Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Ha tele a hócipője: télbúcsúztató a Szent István téren

Ha tele a hócipője: télbúcsúztató a Szent István téren
Idén az egész tér megtelik majd árusokkal, emellett többek között farsangi fánkevő versenyen, galambreptetésen vagy a tűzzsonglőrök előadásán is részt vehetnek a kilátogatók.
A téltől, a zimankótól és a gondoktól is búcsút lehet venni szombaton, a Szent István téren. Itt égetik el ugyanis a város kiszebábját, amire már most is feltűzheti gondját-baját bárki egy cetlin, hogy a hagyomány szerint a bábbal együtt váljanak semmivé.

A téren a banyaégetés mellett kézműves termékek vására is várja szombaton a kilátogatókat. A tavalyi tradícióteremtő akció sikerét jól mutatja, hogy idén az egész tér megtelik majd árusokkal. Emellett többek között farsangi fánkevő versenyen, galambreptetésen vagy a tűzzsonglőrök előadásán is részt vehetnek azok, akiknek a hócipőjük tele van a hideg idővel és az esővel. A kiszebábra még pénteken és szombaton a Dugonics téren lehet feltűzni a gondokat. 17.30-kor zenés felvonulás kíséretében indul a kiszebáb a Szent István térre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TI: a vízmű a legátláthatóbb Szegeden

Interneten elérhető információi alapján a vízmű a legátláthatóbb a 17 szegedi társaság közül, amelyeknek teljes mértékben vagy részben az önkormányzat a tulajdonosa. Tovább olvasom