Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Ha kell, tovább tüntetnek a károsultak

Szeged - A Szeviép Zrt. károsultjai tegnap késő estig tárgyaltak a NIF Zrt.-nél: hogyan kaphatnák meg azt a 3 milliárd forintot, amellyel a cég tartozik nekik. Többek között az M43-as sztrádán elvégzett, de ki nem fizetett munkákról van szó. Újabb demonstrációt is kilátásba helyeztek.
A magukat a Szeviép Zrt. károsultjainak nevező mintegy 20 alvállalkozó képviselője tegnap, már az esti órákban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. – az M43-as autópálya beruházójának – irodaháza előtt tartott sajtótájékoztatót az egyeztető tárgyalásról. Erre azután került sor, hogy a múlt csütörtökön 3 szegedi és városkörnyéki helyszínen is demonstráltak a beszállítók, mivel nem kapták meg a pénzüket az elvégzett munkájukért.

Temesvári Zoltán, a hitelezők ügyvédje arról tájékoztatta lapunkat, hogy kérték: a konzorcium vásárolja meg az alvállalkozók követeléseit, majd „hajtsa be" a Szeviépen. Ha nem így történik, folytatják a demonstrációt. Az ügyvéd szerint a NIF Zrt. szerda délután 4 óráig várja erről a konzorcium nyilatkozatát. A tárgyaláson a NIF Zrt., a Tisza M43 Konzorcium tagjai – a Szeviép nevében a vagyonfelügyelő –, valamint Temesvári Zoltán vett részt.

Lapunk arról is értesült, hogy a beruházó felajánlotta, a hitelezők 30 napos határidővel nyújtsák be követeléseiket a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. vagyonfelügyelőjének, aki azokat majd továbbítja a NIF Zrt.-nek és a Tisza M43 Konzorciumnak. Utána „szétválogatják", hogy milyen munkákra vonatkoznak a ki nem fizetett számlák, mivel nem csak az autópálya építésével kapcsolatos szerződésekről van szó. Legvégül a konzorcium arról dönt majd, hogyan vállalhatja át a másik két cég – a spanyol Sedesa és a Hídépítő Zrt. – a tartozások kifizetését. Az alvállalkozók azonban ezzel a javaslattal nem értenek egyet.

Fazakas Orsolya, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: a beruházó azt követeli, hogy a felek folyamatosan tájékoztassák őket az elkövetkező időszak eseményeiről.

Olvasóink írták

 • 11. maci52 2010. május 11. 17:29
  „Majd ezeket is alkalmazza a Stabag,a bukott Délépítős górék is ott nyaralnak.”
 • 10. szilléri 2010. május 11. 13:15
  „Bocs ! A diákok tényleg kimaradtak. Kommunikáció, szociológia és tsi. !”
 • 9. Amira 2010. május 11. 11:49
  „Kedves szilléri, kihagytad a diákokat. :)”
 • 8. GAgyi 2010. május 11. 11:15
  „De lesz ez még ígyse!!”
 • 7. allwin 2010. május 11. 10:27
  „Mind a két fél hibás!

  Az egyik, aki nem fizet és persze, hogy az lenne a számára a legjobb, hogy valaki megvásárolja a tartozását és utána már ahhoz kell vonulni tüntetni, a szeviép mossa kezeit!

  A másik oldal pedig a szar minőségű munka és ellopott építőanyagok után felszámolt sok-sok pénz.

  Ez a mi országunk! Ez mindennapos!

  A Kossuth L. sgt BOTRÁNYOS!”
 • 6. szilléri 2010. május 11. 10:08
  „Gondolom papsajt és yunatidus is adófizető állampolgár.
  Mellesleg az országot a vállakozók és a parasztok tartják el.
  Minusz :
  - cigány 74%-a
  -rokkantnyugdijas 50%
  -rendesnyugdijas (elő és kor ) 30 %
  -közalkalmazott 30-40%”
 • 5. lawyer 2010. május 11. 09:30
  „1 totál igaz, amit irtál”
 • 4. GAgyi 2010. május 11. 09:06
  „A NIF le tudná rendezni az elején, ha akarná.....így utólag már nehezebb. Ha jó a kiírás, elejét lehetne venni az alvállalkozói láncnak. Magára valamit is adó cég, minősíti alvállalkozóit is. Akkor nem lehet gond.
  És sajnos sokan csak az árrésre mennek. Mindenki le akarja emelni a 10%-ot a semmiért. Aztán a vége meg szopik 1000-el. És ez nem rosszindulat, hanem a valóság. Sokat ismerek ilyet. Sajnos.”
 • 3. szilléri 2010. május 11. 08:17
  „Ennyi rosszindulat !”
 • 2. papsajt 2010. május 11. 07:52
  „persze egyik oldal sem hibátlan.
  elég sok be nem jelentett és kék-könyves emberke dolgozott itt is, mint az M6-nál.”
 • 1. yunatidus 2010. május 11. 06:08
  „mindig csak az alvállalkozók problémájáról van szó! akkor bezzeg nem sírtak, mikor a számlát írták, mellüket döngetve, hogy "...... annyit számláztunk, nem győztünk számlázn, a fele sem igaz". olyan emberek után is állítottak ki számlát, akik ott sem voltak, olyan munkákról is, amit el sem végeztek. és arról nem beszélnek, hogy tonnaszám lopták a sódert, a homokot, a zúzalékot? talán nem segítettek rá ők is erre a helyzetre? magukba kellene nézni és befogni a szájukat! és miért van ennyi alvállalkozó? mert egymásnak adják tovább a munkát, dolgozni senki nem akar, csak a haszon kell neki, hogy a sor végén levőnek már semmi nem marad. szakértelem nélküli dilettánsok, akiket csak a pénz érdekel, hozzá nem értők gyülekezete, nem csoda, hogy olyan minőségben dolgoznak (tisztelet a kivételnek).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táskát festett Cheryl Cole-nak, Lady Gaga-nak - Szegedről indult Szylk Vane

Festett már táskát Cheryl Cole-nak és Lady Gaga-nak. Szylk Vane álma, hogy egyszer a Tisza cégnek is tervezhessen cipőt. Tovább olvasom