Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc Szegeden járt: ˝Az MSZP-nek rossz a pedigréje˝

Szeged – Csütörtök délután Szegedre látogatott Gyurcsány Ferenc MSZP-s politikus Magyarország korábbi miniszterelnöke.

"Az MSZP-nek rossz a pedigréje"

19.05:
"Vannak, akik lelkes rajongással közelednek felém, és vannak, akik a hátuk közepére nem kívánnak. A választók eldöntik, hogy egy politikus hiteles-e. Ma nem lehet nyerni velem a Fidesz ellen, de nem tudom megmondani, hogy mi lesz 3 vagy 4 év múlva" - mondja. A szocialista pártnak rossz a pedigréje, ezért óvatosan bánik a renddel, és ez nem is lesz másképp, "amíg mi magunk nem hiszünk saját demokratikus voltunkban". Az országban rendet kell tenni, ez nem kérdés, de a jog rendjének kell lenni - közli.

Vége a fórumnak. A Jobbik-szimpatizánsok ennek ellenére továbbra is demonstrálnak a Tisza Szálló előtt.

50 fölötti nők

18.48: A szocialista politikus szerint az 50 fölötti nők a legaktívabbak a politikában, "ők azok, akik a legfantasztikusabban politizálnak".

- Kivel kívánod megcsinálni a programot? Most sem áll itt senki melletted. Minket tudsz csak megszólítani, pár száz, országosan pár ezer embert - fogalmaz tegeződve egy néző.

Király László, Deszk polgármestere azt mondja, nem szégyellni kéne az őszödi beszédet, mert "tökös beszéd volt ". Szerinte olyan vezetők kellenének az MSZP-nek, akikre fel lehet nézni és akik tisztességéhez nem fér kétség. "Az élére állsz-e ennek? Mert két fejjel nem lehet egy pártot vezetni" - fogalmaz.

Gyurcsány Ferenc Szegeden. Fotó: Segesvári Csaba, Sipos Katalin (galéria)

LMP, Őszöd, rokkantnyugdíj

18.28: Kinek az érdekeit képviseli az LMP? - kérdezi egy másik résztvevő. Orbán Viktor mit akar a rokkantnyugdíjasokkal? - érdeklődik más. A jelenlegi pártvezetéssel szemben bizalmi válság van Őszöd óta. Lehet így megújulni? - erre is választ várnak. Legyünk pozitívak az LMP-vel szemben, nem ők az ellenfeleink - mondja Gyurcsány.

A 90-es évek elején a rokkantnyugdíjazás volt az egyik menekülés a munkanélküliségből - válaszol a másik kérdésre. Ő sok érintettet ismer, a nővére is rokkantnyugdíjas. Nem egyszerű hozzányúlni a rendszerhez, mert munka is kellene azoknak, akik akiket kiemelnek a rendszerből.
Ha száz százalékig tudná, hogy ki a felelős az őszödi beszéd kiszivárogtatásáért, akkor elmondaná, de csak 98 százalékban tudja - mondja.

- Nem tudom elfogadni, hogy elhibázott és tragikus kormányzás lett volna. Az a párt, ami 8 évig kormányzott és nem hisz a saját teljesítményében, elveszíti az önbecsülését - fogalmaz.

De mi lesz a fiatalokkal?

18.06
: Ifjúságpolitikában mit kíván tenni az MSZP? - kérdezi egy nyugdíjas. "Hódmezővásárhelyről jöttem. Mi 20 éve éljük azt , amit az ország egy éve" - kezdi egy másik néző, aki szintén az ifjúságra kíváncsi. "Mi lesz a fiainkkal, unokáinkkal, mernek-e majd közeledni a politikához?" Engedni kell, hogy a fiatalok kicsit a saját képükre formálják a baloldalt - válaszolja Gyurcsány. Szerinte egy párt nem fórumokon, hanem lelkelben él.

Ambíció

18.00: - Én ebben a magyar politikában egyszer már magas posztra jutottam. Megízleltem az ízét, megszenvedtem a tapasztalatait. Nem azzal kelek és fekszem, hogy nekem be kell bizonyítanom, hogy igazam van.
Az én ambícióm az , hogy Orbán demokratikus ellenzékét meg tudjuk formázni, létre tudjuk hozni. Én ennek a pártnak nem szeretnék elnöke lenni - fogalmaz. Szerinte a politikusok olyanok, mint a valóság show hősök, mert az elején nagy az elvárás, aztán meg beléjük törlik a csizmájukat a választók.

