amikor dolgoznék a neten keresztül és a munka végén kámpec, -elszáll az egész. Jeleztük már többször az Invitelnek. Nulla eredménnyel.”
 • 11. Kaccat 2013. január 31. 05:16
  „Ne sírjanak T-ék után, drága, gyenge minőséggel, ócska csatornákkal, fele annyit ad kétszer annyiért...
  A belváros sem sokkal jobb, itt sem nagyon van választási lehetőség, max a parabola.”
 • 10. Jeti00 2013. január 30. 23:54
  „miért építene bárki is ki egy drága hálózatot ha nem éri meg? Pista bácsi két szép szeméért? optikát minden tanyára!”
 • 9. ikszy 2013. január 30. 23:54
  „Szerintem a szolgáltatók egyike sem háborodott, hogy kiépítsen egy méternyi kábelt mostanában. Népnemzeti kormányunk biztosan úgy mérné le, mint a vásári kikiáltók. A kígyó a fejétől a farkáig négy méter, a farkától a fejéig négy méter így a kígyó nyolc méter. A tehetős fidesz lájkolók jól jártak a az egykulcsos adóval. Amit nyertek azt befektetik. Jól fizető, magas kamatú államkötvény helyett nem bolondok másra, másokra költeni. Nem hiába volt hallható: ha népnemzeti akarsz lenni vegyél államkötvényt. Jó sokat arathatsz! Évtizedekkel ezelőtt volt a békekölcsön. Azt is azok tudták megvenni, akiknek tellett rá. Még több pénzük lett. Most ugyan ezek gazsulálnak a hatalom felé. Akkor meggyőződéses párttagoknak mondták magukat, most is ezt teszik, de elvtelen pálfordulás után. Az újgazdagok vélhetőleg nem ezen a telepen laknak.”
 • 8. p79 2013. január 30. 23:12
  „A mai világban szerintem az lenne a normális, ha nem kellene egy szolgáltatónál elköteleznie magát az embernek. Én legalábbis erre törekszem, pedig itt lakom a betondzsungelben, nem a gyulatelepi peremkerületen.
  Előtte volt UPC-m, DIGI-m, T-HOME-om. Na, ezeket én igyekszem elkerülni. A DIGI műsorszolgáltatása korrekt, a nettel sem volt gond, de akinek volt már dolga a bunkó, flegma ügyfélszolgálatosaival, azok valószínűleg nem kérnek belőlük. Az előre történő fizetés meg értelmetlen, és utólag csak problémákat szül.
  A T-HOME IPTV képminősége nekem nem tetszett, borzasztóan erős volt a filter. A hűségnyilatkozatra és minél több szolgáltatásra történő ráerőszakolás pedig nagyon unszimpatikus. Az, hogy hűség nélkül 25 ezret kellene fizetni egy nagyvadt TV és internet szolgáltatásért, több, mint szánalmas.
  Jelenleg MindigTV extrám van, 6 hónapos előfizetéssel. A képminőség hibátlan, pedig antennát nem is használok, csak egy másfél méteres koax kábelt (80-82%-os jelerősség). Tetszik a széles választási lehetőség, a korrekt árak, a sugárzás minősége. Később amúgy valószínűleg csak a 7 alap csatornát tartom meg, mert semmi értelmes műsor nincs már, amiért érdemes lenne akár 10 Ft-ot is fizetni (bár van 1-2 normálisabb csatorna, de azok műsoridejének 85%-a ismétlésekből áll). Így a TV-t nulla Ft-ból le is tudhatom.
  Internetből pillanatnyilag mobilnetem van, de itt is próbálok váltani NetsurfClubra.”
 • 7. deszkás 2013. január 30. 21:04
  „Thom-tréhom,Deszken pulzáló minőséggel. Digitális előfizut nyomnák de ha kérdezel egy egyszerű kérdést:milyen átalakítást jelent nekem? Sült hal választ kapok. Legfeljebb miután szerződést kötsz-mert vagy olyan marha-szembesülsz azzal az egész ház belső vezetékelését újból kell csinálni.”
 • 6. kormoska 2013. január 30. 20:49
  „4.placcs
  A régi Postás Sporttelep(3-as villamos régi végállomása)után kezdődik és a Dorozsmai út-E5 ös elágazásig tart!
  Nem valami nagy terület és infrastruktúrában eléggé elmaradott,sajnos.”
 • 5. placcs 2013. január 30. 19:09
  „3. mattil, amiket te itt leírtál, én szó szerint így vélekedek az Invitelről :D”
 • 4. placcs 2013. január 30. 19:08
  „30 éve élek Szegeden, az életemben nem hallottam erről a telepről.”
 • 3. mattil 2013. január 30. 18:47
  „Az Invitelnél én 2900-ért kapok netet telefonnal együtt, ha kérnék tévét is akkor kb 4000ft-ba kerülne. Nem optikai, sima adsl előfizetésem van, amit csak azért említek meg, mert valószinűleg Gyulatelepen is csak ez érhető el. Úgyhogy inkább az Invitelnél érdeklődjön az úr, és ne akarjon T-home-ot! Saját tapasztalatom alapján óvom ettól. Attól a cégtől nem lehet megszabadulni és marha drága ám! Sokkal drágább mint az Invitel.”
 • 2. vmagdi 2013. január 30. 18:12
  „na meg mennyire nem becsülik a szolgáltatók a hűséges ügyfelüket, a diginél kötnék kábeltévét, de mert csak internetem van náluk, nem kaphatok kedvezményt, csak ha lemondom az internet előfizetést három hónap után új előfizetőnek számítok és kaphatok kedvezmény, normálisak??????”
 • 1. klj-54 2013. január 30. 14:57
  „Hollandiában a legutolsó tanyába is kábel viszi az információt.
  Ha a tanya tulajt cserél akkor a szolgáltatók megkérdezik melyiküket veszi igénybe!
  Ami a panelben 6500 az Deszken 12.000!
  Ugyanannál a kiszolgáltatónál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műteni kell a halálos tömegszerencsétlenséget okozó férfit

Szerdán folytatódott a szegedi bíróságon annak a román férfinek a pere, aki 2011 októberében kamionjával 14 ember halálát okozta az M43-as autópályán. Tovább olvasom