Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Ha több az autó, hosszabb a zöld

Szeged - Naponta 24 ezer gépkocsi halad át a Római körút-Szilléri sugárút kereszteződésben, a szabad jelzéseknél pedig figyelembe kell venni a forgalmi igényeket.
Szeged legrövidebb zöld jelzéseit kerestük olvasóink segítségével. Egyik olvasónk, Mike Ilona a Római körút–Szilléri sugárút kereszteződésében lévő lámpára panaszkodott.

– Egy-egy csomópontban a szabad jelzések arányait a közúti forgalom nagysága határozza meg. Az említett kereszteződésben, a Római körúton mintegy 24 ezer gépjármű közlekedik, a Szilléri sugárút forgalma 11 ezer 700 gépkocsi naponta. A szabad jelzéseknél figyelembe kell venni ezeket a forgalmi igényeket – mondta Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Az osztályvezető is elmondta – amit cikkünkben mi is leírtunk –, hogy a szabad jelzések idejének hosszabbítása lehetséges, de ha valamelyik irány több időt kap, az csak a többi irány rovására lehetséges.

Szegeden a nagykörúton, ahol a Szilléri sugárút–Római körút csomópont is található, legutóbb 2013-ban, a tömegközlekedést előnyben részesítő projekt során vizsgálták felül és módosították a lámpák programozását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen unokájuknak is vásároltak a nyereményből

Egyetlen unokájuknak is vásároltak a nyereményből
Fillérre elköltötte a 25 ezer forintos nyereményt Telekosár játékunk hetedik nyertese, a petőfitelepi Rózsa Géza és felesége. Tovább olvasom