A beszédnek vége, hallgatói kérdések következnek.

Nem unják

17.53: Elég régóta beszélek, nem unják még? - kérdezi. Nem unják, így folytatja. "Szellemi silányság" személyi vitákra egyszerűsíteni az MSZP vitáit - mondja. Nem ez a lényeg, hanem hogy a szerinte megújításra szoruló szocialista pártba például a Bauer Tamás-féle hangok beleférnek, míg mások szerint nem.

A kutya se jár Magyarországra

17.35: A kormány egyedül van, ide nem jön befolyásos európai vezető - mondja a szocialista politikus, aki az előbb még arról beszélt, hogy ne Semjén Zsolt döntsön abortusz témában. A közönség eddig csendben ült, a korábbi ciklusokban ide látogató külföldi politikusok felsorolásába bevonja őket Gyurcsány Ferenc.

A mostani miniszterelnököt szerinte ellenszenv veszi körül. 2014-ben a kormány leváltása reális lehetőség, nem is ez a kérdés, hanem az, hogy kik jönnek utána. Azonban - kéri a nézőket - ne imádkozzon senki azért, hogy ez a kormány holnap után megbukjon, "a kormányzás felelőssége, vagy egy része akkor zuhanna ránk, amikor még sok idő kell a felkészülésre".

2014-ben szerinte már készen állnak - legalábbis ez a cél. 

Önkény levegőtlen világa

17.27:
A volt miniszterelnök szerint Magyarországon az önkény levegőtlen világa váltja fel a szabadság levegőjét, mert a most kormányzók szerint azok a jó magyarok, akik hozzájuk hasonlóan gondolkodnak. Ez pedig - mondja - történelmi tragédia, nem egyszerű politikai hiba. Gyurcsány szerint Kádár hagyatéka sokszínű, a kádári konszolidáció jelszava a kemény diktatúrával szakítás szimbóluma: "aki nincs ellenünk az velünk van". Vagyis nem kell szeretni a rendszert, nem kötelező tapsolni. "Ettől volt Kádár világa minden szabadsághiányos állapota ellenére is élhető. Orbán azt mondja, hogy aki nincs vele, az ellene van. "

Gyurcsány Ferenc Szegeden. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


"Pimasz, érzéketlen jobboldali kormány"

17.15:
Kezdődik a fórum, a közönség lelkes, Gyurcsány bevezetőjében arról beszél, hogy az elvesztegetett lehetőségek országa lehet Magyarország. Sokakat elvarázsolt az az ígéret, hogy elég a Fideszre szavazni, és minden rendbe jön, de egy év után már kevesebb, mint 2 millió választó támogatja a kormányt - mondja. Megrogyott a kormánypárt, a miniszterelnök a vereségbe menetel, de ez nem csak az ő veresége lesz. Pimasz, érzéketlen jobboldali kormánya van Magyarországnak - fogalmaz, és három szűk esztendőt jósol.

"A '89-es demokraták színes világa"

17.09:
- Azon dolgozunk, hogy az elmúlt 20 év legsikeresebb magyar pártját alkalmassá tegyük arra, hogy a következő 20 év legsikeresebb pártja legyen. Nem a szakításon dolgozunk. A látszatát is szeretném elkerülni annak, hogy van B forgatókönyv is. Egy forgatókönyv van – mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök csütörtökön Szegeden a Közéleti Kávéház Baloldali Páholy fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón. A fórum a szegedi MSZP és a Demokratikus Koalíció Platform közös programja. A szocialista politikus arról is beszélt, hogy a pártelnök Mesterházy Attilával a legfontosabb dologban egyetértenek, mégpedig abban, hogy a fő választóvonal „Orbán jobboldali önkénye és a '89-es demokraták színes világa között húzódik". Szerinte a vita abban van, hogy milyen szélesre kell nyitni a pártot, az MSZP „a demokraták milyen széles körére legyen nyitott".

Gyurcsány arról is beszélt, hogy a jobboldal "változatos eszközökkel és rendületlenül támadja őket és vadászik rájuk" .Kijelentette, hogy feljelentést  tesznek  a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent kimutatás miatt,  amely a szocialista párt néhány tagjáról személyes adatokat tartalmazott.

