Délmagyar logó

2015. 10. 06. kedd - Brúnó, Renáta 10°C | 21°C

Gyulatelep, a parabolák hazája

Szeged - Miért vagyok én másodrendű állampolgár? – kérdezte felháborodva szegedi olvasónk, aki arra célzott, hogy Gyulatelepen gyengébb minőségű szolgáltatást kínálnak a távközlési szolgáltatók, mint más városrészekben.
Szinte minden házon parabolaantennát láttunk Gyulatelepen, ahol Szeged más városrészeihez képest hátrányban vannak a lakók: nincs kábeltévéjük, és arra panaszkodnak, hogy külön-külön szolgáltatóktól kénytelenek megrendelni az internet- és a televízió-előfizetést. Így jóval többet kell fizetniük a város más részein élőkhöz képest. A Fonógyári és a Dorozsmai út által határolt területen megoszlanak a vélemények arról, szükség van-e új szolgáltatásokra.

Gyulatelep, a parabolák hazája. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Várható fejlesztés

„Gyulatelep tekintetében több lehetőség is van arra, hogy az ott élők egy előfizetői csomagban vegyenek igénybe az Inviteltől több szolgáltatást, legyen szó interaktív televízióról, internetről vagy telefonról" – tájékoztatott az Invitel. „A tavalyi év nagy léptékű hálózatfejlesztései után a következő fejlesztési időszakban mindenképpen igyekszünk a Gyulatelepen élő családok igényeit is figyelembe venni" – írta a távközlési cég.

– Miért vagyok én másodrendű állampolgár? – kérdezte a MÁV utcában lakó Becski György. – A felsővárosi testvérem havonta összesen 6000 forintot fizet a tévéért, az internetért és a telefonért. Három-négy éve érdeklődtem a T-Home-nál, akkor azt mondták, az összes itt lakó legalább 51 százalékának hozzájárulásával építik ki Gyulatelepen a szolgáltatásaikat – mondta a férfi, aki több mint 5000 forintot fizet a UPC-nek havonta a műholdas tévéért, az Invitelnek pedig 4-4 ezret az internetért és a telefonért. A MÁV utcával szomszédos Gyula utcában Horváth Árpád is megerősítette, hogy jól jönnének a fejlesztések. Az internet-hozzáférést légvezetéken kapják, hiányzik a gyorsabb adatátvitel.

– Nekem elég a havi 3200 forintot fizetni a tévészolgáltatónak, nem hiányzik a fejlesztés – hallottuk Ábrahám Lajosnétól, szintén a Gyula utcában. A Gomba utcai Czirok Istvánné is megelégszik a jelenlegi helyzettel: nagyjából 3000 forintot fizet a tévéért, az internetet nem hiányolja, mert nem is ért hozzá.

„Az adott terület távközlés-ellátottságával kapcsolatban a Magyar Telekom folyamatosan vizsgálja a fejlesztési lehetőségeket" – reagált érdeklődésünkre tömören a társaság kommunikációs igazgatósága, hozzáfűzve, hogy amint a fejlesztéssel kapcsolatban további információ merül fel, a környék lakosságát azonnal értesíteni fogják.
12 következő >> végére >>> 15 hozzászólás
Moderálásra küldöm 15. bánki 2013.02.01. 16:49

125 Ft/m közműadó!

Ennyi !

Ár/érték, bevétel, kiadás !

Viszont csend, béke és nyugalom.

Gyerünk a Csillag térre !

Moderálásra küldöm 14. ikszy 2013.01.31. 23:41

Egyébként, a politikát is kicsit félretéve: létezik mobil szolgáltató egy pár. Vannak elérhető árú internet elérést biztosító szolgáltatásaik. De nem csak nekik, hanem a régi "vezetékeseknek" is. A legolcsóbb is messze jobb színvonalú, mint a régi vonalas ADSL. A tisztelt munkatársnak figyelmébe ajánlanám, hogy a múlt században volt minden vezetékes. Víz, gáz, villany, kábel TV (még a neve is a közelmúltat idézi). Aztán jött a műhold, amihez parabolaantenna kellett. Manapság már egy maroktelefon vagy ujjnyi nagyságú kütyü alkalmas igen sok mindenre.
Manapság már elavult dolognak számít a parabolaantenna. Remélem tudtam segíteni!

