Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Ha nincs online kassza, nincs csoki

Szeged - 13 szegedi postán hiányzik az online kassza, emiatt szűkítették a termékkínálatot: eltűntek a csokik, az ásványvizek. A borítékról pedig kézzel írnak számlát.
Üresen álló polcok, kézzel írt számla a borítékról: jó pár szegedi postán ezzel szembesültek olvasóink január elseje után. Kiderült, a postához sem érkeztek meg az online adatkapcsolatra alkalmas pénztárgépek, emiatt tűntek el a csokik, és ezért kapunk blokk helyet névre szóló számlát a borítékról.

– 13 szegedi postán pedig a következő hetekben oldjuk meg, hogy az ügyfelek legalább egy munkaállomáson nyugtaadás mellett jussanak hozzá a megszokott szélesebb árukínálathoz – reagált megkeresésünkre a Magyar Posta Zrt. Apáti-Tóth Kata szóvivő hangsúlyozta, a pénztárgépek cseréje a postai alapszolgáltatásokat nem érinti. Hozzátette, a Széchenyi téri 1-es posta rendelkezik online pénztárgéppel, így a posta által forgalmazott teljes termékkínálat elérhető.

Megtudtuk: bélyeget, sorsjegyet, bérletet, újságot online pénztárgépek nélkül is árulhatnak a postán. Viszont a borítékokhoz, dobozokhoz, papír-írószerekhez, élelmiszerekhez, könyvekhez és hungarikumokhoz már internetes kapcsolattal rendelkező kassza kell. Elmondták, azokon a postákon, ahol egyelőre nincs online pénztárgép, átmenetileg nem forgalmaznak üdítőt, kávét, teát és csokit, lekerültek a polcokról a könyvek és a hungarikumok is. – Kézi vagy gépi számlával tudunk csomagolódobozt, borítékot, képeslapot, papír-írószert biztosítani – tette hozzá Apáti-Tóth Kata. A Magyar Posta Zrt. szóvivője megjegyezte, a posta a kiskereskedelmi termékportfólióját – az online pénztárgépek bevezetésétől függetlenül – átstrukturálta, így 2014. január 1-jétől elsősorban azokat a termékeket árulják, amelyek jobban illeszkednek a posta profiljába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papucsban, kabát nélkül bolyongott

Egy idős, zavart asszonyt vittek haza a rendőrök Szegeden.
Tovább olvasom