16.55: A Tisza Szálló Tükör terme lassan megtelik. A szimpatizánsok 5 ezer forintos adományokért cserébe Gyurcsány Ferenc Az ember demokrata című kötetét és egy DVD lemezt adnak, amely a politikus 2011-es évértékelő beszédjét tartalmazza. 

16.40: Gyurcsány Ferenc azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy a Közéleti Kávéház is nyilvános, arról nem zárják ki a sajtó képviselőit.

16.29: Megérkezett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Tisza Szállóba, ahol a jobbikosok a régi rigmusokkal fogadták: Hazaáruló! Gyurcsány takarodj! Ezen legjobban az éppen akkor arra járó turistacsoport lepődött meg.

Jobbik üvöltözik a Tisza Szálló előtt - 1 rész


Jobbik üvöltözik a Tisza Szálló előtt - 2. rész


16.26: A Tisza Szállónál 25-30 békésen várakozó Jobbik-szimpatizáns várja Gyurcsány Ferencet. Eddig egyetlen transzparenssel készültek: Gyurcsány úr! Wiesenthal-pénzt kiknek adta? Legújabb információink szerint a sajtótájékoztatót követő fórumra a sajtó munkatársain kívül bárki bemehet.

Korábban írtuk:

Gyurcsány Ferenc a Tisza Szállóban előbb sajtótájékoztatót tart, majd a Közéleti Kávéházban fórumot tart az ország helyzetéről, a Demokratikus Koalíció terveiről és az MSZP jövőjéről.

A Magyar Távirati Iroda közlése szerint az esemény nem lett volna nyilvános, ám a szervezők a delmagyar.hu-nak elmondták: a kávéházi esemény nyilvános, azon bárki részt vehet.

Védendő a mundért: megkaptuk másolatban a Magyar Távirati Irodától Gréczy Zsoltnak, Gyurcsány Ferenc munkatársának az e-mailjét, amely szerint „Gyurcsány Ferenc május 12-én csütörtökön Szegeden tart fórumot az ország helyzetéről, a Demokratikus Koalíció terveiről, az MSZP jövőjéről.

A program nem sajtónyilvános, az elején vágóképek készíthetők.
A fórum előtt Gyurcsány Ferenc 16.30-kor sajtótájékoztatót tart.
Helyszín: Tisza Szálló, Szeged, Széchenyi tér 3."

A távirati iroda ez alapján készítette el közleményét.

A lényeg, hogy a Közéleti Kávéház rendezvényén bárki részt vehet, ám azt javasoljuk, ahelyett, hogy esetleg kinn rekednének inkább kövessék nálunk az eseményeket!

Olvasóink írták

153 hozzászólás
 • 153. florian70 2011. május 14. 22:15
  „141. jozko 2011.05.13. 15:49

  Ez is érdekes cíkk.

  Barátok közt

  Gyurcsányról és a pártról egy elnökválasztás kapcsán
  Hát akkor megvolt a Pest megyei szavazás is. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de nekem nem nagyon voltak illúzióim. Az eredményt nem kommentálnám - illetve ez az egész bejegyzés tekinthető egyfajta kommentnek, de nem feltétlenül az eredményről szeretnék írni. Sokkal inkább arról az állapotról, ami évek óta uralkodik a pártban, és ami - én legalábbis úgy látom - még egy jó darabig nem fog megváltozni.

  2004 és 2006 között ez a párt példát mutatott összefogásból és az egymás iránti szolidaritásból. Az engem nem különösebben érdekel, hogy jobboldali véleményformálók mit írogatnak - 2006-ban, csakúgy, mint 2010-ben, a tét az volt, hogy Magyarország megmarad-e egy nyitott, fejlődő pályán lévő, nyugatos köztársaságnak, vagy visszatér a két világháború közti, bezárkózó, Európa-ellenes, ultrakonzervatív irányhoz. Hogy voltak trükkök? Na ja, kérem, a politika nem apácazárda - 2006-ban különösen hülyének kellett lenni ahhoz, hogy az ember ne lássa tisztán a gazdaság előtt álló kihívásokat és nehézségeket. (Egyébként is, Orbán óta tudjuk: más a kampány, és más a kormányzás.) A párt vezetői, legalábbis úgy látszik, akkor felfogták a tét nagyságát, és egy emberként álltak ki az új miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc mellett. Persze, mint azt magától Gyurcsánytól tudjuk, ez a kiállás is inkább csak látszólagos volt, egyfajta kényszer, és már akkor is megjelentek azok a hangok, amelyek Gyurcsányt céltudatos, kissé önfejű politizálási stílusa miatt támadták. (,,Megpuccsolta Medgyessyt, saját képére akarja formálni az MSZP-t!" - zúgott fel akkor a kórus. Nem mintha a pártnak 1998 és 2004 között lett volna bármilyen önálló arculata, és az azóta folyamatosan a Hír TV-ben haknizó Medgyessy képes lett volna rá, hogy akár csak a parlamenti küszöböt megugorja 2006-ban a szocialistákkal...) Mégis megtörtént az összefogás, és saját jól felfogott érdekükben is zártak a sorok - hiszen sokan joggal bíztak benne, hogy kormányzati pozícióban megmaradnak szerzett előjogaik, zsíros pozícióik, hogy pártfogóik vagy pártfogoltjaik továbbra is döntési helyzetben lesznek.

