Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Haág Zalán: Továbbra is tilos a parkolás a kapuk előtt

Szeged – A kutyák összepiszkítják a belvárost, a biciklisek veszélyesen közlekednek, nem takarítják elég sűrűn az utcákat és szebbek is lehetnének a terek - panaszkodnak olvasóink. Kérdéseikre Haág Zalán a 15-ös választókerület, Belváros III. önkormányzati képviselője válaszolt.

Online interjúnk után érkezett az alábbi kérdés:

Nagyon zavaró a Szent Mihály utca - Vidra utca sarkán található üres telek elhanyagolt állapota: gaztenger, széteső útburkolat, csatorna fedlapok hiánya, hajléktalanok odahordott lim-lomjai, stb,. Kérdezem, hogyan lehetne ezt a most kialakuló szeplőfoltot megelőzni, illetve felszámolni ebben az egyébként gyönyörű környezetben? Köszönettel várom válaszukat és intézkedésüket.
Tisztelettel: Kulcsár Péter


Tisztelt Kulcsár Péter!
Sajnos - minden tiltakozásunk ellenére - folyik a régi, belvárosi házak indokolatlan bontása is, az építőipar válsága és a hitelválság miatt pedig nehezen halad ezek helyén az építkezés. Jelzem a problémát az önkormányzat illetékes szakirodáinak, melyeknek feladata, hogy betartassa a telek tulajdonosával annak rendbentartását (beleértve a takarítást, a járda tisztán tartását) is. Kérni fogom továbbá a közterület-felügyelőket a sűrűbb ellenőrzésre, hogy a probléma - az építkezés megkezdéséig is - rendeződjön.
Tisztelettel: Haág Zalán

Korábban írtuk:

Köszöntünk mindenkit, aki velünk tart a ma délelőtti online interjún! Haág Zalán , a 15-ös választókerület, Belváros III. önkormányzati képviselője a vendégünk. Kezdődhet is az interjú!

Haág Zalán: Köszöntök mindenkit! Kezdhetjük!

Mester Ferenc:
 Felújítás óta nem gondozza senki Tisza Lajos körúti járda és az úttest közé telepített virágágyásokat, hagyják őket kipusztulni. Azóta a belső, árnyasabb oldalon kicsit több a növény, a külső oldalon, ahová többet süt a nap, több a kipusztult, kopár rész. Ezekkel mi lesz? Nem takarítják az úttestet, a feleségem takarítja a házunk előtti járdaszakaszt, de azt mondja, hogy régen az úttesten is végigment a takarítógép szinte minden nap, és a villamossínt is seperték. Mostanában csak gyűlik az avar a járdaszigetek öblében. Milyen megoldást javasol. Jó, hogy óvják a gyalogosok testi épségét, és rendőröket küldenek ki a kerékpárosokat ellenőrizni, de a kerékpárosokra senki nem gondol? Az valóban igaz, hogy a József Attila sugárút és a Fekete Sas utca között nincs kerékpárút. A járda olyan széles, hogyha a két oldalt összeadnánk, abból kifutná legalább 3 sáv a járműveknek. Az úttest viszont egysávos, keskeny, a kialakított gömbsüvegekkel, valóban veszélyes kerékpárral a személygépkocsik közé merészkedni. Miért nem lehet legalább az egyik oldalon a járdán lásd Kossuth Lajos sugárút. kerékpársávot kijelölni? (Én azt a világtalant is kiküldeném a rendőrök mellé, aki azt állítja, hogy nincs a körúton kerékpárforgalom, hadd lássa, hogy mennyi megy el itt a járdán naponta.)Szemetes edényt állítólag csak az ürítés napján lenne szabad kihelyezni a közterületre. A mi házunk 1939-ben épült. A házat úgy építették, (van még a belvárosban pár ilyen), hogy a kapualjban a lábtörlő helye után rögtön lépcső következik, azután az udvarra le, megint sok lépcső vezet. Se kukatároló, se kerékpártároló, sőt egyáltalán semmilyen tárolóhelyiség nincs. Kérdem: Meg tudja valaki mondani, hogy azokban az időkben nem voltak kukák? Mit csináltak 1939-ben a szeméttel? Elégették az udvarban? Mi itt a megoldás a tárolásra? Hol tartsuk a kukánkat? (A feleségem azt mondja ne írjam ezt ide, mert majd megbüntetnek. Kérdem én: Akkor hol tartsuk mi a kukánkat? A holdon? Vagy építtessünk valami föld alatti bunkert neki?) A gyalogátkelőt védő korlát és az újonnan kialakított parkolók közt nem tudtak volna egy kis sávot kiépíteni a mi szemetesünknek is?

