Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Ha ma süt a nap, derűs lesz a tavasz - márpedig sütni fog, örvendjünk tegnapi hírek mellett

A népi jóslás szerint ha szeptember 14-én süt a nap, derűs les a tavasz. Na de hol van az még - mindenesetre 28 fokot mondanak mára.
Ma az lesz az izgalmas, hogy nem lesz semmi különös - legalábbis az időjárásban. Indián nyár, 28 fok, napsütés - a nap mellé kapunk némi szelet is. Halkan megjegyezzük, hogy annyira ne örüljenek: péntekre már csak 21 fokot jósolnak. Munka után menjenek ma borozni! - ezt javasoljuk, kedvcsinálónak nézzék meg a szerdai nyitónapon készült galériánkat. Idegen szavakat is tanulhatnak velünk - a tudás hatalom.

Újabb részletek derültek ki a tramtrain építéséről a tegnapi vásárhelyi lakossági fórumon - annyian elmentek rá, hogy majdnem megtelt a városháza díszterme. A makói fürdőről is mutattunk látványterveket - az átalakításról a lakosságot is megkérdezik, cikkünkből megtudhatja, hogyan juthat kérdőívhez. A Belvárosi Mozit is felújítják, mi az Önök helyében biztos kíváncsiak lennénk például arra, mit terveznek a pincével, ami kommentelőink szerint most egy horrorfilm színhelyéhez hasonlatos.  Megújult a szőregi Légió utca is, ahonnan egész szemétlabirintust kellett eltakarítani -  a környéken lakók némileg megkönnyebbülhettek.
Hagyományos módszeru, lovas garnélarák-halászaton vesznek részt belga halászok Oostduinkerke tengerpartján. Annyi a közös a témával, hogy a képen is süt a nap. Fotó: MTI

Utazni szerető véradóink figyelmébe ajánljuk az alábbi cikket, amelyben szúnyogok terjesztette veszélyről értekezünk. Nevetni szerető olvasóink figyelmébe pedig a balek röszkei betörő történetét ajánljuk, érdemes elolvasni. Olvashattak még tegnap szakmai gyakorlatot határ mentén töltő rendészetisekről, folyamatos foltozgatásra szoruló sebestyéni útról - ebben az az izgalmas, hogy az t nincs még egy éves, valamint bokatörő Dugonics téri lyukakról is - pedig arra a részre nem terveztek kalandparkot.

Ami pedig a mai névnapokat illeti, jelentkezzen, aki még emlékszik a Frakk, a macskák réme című rajzfilm-sorozatra! Igen, ma ünnepeljük az egyik cicus, Szerénke neve napját. Háromszoros hurrá - vajon él ember e bolygón, akit így hívnak? Reméljük, nem feleslegesen került a naptárba a névnap.

 
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elstartolt a Bor tér: degorzsáltak a Dómnál a megnyitó előtt - galéria

Elstartolt a Bor tér: degorzsáltak a Dómnál a megnyitó előtt - galéria
Bár nem vagyunk bortermelő vidék, borszerető és borértő a közönség, mondta az alpolgármester a… Tovább olvasom