  Ezeket az illúziókat rombolta szét az azóta már híressé/ hírhedté vált őszödi beszéd, ahol Gyurcsány világossá tette: nincsenek többé élethosszig szóló pozíciók, bebetonozott helyek, hanem a munka és a produktivitás lesz a fokmérője mindennek. Ha pedig nem tetszik, vissza lehet menni autót szerelni. Gondolom, hogy be lehettek tojva néhányan, akik létező alapszervezetet már évek óta nem láttak, és csak akkor találkoztak élő párttaggal, amikor valamelyik haverjuknak, vagy maguknak kellett megszavaztatni egy újabb pozíciót. Azok, akik elszoktak tőle, hogy valódi versenyben méressék meg magukat, ehelyett úgy sakkoztak az egyszeri párttagokkal - azokkal, akik nekik hordták a szórólapokat, miattuk vesztek össze a szomszédaikkal, és tűrték el, főleg kis falvakban, a jobboldali boltos, tanító, vagy autószerelő gúnyait és szidalmait - hogy még hosszú időre biztosítva legyen a saját, és barátaik, rokonaik megélhetése is. Ki is szivárogtatták gyorsan a beszédet - Orbán és a Fidesz legnagyobb örömére, akik a hír hallatán pezsgőt bontottak. A folytatást ismerjük: vandálok által szétvert belváros, megrohamozott tévéépület, égő autók, folyamatos zaklatások, lemondás és elvesztett választás.

  Kedves barátaink úgy kalkulálhattak, hogy Gyurcsánynak vége, és a legnagyobb hír a továbbiakban az lesz vele kapcsolatban, amikor megjelenteti majd kötcsei magányában tollba mondott emlékiratait. Most is csalódniuk kellett. Az elvesztett választás után ugyanis a volt miniszterelnök újra aktivizálta magát - platformot gründolt, járta az országot, népszerűségét kihasználva kampányolt az MSZP mellett, és nem átallott szóba állni a párt igazi gerincét adó tagokkal, szimpatizánsokkal, aktivistákkal - ahelyett, hogy a pártszékház elefántcsonttornyából osztotta volna a még megmaradt, de a kutya által nem nézett/ olvasott/ hallgatott baloldali médiumokban az észt. Legutóbb pedig pártszavazást kezdeményezett abban a reményben, hogy a sokszor hangoztatott megújulást és megtisztulást a vezetőség is komolyan veszi, és nem csak papolni tud róla. Egyesek szemében tehát halálos bűnöket követett el. Nosza, ki is került platformjának tagnyilvántartása a Magyar Nemzethez, hova máshova?

  Most pedig a pénteken lezajlott Pest megyei szavazás. Valahogy a résztvevők teljesen máshogy emlékeznek az ott történtekre, mást mond róla Tóbi, az új elnök, és mást ír róla Gyurcsány a Facebookon. Tudja fene, én ezek után valahogy Gyurcsánynak hiszek jobban. Főleg, miután szembesülnöm kell azzal, hogy a pozíciójukban maradt, vagy oda most frissen bekerült ,,elvtársak" mennyit tettek a párt jó választási szerepléséért, és hogy tevékenységük az elmúlt időszakban mennyire volt produktív. (Mert lehet, hogy néhányan utcára vonulnak, flash mobot és performanszokat szerveznek, de könyörgöm: hol van ennek a szavazatokban, támogatottságban, fiatal embereknek a párthoz csábításában megmutatkozó haszna? A válasz szerintem egyértelmű: sehol!)

