Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Ha látta, ha nem, nézze újra!

Csongrád megye – Deja Vu Fesztivál, mocsári kardvirág, Dankó Psita emlékezete meg persze Mekk Elek. Válogasson kedvére a hétvége programjaiból!
Pénteken a Mesebárkán 17 órától a Csiga Duó zenés, interaktív gyermekkoncertje nézhető meg.

A Millenniumi Kávéházban este héttől az Indigó zenekar koncertezik.

Deja Vu Fesztivál a volt Postás-pályán

Pénteken
a Pepsi színpadon 16.00 órakor kezdődik a buli DJ Edgarral. 17.00 órakor őt követi a Pumpkins, 18.00 órakor Sipos F. Tamás, 18.30 órakor Zoltán Erika, 19.00 órakor a Bon-Bon, 20.00 órakor az Első Emelet 30 éves jubileumi koncertje, 21.30 órakor Thomas Anders & Modern Talking Band.
A Borsodi Party Sátor és Friss terasz 17.00 órától várja karaoke-val és retrobulival az érdeklődőket.
A S.E.F.T. Drink & Barban kongashow-t tartanak.
A Hungrikum utcában Bakró József és zenekara lép fel.

Szombaton reggel 9.00 órától 13.30-ig minden program ingyenes ezen a napon.
A Pepsi Színpadon 11.00 órától az Extreme Tánciskola bemutatóját láthatják, 12.00 órától a Storyville Jazz Band lép fel. 13.30 órától a Szegedi Öreg Rockerek játszanak. 17.00 órakor Warm Up – DJ Edgar várja a közönséget, 18.00 órakor az Ufo, 18.30 órakor Kefir (V-Tech), 19.00 órakor az Animal Cannibals, 19.30 órától a Kozmix, 20.00 órakor a Hip Hop Boyz, majd 20.30-kor a Culture Beat, 21.15 órától pedig Gigi D'Agostino lép fel.
A Borsodi Party Sátor és Friss teraszon 10.00 órától a Grimm Busz színház gyerekműsorát láthatják, 11.00 órától megrendezik az I. Szegedi Bakelit és Kazetta Börzét, de lesz retró számítógép-bemutató és családi vetélkedő is. 16.00 órakor Deja Vu Karaoke, majd 23.00 órától Fergeteg Party várja a közönséget DJ Dominique-kal.
A S.E.F.T. Drink & Bar 17.00 órakor Italodisco & Violento Partyval szórakoztat Dj RatN-al.
A Hungarikum utcán 22.00 órakor a Poptarisznya Duó lép fel.

Mórahalmon a Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Nonprofit Kft. fenntartásában működő Napsugár Fejlesztő Ház Fogyatékkal élők Nappali Intézményében 14 órától a NEM ADOM FEL együttes koncertezik. A belépés ingyenes.

Szombaton mocsárikardvirág-túra indul a Csodarétre szombaton reggel fél nyolckor. Hossza: 6 km Időtartam: 4 óra Találkozó helye, megközelítés: Mórahalom Kissori út és az arról leágazó Csipaki bekötőút kereszteződésében. Megközelíthető busszal, Szegedről a 6:30-kor induló Szeged–Zalaegerszeg autóbusszal, Mórahalom autóbusz állomáson átszállással a 7:10-kor induló Mórahalom–Ásotthalom Kissori úton buszra Tüsök sor megállóig, vagy személygépkocsival Mórahalomról Kissor felé a település szélétől kb. egy kilométer. Látnivalók: A mocsári kardvirág világállományának 50 százaléka a Csodaréten található. A túra során megismerkedhetünk a fokozottan védett ritkasággal. Túravezető (információ, jelentkezés): Szűcs Anikó 30/257-75-41

Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban tíz órától: Alsóvárosi liliomfesztivál. Délelőtt kertészeti és kézműves portékák vásárával kezdődik a nap a templomtéren. Megnézhető lesz a látogatóközpont tárlatvezetéssel 18 óráig, és a plébánián működő kézműves szakkörök munkáiból összeállított képzőművészeti kiállítást is meglátogathatják. Napközben kézműves-foglalkozásokkal és pokrócos piknikkel várják az érdeklődőket. Lesz Szent Antal-napi jótékonysági süteményvásár és virágkötő verseny, előadás nagyszüleink elfeledett gyümölcsfáiról, játszóház, filmklub, ehető virágok gasztronómiai bemutatója, szentmise liliomszenteléssel, Povedák István előadása a világ legnépszerűbb szentjéről. Nagy Imre Erik és művésztársai gyertyafényes koncertet adnak a Quadrumban, valamint misebort és gyógylikőrt is kóstolhatnak gyertyafény mellett a kolostorkertben.

