Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

H. Szabó Réka a Horváth Mihály igazgatója

H. Szabó Réka, az eddigi megbízott vezető lett a szentesi Horváth Mihály gimnázium igazgatója: minden képviselő támogatta a megyei közgyűlésen. Az önkormányzat termőföldet vásárol, levélben tiltakozik a közoktatási törvény tervezett módosítása ellen, és kiáll a nagyfai börtön mellett.
Frakcióktól független rokonszenv fogadta Csanádpalota várossá válásának hírét. Martonosi György, Nógrádi Zoltán, Magyar Anna elnök és Buzás Péter is gratulált Kovács Sándornak, a település polgármesterének. A megye eldöntötte, átvilágíttatja teljes intézményrendszerét és gazdálkodását, hogy kiderüljön, hol tud még spórolni, miután az országgyűlés döntése nyomán a következő másfél évben 1,5 milliárd forinttal kevesebből kell gazdálkodnia.

Egyhangúlag döntötték el a képviselők, hogy 2014. június 30-áig most már igazi, megválasztott igazgatóként vezesse tovább a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskolát H. Szabó Réka. A közgyűlés – a különböző oldalon ülő pedagógus képviselők csörtéje után – elítélő véleményt fogalmazott meg a közoktatási törvény tervbe vett módosításáról.

A megyei képviselők levélben hívják föl Draskovics Tibor rendészeti miniszter figyelmét arra, miért lenne hibás döntés a nagyfai büntetés-végrehajtási intézet bezárása vagy leépítése, és deklarálták, hogy az intézet védelmében együtt működnek az algyői önkormányzattal. Eldőlt, hogy vehet földet a megyei önkormányzat. Bár Piri József arra figyelmeztetett, ezt a dolgot pontosabban kell szabályozni ahhoz, hogy a megye tényleg elérje a célját: azaz, hogy meg tudja akadályozni, hogy a most árverésre kínált földek pénzügyi befektetők kezébe kerüljenek. Az MSZP–SZDSZ-frakció oszlopos tagjai most kitartottak, így mindvégig határozatképes maradt a közgyűlés. A fideszes Halmai László kifogásolta, hogy a lejárt határidejű határozatok között jó néhányat nem hajtott végre a hivatal. Az elnök megvédte munkatársait, a képviselők jelentős része azonban – pártállástól függetlenül – most nem adott neki igazat: a tájékoztató csak 7 igen szavazatot kapott, 20 tartózkodás ellenében, tehát nem fogadta el a közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás a Délmagyarral: Nagy napok Kádárral

Szeged - Hétről hétre egy-egy esztendő újságtermését átlapozva fölvillantjuk, milyennek láttatta a világot, az országot, a régiót, Szegedet – a Délmagyarország. A magyar vidék legpatinásabb lapja sorozatának ötvenötödik állomása: 1964. Tovább olvasom