  Hát, ennyi. Ha valakinek maradtak volna még illúziói, javaslom, gyorsan számoljon le velük. Itt és most nem lesz semmilyen megújulás. A kérdés szerintem eldőlt. Mit lehet mondani erre? Hajrá, Gyurcsány Feri!”
 • 152. paprikáskrumpli 2011. május 14. 10:09
  „Remélem hogy Viktor "királyunk" is kap majd sok ilyen kiabálást, hogy takarodjon el.”
 • 151. Celtis 2011. május 14. 08:05
  „Ez kiez?
  Utálom a celebeket.”
 • 150. jozko 2011. május 14. 00:12
  „142. macs:

  Most, hogy felhívtad a figyelmemet, megnéztem a videókat:
  sovány....
  Mindkét oldalon vannak magamutogatók!

  A képekről továbbra is tartom a véleményemet:
  nagyon jók.

  Aki így tud fényképezni, az nem csak a szemével lát.
  Egy pillanat alatt észreveszi - és megörökíti- azt, amit én csak huzamos nézés után fedezek fel.”
 • 149. Utazo 2011. május 13. 21:46
  „Es sokan masok furkosbottal, vagy elektromos sokkoloval. En biztos!”
 • 148. SP 2011. május 13. 21:02
  „DM:
  GYF: """.........19.05: "Vannak, akik lelkes rajongással közelednek felém, ......"" :)

  ""Putyinimádó szekta szerveződött Oroszországban
  Az orosz kormányfő nem más, mint Pál apostol reinkarnációja, aki az Antikrisztus ellen hadakozik - állítja Fotyinya anyó,...."" :)

  ""A szektavezér azt mondja, hogy még abból a korból ismeri Putyint, amikor az Vlagyimir fejedelemként testesült meg, ...."" :)

  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=426345

  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=426345”
 • 147. queenmargareth 2011. május 13. 20:40
  „ez van, valószínű nem egy az életünk, színvonalunk, életszínvonalunk:Nem rajongást írtam. Én két emberért rajongok, mindkettő magánéleti.
  Mindkettő kell az eljövendő életemhez és Ők fontosak.Az Ő érdekeit és így az enyémet nem OV és kormánya jelenti.
  Én mindig reménykedem a jövőben és OV nem a jövő felé néz.Tisztelettel és Üdvözlettel. Margit”
 • 146. apa5455 2011. május 13. 20:28
  „Édes Kedves Margitka! Hajolni,a nyírfa szokott a nagy szélben! Ha ön is hajlik,az azt jelenti hogy önt is "fújja a szél"! Ne hajlongjon,mert a Feri még félre érti. Különben,csodálom önt!Vagy tud valamit,amit mi nem,vagy csak meg kérték hogy bosszantsa az embereket. Egyébként ki az a gyurcsány ferenc? Ja hogy a nagy miniszterelnök idelátogatott hozzánk! Nem értem hogy a DM miért hozza?Üdv!”
 • 145. queenmargareth 2011. május 13. 19:29
  „146. Nem értek veled egyet, sajnálom.Ha visszaolvasnál több hozzászólást akkor értenéd is...
  Mindenképpen okosabb, talpraesettebb és taktikásabb, emberibb GYF.
  Orbán azóta nem merészkedett emberek, kis emberek közé pl, amióta beprotezsálta nevével a Csabai kolbászfesztivált.
  Azért ez nem most volt és akkor már nem volt miniszterelnök, éppen duzzogott uis egy évig elfelejtett bemenni dolgozni, ha ez nem bércsalás, akkor mi?
  OV-t kezelték, tehát :Te sem becsüld le azokat, vagyis engem pl, akiket kezelésre küldesz. Míg nekem Mo jutna, neki Osztrákia:)
  És bizony KISZ-ben nagyon együttműködtek, bár OV kijelentette, hogy ő fél tőle. És ez a mai napig így van.
  GyF. lepattintja az ilyen "EP"-ben ordítozó soros miniszterelnököt........Jogosan. Jesszus, mekkora égés volt, ahogy rászóltak és csitították..........”
 • 144. vino_veritas 2011. május 13. 18:55
  „Margit kedves!
  Ha szerinted nincs különbség a két ember között, akkor bizony súlyos esettel állunk szembe. Sürgősen orvoshoz Veled, mert a baj bizony komoly!!
  Ez a Fletó fiú a poros nyomába sem érhet Orbánnak. Ez tény.”
 • 143. queenmargareth 2011. május 13. 18:49
  „Ui. a Széll terv a média, abortusz akció stb rosszabb idők felé visz, mint Kádár korában, miközben azt majmolja, amit eddig mélységesen elítélt. Most brutálisabb lesz az élet, mint a KÁDÁR korszakban. Ha ez a kapitalizmus, demokrácia, esélyegyenlőség, akkor bele lehet k-ni”
 • 142. queenmargareth 2011. május 13. 18:46
  „137. babar 2011.05.13. 14:26
  Margit, ha lehet, mindenki így hív itt is:)
  Orbán és Gyurcsány közt nincs különbség szerintem, EDDIG.
  Ha most GY F feláll és meg is áll, segíthet, már ígérettel is, bizony sok mindenkit maga mellé állít. Ez a realitás.
  Mint ahogy a két rossz közül én is felé hajlok inkább.”
 • 141. vino_veritas 2011. május 13. 18:44
  „Hol itt a szegénység a nyugdíjasok között, hiszen csak úgy dobálóztak az ötezresekkel! Az alig 400Ft-os könyvet vették mint a cukrot 5000-ért. Nem semmi!
  De a farhát az drága!!!”
 • 140. macs 2011. május 13. 17:46
  „141. jozko,
  a videókat nézted?”
 • 139. jozko 2011. május 13. 15:49
  „Tetszik a fotógaléria!