Haág Zalán: A növények pótlása megoldható.Beszélni fogok a szegedi Környezetgazdálkodási Kft. illetékeseivel a takarítás ügyében is, nyilvánvalóan ezt is meg kell oldani.Amikor a felújítások folytak, akkor napi rendszerességgel jártam a területet, minden felmerült panaszt igyekeztünk orvosolni, lakossági fórumot is tartottunk. Volt olyan, ami hatósági hatáskörbe tartozott, abban nem mindenben sikerült megoldást találni, de, ami az enyémbe ott tudtuk orvosolni a problémákat. A kerékpárosok állandó problémát jelentenek mindenhol, nem fér el biztonságosan a körúton haladó autós mellett egy kerékpáros, épp ezért lett leterelve a kerékpáros az úttestről.A kukák kihelyezésének ügyét is megvizsgálom.

Szegedbicaj Blog: Köszönjük szépen a Bercsényi utca bicikliseknek való kétirányúsításáért tett erőfeszítéseit, több ezer lakónak és városi közlekedőnek kedveztek ezzel a lépéssel. Melyik lesz a következő egyirányú utca a körzetében, ami rövidesen kétirányúsodhat a bicikliseknek? Illetve, tovább növelné a választókerület kerékpárosbarát képét, ha a Csongrád sgt-n lévő buszsáv meg lenne nyitva a kerékpárosoknak, ezzel csökkentve a Nemzeti Hírközlési Hatóság sarkán leselkedő balesetveszélyességet.

Haág Zalánt Trogmayer Éva és Dombai Tünde kérdezte. Fotók: Karnok Csaba
Haág Zalánt Trogmayer Éva és Dombai Tünde kérdezte.
Fotók: Karnok Csaba

Haág Zalán:
A Bercsényi utca ügyében konkrét megkeresés érkezett a fogadó órámon, alaposan utánajártam a kérdésnek és végül úgy találtuk a közlekedési szakemberekkel, hogy balesteveszély nélkül megoldható a kétirányúsítás. Meg fogom vizsgálni ezt a javaslatot is.

Dr. Tóth Miklós: A Szent István teret igen komoly összegért újították fel, azonban annak megőrzésére már kevesebb figyelem jut. A lerakott kockákat állandóan felszedik, kikaparják a kockák közötti anyagot, a kockákat eldobálják. Ez komoly sérülés veszélyt okoz az ott sétálóknak. Térfigyelő kamerákat érdemelne egy ilyen beruházás, mely elriasztaná a fenti cselekmények elkövetőit. Tervezik-e ennek megvalósítását, illetve hogyan gondolja a képviselő úr ezen probléma végleges megoldását?

Haág Zalán: Nem mindig szándékos rongálásról van szó. Többször intézkedtem már a kilazult kockakövek helyretételéről és ez a jövőben is így lesz. Most is megoldom a problémát. A térfigyelő kamerák kihelyezésének akkor van értelme, ha célt is lehet vele érni. Nekem egyszer az autómat éjszaka öszetörték Szegeden, felvette a térfigyelő kamera. Én is visszanézhettem a rendőrségen, de egy elmosósott alakon kívül semmit nem lehetett rajta felismerni. Kérni fogom a közterület felügyelőket és a szegedi rendőrkapitányság illetékeseit, hogy sűrűbben járőrözzenek a területen.

