Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

˝Ha tudom, hogy utcára kerülök, sosem adom el a lakásom˝

˝Ha tudom, hogy utcára kerülök, sosem adom el a lakásom˝
Szeged- Bankhitel miatt a végrehajtó árverezheti azt a Kereszttöltés utcai lakást, amelyből a múlt héten lakoltatták ki Tóth Istvánné Máriát - a lánya és annak férje kérésére. Az asszony elmesélte, miért adta el anno IKV-s bérleti jogát.
– Rengeteg negatív hozzászólást olvasott Magdi lányom a múltkori cikk után, nem tudom, mi van az emberekkel – mondta lapunknak Tóth Istvánné Mária. A szegedi asszonyról múlt pénteken megírtuk, hogy saját lánya és veje kezdeményezésére utcára rakta a végrehajtó.

– Miért adtam el a lakást? Mert a lányom és a vejem haszonélvezeti jogot ígért a Kereszttöltés utcai ingatlanon. A lányom (akinek a nevét szándékosan nem írjuk le, mivel az sérthetné a jogait – a szerk.) ajánlotta fel 2010 telén, hogy adjam el a férjemmel korábban közösen vásárolt bérleti jogot, és adjam neki oda a felét, 1,6 millió forintot. Belementem, mert bíztam bennük. Bárcsak ne tettem volna! Ha tudom, hogy az utcára kerülök, sosem adom el a lakásom – folytatta Mária.
 
Segítenek olvasóink

Olvasóink közül többen is jelentkeztek, hogy segítenek Márián. Lapunk közvetít a pórul járt asszony és a jóakaró olvasók között, ha sikerül megoldást találni, arról beszámolunk.

A hajléktalanná vált nővel az Indóház téren találkoztunk, arról mesélt, a szívességi lakásbérleti szerződést azért írta alá, mert azt a lánya és a veje adta át. – Miért ne tettem volna? A gyerekem hozta, ügyvéd szerkesztette. Álmomban sem gondoltam, hogy így elbánnak velem – magyarázta Tóth Istvánné.

Mária elmesélte, három lánya van, az egyik segített neki költözni. – Nem tudom, mit gondolnak az emberek, ki mekkora lakásban él. Az egyik lányom kétszobás lakásban lakik a családjával, a másik az apósát ápolja a gyerekek mellett. A harmadik a férjével együtt az utcára rakatott. Itt bezárult a kör – magyarázta Mária. Keserűen megjegyezte, az IKV-s örökségből csak a kilakoltatást kérő lány kért és kapott, a többieknek már volt otthona.

Gondok vannak a Mária által korábban használt, jelenleg 3/4 részben a veje tulajdonában álló panellakással, ez derül ki a földhivatal nyilvántartásából. A lakás örökléssel került 2002-ben Mária vejéhez és annak testvéréhez. Az ingatlanon 6,4 millió forint hitel van, amit már a végrehajtó követel. Az adóhatóság is bejegyeztetett jelzálogjogot, eszerint az államnak 560 ezer forinttal maradt adós az egyik testvér.


Kép: Mária az Indóház téren. „Álmomban sem gondoltam, hogy így elbánnak velem." Fotó: Segesvári Csaba

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig tart a látogatási tilalom

Továbbra is tart az influenzajárvány Csongrád megyében, a Szentesi járás kivételével azonban minden járás területén csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Tovább olvasom