Az alsóvárosi Napsugaras Tájházban 16.00: Kézműves-foglalkozás, virágszövés és virágkoszorú-készítés. 16.30: A Levendula színház előadása: Turka, a táncoló kecske, avagy Zsuzsi néni kecskéje – dramatikus népi játék. 17.30: Tájházi Tér-Idő-Gép – képzeletbeli utazás Szent Iván-napkor Svédországtól Spanyolországig, Oroszországtól Amerikáig. Interaktív játékos felfedező más kultúrák Szent Iván-napi szokásaiban. 18.30: A Kender zenekar előadása. Táncház, daltanítás, játékok gyerekeknek és vállalkozó kedvű felnőtteknek. 19.30: Szent Iván-napi szerelmi bűvölés és bájolás szerelmi jóslások és praktikák kitanulása, a leghatásosabb szerelmi bájitalok készítésének elsajátítása kezdőknek és haladóknak. 20.30: A Meszecsinka együttes koncertje. Lazulós-borzongós latinos, bolgár, magyar zenei utazás a Meszecsinkával. 21.30: Tűzugrás és almasütés. Belépő: 300 Ft/fő.

A Várban, 18 órától: Dankó-emlékest és koszorúzás. 18.00: Dankó Pista szobrának koszorúzása, 18.30: Pósa Lajos domborművének koszorúzása, 19.00: Dankó-emlékest.

Szentesen: I. Rockbook Rockfesztivál a Művelődési és Ifjúsági Ház Parkjában. Program: 17.00: kapunyitás, 17.30: The Fly, 18.15: Strange Patriots, 19.10: Ballabox, 20.30: AB/CD (AC/DC tribute band), 22.30: Ganxsta Zolee és a Kartel – élő koncert. Belépő elővételben: 2500, a helyszínen 2900 forint.

A Millenniumi Kávéházban este nyolctól latin-est Szabados László szervezésében.

A Közéleti Kávéházban

Péntek, 17:30, SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emelet Társalgó (Tisza Lajos krt.54.): „Míg a halál el nem választ" (a családon belüli erőszakról) Vendég: Visontai-Szabó Katalin pszichológus - jogász
Házigazda: Zakar András főiskolai tanár Beszélgető partner: Szalma Ibolya pszichológus - jogász

Vasárnap Tour de Árkád Biciklitúra. Kezdés 10 órakor. Az első 1000 regisztráló pólót kap ajándékba. A nevezési díjakból befolyt összeget a szegedi óvodák között sorolják ki. Az eredményhirdetésen megjelent résztvevők között 120 ezer forint értékű mountain bike-ot, és egy értékes férfikarórát sorsolnak ki. A vállalkozó kedvű résztvevőket a túra után vetélkedő és akadályverseny is várja. Előnevezés június 10-étől az Árkád információs pultnál 12.00–18.00 óráig – 600 forint, diákoknak 500 forint. Helyszíni nevezés: az Árkád tetőparkolójában 800 forint.

16 órától évadzáró gálára várja az érdeklődőket a szegedi Ritmus Tánc- és Fitneszstúdió az Alsóvárosi Művelődési Házba.

Mekk Elek Szegeden! Óriáskiállítás és Játszóház a Szeged Plazában 14.00–18.00: Marcipánszobrászat, káposztabár, cégérkészítés. Mekk Elek papagájának elkészítése qilling technikával. Mézeskalács-díszítés a Macik házánál. Különböző virágok, virágzó fa készítése. Játszóház építős és ügyességi játékokkal, kecskés fejtörők, színezők. 17 órától: Mekk Elek, az ezermester – zenés mesejáték.

Hódmezővásárhely, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ déltől: Ötven év fotográfiái Eifert Jánostól – kiállításmegnyitó. Az érdeklődők a tánc, a test és a természet témaköréből láthatják a mára már emblematikussá vált Eifert-fotókat nagyméretű, a legjobb mai technikával készült nagyításokban. A tárlat július végéig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakáció=jó idő

Ezt várta a nyár, hogy kitörjön végre a vakáció. Egyből jó idő van. Strand, napozás, fagyi. Tovább olvasom