  Segesvári Csaba nagyszerűen bánik a tollal is, a kamerával is.
  Ez a "képriport" szinte mindent elmond-akár szöveg nélkül is.

  Gyurcsány Ferenc gondolom - utúlag - jól lekaphatta a rendezőket, amiért hagyták , hogy ripacsok
  "belehúzzanak" körülötte.

  Nem érzek indokoltnak ekkora ellenségeskedést - főleg nem alpári hangnemben nem.
  Nem voltam ott, nem tudom, volt - e ordibálás, a plakátokkal semmi baj-
  Gyurcsány ferenc minimum ennire számíthatott
  /-fagyot is tűrjön el, ki acél akar lenni, suhogni élivej-/

  Nagyon is hasznos egy ilyen "berepülés" :
  Gyurcsány világosan elmondhatja, mit akar - ettől elsősorban az Mszp fél-
  mi pedig láthatjuk, ki hogyan reagál.

  Botka László bölcsen távolmaradt.
  Kozma József "hivatalból", mint főideológus jelen volt-de a viselkedése többnek mutatkozott, mint a kötelező kűr:
  néhány fotón nagyon is jól látható!

  Gyurcsány Ferenc pártot fog alapítani-ez nem kérdés!
  Tagjai is lesznek - bőven van vevő az elmaradt csodák helyett újakra!
  Választásokat 2014-ben viszont biztosan nem fog nyerni-
  az okok ismertetését korainak tartom-vagy inkább nem tartom publikusnak!