Moderálásra küldöm 13. papsajt 2013.01.31. 20:28

én úgy hallottam lesz fejlesztés a Thome-nál.

Moderálásra küldöm 12. IVY 2013.01.31. 18:26

A környéken van üzletünk. Silány, szakadozó az internet. Fél óránként leblokkol kb. fél percre. Imádom, amikor dolgoznék a neten keresztül és a munka végén kámpec, -elszáll az egész. Jeleztük már többször az Invitelnek. Nulla eredménnyel.

Moderálásra küldöm 11. Kaccat 2013.01.31. 05:16

Ne sírjanak T-ék után, drága, gyenge minőséggel, ócska csatornákkal, fele annyit ad kétszer annyiért...
A belváros sem sokkal jobb, itt sem nagyon van választási lehetőség, max a parabola.

Moderálásra küldöm 10. Jeti00 2013.01.30. 23:54

miért építene bárki is ki egy drága hálózatot ha nem éri meg? Pista bácsi két szép szeméért? optikát minden tanyára!

Moderálásra küldöm 9. ikszy 2013.01.30. 23:54

Szerintem a szolgáltatók egyike sem háborodott, hogy kiépítsen egy méternyi kábelt mostanában. Népnemzeti kormányunk biztosan úgy mérné le, mint a vásári kikiáltók. A kígyó a fejétől a farkáig négy méter, a farkától a fejéig négy méter így a kígyó nyolc méter. A tehetős fidesz lájkolók jól jártak a az egykulcsos adóval. Amit nyertek azt befektetik. Jól fizető, magas kamatú államkötvény helyett nem bolondok másra, másokra költeni. Nem hiába volt hallható: ha népnemzeti akarsz lenni vegyél államkötvényt. Jó sokat arathatsz! Évtizedekkel ezelőtt volt a békekölcsön. Azt is azok tudták megvenni, akiknek tellett rá. Még több pénzük lett. Most ugyan ezek gazsulálnak a hatalom felé. Akkor meggyőződéses párttagoknak mondták magukat, most is ezt teszik, de elvtelen pálfordulás után. Az újgazdagok vélhetőleg nem ezen a telepen laknak.

Moderálásra küldöm 8. p79 2013.01.30. 23:12

A mai világban szerintem az lenne a normális, ha nem kellene egy szolgáltatónál elköteleznie magát az embernek. Én legalábbis erre törekszem, pedig itt lakom a betondzsungelben, nem a gyulatelepi peremkerületen.
Előtte volt UPC-m, DIGI-m, T-HOME-om. Na, ezeket én igyekszem elkerülni. A DIGI műsorszolgáltatása korrekt, a nettel sem volt gond, de akinek volt már dolga a bunkó, flegma ügyfélszolgálatosaival, azok valószínűleg nem kérnek belőlük. Az előre történő fizetés meg értelmetlen, és utólag csak problémákat szül.
A T-HOME IPTV képminősége nekem nem tetszett, borzasztóan erős volt a filter. A hűségnyilatkozatra és minél több szolgáltatásra történő ráerőszakolás pedig nagyon unszimpatikus. Az, hogy hűség nélkül 25 ezret kellene fizetni egy nagyvadt TV és internet szolgáltatásért, több, mint szánalmas.
Jelenleg MindigTV extrám van, 6 hónapos előfizetéssel. A képminőség hibátlan, pedig antennát nem is használok, csak egy másfél méteres koax kábelt (80-82%-os jelerősség). Tetszik a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 7. deszkás 2013.01.30. 21:04

Thom-tréhom,Deszken pulzáló minőséggel. Digitális előfizut nyomnák de ha kérdezel egy egyszerű kérdést:milyen átalakítást jelent nekem? Sült hal választ kapok. Legfeljebb miután szerződést kötsz-mert vagy olyan marha-szembesülsz azzal az egész ház belső vezetékelését újból kell csinálni.

Moderálásra küldöm 6. kormoska 2013.01.30. 20:49

4.placcs
A régi Postás Sporttelep(3-as villamos régi végállomása)után kezdődik és a Dorozsmai út-E5 ös elágazásig tart!
Nem valami nagy terület és infrastruktúrában eléggé elmaradott,sajnos.


15 hozzászólás12 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Műteni kell a halálos tömegszerencsétlenséget okozó férfit

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!