  Köszönöm a DM-nek a tájékoztatást!”
 • 138. achilleus 2011. május 13. 15:28
  „http://greczy.blog.hu/2011/05/13/kicenzurazva
  "Az történt, hogy egy órás különbséggel eltűnt az aznap megjelent írásom a Népszava online kiadásából, majd a stop.hu címlapjáról veszett el A Dumánál című blogom."
  ---- de sajnálom, :o) de történt már hasonló az MSZ(M)P történetében.
  "(A Népszava-cikk arról szólt, hogy Gyurcsány és pártbeli, külsős holdudvari körei, valamint az MSZP között ott van jelentős különbség, ahogy az elmúlt 8 évet megítélik, illetve láttatják. ..."Visszatérve a bejegyzés témájához, gyorsan érdeklődtem, és hamar kiderült, leszóltak a Jókai utcából, ..."
  ---- akik esetleg nem tudnák, ott székel az MSZP, szóval "leszóltak" ... a Népszavának? Minő váratlan fejlemény.
  "Furcsán érzem magam, hogy az MSZP teszi ezt velem. Ráadásul kilóg a lóláb. Éppen akkor igyekeztek kiiktatni, amikor elindult Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezése, ..."
  ---- tényleg kínos. Főleg, hogy VELED - és Gyurcsánnyal - csinálták, de legfőképp az, hogy nem a Fidesz ...DD
  "Hogy az eltávolításom után hogyan fogja az MSZP mélyen elítélni a hatályba lépő médiatörvényt, és szidni a Fideszt a sajtószabadság lábbal tiprásáért, abba most bele sem mennék."
  ---- Ne aggódj Zsóti, te is ott leszel velük, és téped ....
  "Az elmúlt években mást sem tettem, mint az MSZP-t támogattam. 2007 és 2010 között az a megtiszteltetés ért, hogy Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon kabinetjében dolgozhattam, és ugyan nem vagyok párttag - sosem voltam -, de az ő munkájuk támogatása által az MSZP-ért is dolgoztam."
  ---- Mindjá´ sírok. ....
  "Remélem, azt már nem hiúsítják meg, hogy a kapcsolat.hu-ra írhassak..."
  ---- Furcsa is lenne, ha Jobbklikken próbálkoznál.
  "Itt fogom folytatni, remélem, az Olvasóim - hívek és kritikusok egyaránt - velem tartanak."
  ---- Hová Zsóti, hová? Ennél lejjebb? - http://greczy.blog.hu/2011/05/13/kicenzurazva”
 • 137. lamatic 2011. május 13. 15:15
  „Jobbra át!”
 • 136. achilleus 2011. május 13. 14:53
  „136. load 2011.05.13. 14:12
  Én konkrétan a fenti cikkben szereplő rendezvényen résztvevőknek Gyurcsány-facebook oldalára írt bejegyzéseiből idéztem, az elmúlt néhány órából. Ettől függetlenül a kézcsókolgató, szerelmet valló, bármely politikus által "feltölthető" rajongókról meg van a véleményem, oldaltól függetlenül. Ők azok, akik nem a tényeknek, hanem az imádott politikusnak hisznek, mondjon az bármekkora hazugságot, keveredjen ellentmondásba akár a 10 perccel, akár a 10 évvel ezelőtt hangoztatott saját elképzeléseivel. Az ilyen rajongó, olyan mint egy szerelmes, süket, vak - és jól megvezethető. (Oldaltól függetlenül). Amúgy pedig egy politikai szereplőnek (de akár egy bármilyen celebnek, sztárnak vagy bárki másnak) való ilyen szintű önfeladás, vélhetően azért egyéb (főleg magán és önértékelési) problémákat is takar. /Hasznosabb lenne egyébként az otthoni kutyusra, cicusra áldozni ezeket a "lekötetlen" érzelmeket, ők biztosabban megérdemlik, és nem élnek vissza a bizalommal/”
 • 135. babar 2011. május 13. 14:26
  „Kedves Margókirálynő!
  Kérdésedre válaszolva: nem tudok egyetlen egyet sem felidézni. Mint ahogy Gyurcsány pozitívumai közül sem! Ezért is kértem a segítséget! Valamint jelezni szerettem volna a "különbséget"!!”
 • 134. load 2011. május 13. 14:12
  „128. achilleus
  Azért nem csa Gyurcsánynakl vannak eszetlen rajongói.
  Egy idézet innen: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1307156358726
  Kerekes Zsuzsanna Hajrá Magyarország ! Már kevesebb mint 30 nap !
  A Fidesz a Krisztustól kapott fénybe és dicsőségbe van felöltöztetve, Krisztus igazságát Orbán Viktor képviseli ezen a világon.
  "Önmagunkban nincs világosságunk. Orbán Vezérünk nélkül olyanok va...gyunk, mint a meg nem gyújtott gyertya, mint a nap nélküli hold: egyetlen fénysugarunk sincs a sötét világ számára. Ha azonban az igazság napja, 2010 április.11. felé fordulunk, és Orbánunkkal összeköttetésben élünk, akkor egész lelkünk megvilágosodik Orbán által az Isten jelenlétének fényétől."
  * Ennek a beteljesedéséről prófétált Ésaiás. 60,1-2.
  Ez az / orbáni / fény és dicsőség, a jó cselekedetekben megnyilvánuló krisztusi lelkületet jelenti. Máté 5,14-16.... Bővebben
  Ez a / orbáni/ szimbólum azt is meg akarja ismertetni velünk, hogy a látomásbeli Fidesz uralkodói kör nem a saját ruhájába van felöltözve, hanem az igazság Napjának dicsőségébe, vagyis Krisztus igazságába.
  Kitartás ! Már csak pár nap, és mi uralkodunk !”
153 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippeket adott az Üzleti tippek konferencia

Szeged - Új hitelkonstrukciók jelentek meg az Új Széchenyi Terv kapcsán: a Széchenyi forgóeszköz… Tovább olvasom