Katalin: Nagyon örülök, hogy a Szent István tér felújítása megtörtént. Úgy hiszem, hogy ebben az örömben sokad magammal vagyok. Látom, hogy a Belvárosban lakó ember ezt a közelében levő, szépen felújított teret használja egy kis pihenésre, a négy fal bezártságából kimozdulásra. Vannak azonban olyan dolgok, melyek zavaróak, és talán sorrendet lehetne állítani az egyes “érdekcsoportok" jogos igényei szerint. Ezek az érdekcsoportok, kisgyerekkel a téren tartózkodó szülők, felnőttek érdekei, idősek érdekei, a kutyát “sétáltatók" érdekei, kerékpárral közlekedők érdekei. Számomra a felsorolás sorrendje megegyezik az érdekek sorrendjével. A kisgyermekekkel a téren tartózkodók érdekét egyaránt sérti, hogy a kutyát sétáltatók nem csak a kutyák mozgásigényének kielégítését teljesítik a téren, hanem a “vécéztetésüket" is. Télen a hótakarón nagyon szemléletesen lehet nyomon követni a gyakoriságot, mennyiséget, minőséget. Természetesen a nagyobb testű kutyák nyomai máskor is láthatóak. MINIMUM, hogy megköveteljük a kutyásoktól, hogy a kutyák ürülékét takarítsák fel a kutyájuk után, de legjobb lenne, ha ezen a szép téren még a kutyák futtatására sem adnának lehetőséget.Ugyancsak a kisgyermekek és az idősebbek érdekében is FONTOS lenne a kerékpárosok átmenő forgalmát ellenőrizni a teret átszelő sétautakon. Nagyon gyakori, hogy a Vidra utca-Imre utca, illetve a Vidra utca-Szűcs utca irányban a kerékpárosok átvágnak, ráadásul nem is kis sebességgel a tér sétaútjain.Azt gondolom, hogy a térnek ezt a részét pihenésre, gyalogos közlekedésre tervezték, így MEGKÖVETELHETŐ, hogy a kerékpárosok ne használják közlekedésre.

Haág Zalán: Állandó probléma a kutyás- nem kutyás ellentét. Mivel azonban az itt élők közül sokan tartanak ebet, ezért számukra is biztosítani kell a lehetőséget, hogy valahol sétáltassák kedvencüket. Ezért első intézkedéseim között szerepelt, hogy a Lechner tér Madách utca felőli oldalán levetettem a kutyasétáltatást tiltó táblákat, míg a tér másik oldalán lévő több millióból fejlesztett kisgyermekes játszóteret zárható kerítéssel vetetettem körül, hogy oda a kutyák véletlenül se tévedhessenek. Következő lépés lett volna a tér arculatához illő ízléses kutyafuttató kialakítása, akár a Lechner, akár a Szent István téren, azonban ehhez a városi főépítész - tekintettel arra, hogy védett területekről van szó - nem járult hozzá. A közlekedési kultúrának pedig még valóban fejlődnie kell hazánkban.

Katalin: Évek óta tapasztalom, hogy a parkoló autók miatt a mellékutcákban is az úttest takarítása nagy részben eredménytelen. Amennyiben nem észlelném, hogy bizonyos időszakokban utcánkban is megjelenik a seprőautó (főként a késő esti órákban), akkor nem is nagyon venném észre az eredmény alapján, hogy ott takarítás folyt. Ennek oka, hogy a parkoló autók miatt a seprős autó az utca egyik oldalát soha nem képes felseperni. Az én utcámban (Osztrovszky utca) nagyon sokféle fa van. Sokféleségükben abban megegyeznek, hogy virágzásuk is bő sziromhullatással is jár, valamint a bő virágzás gazdag terméssel is jár, ami ismét a földre kerül. Ez fokozottan érvényes a japánakácként ismert fára. Ennek lehullott virágai, ha víz éri, nagyon kellemetlen (disznótrágya) illatú, és kinézetű masszát képeznek.
Azt hiszem, hogy a fákról lehullott, eltakarítatlan növényi részek nemcsak a szépérzékünket sértik, hanem a csapadékvíz elvezető csatornák eldugulását is okozhatják.Európa más országaiban járva tapasztaltam, hogy a parkolás miatti takaríthatatlanságot úgy oldották meg, hogy a takarítás időpontját, a parkolásra lehetőséget adó táblán kiegészítő információként tüntették fel.A takarítást megelőző napokban kihelyezett mobil táblákon tüntették fel a konkrét időszakot, amikor várakozni tilos az adott útszakaszon, és úgy szervezték meg a munkát, hogy kézi, motoros “lombseprűvel" gyalogos munkások kifújták az autók alól a leveleket (stb), majd az őket követő seprőautó így már össze tudta gyűjteni ezt a szemetet is.


Haág Zalán:
Az elmúlt hetekben hozzám is több észrevétel érkezett a belvárosi utcák takarítási hiányosságaival kapcsolatban. Még a héten egyeztetni fogok a Környezetgazdálkodási Kft. illetékeseivel, hogy ez a probléma megoldódjon.

Katalin: A Lechner tér ápolására, gondozására jó lenne több figyelmet fordítani.

Haág Zalán: Tavalyi évben 3 és fél millió forintot, az idei évben várhatóan további 2 millió forintot fordítunk a játszótér fejlesztésére. További 3 millió forinttal támogatta a város javaslatomra, hogy a Szent Rozália kápolna bejáratához edzett védő üveg kerüljön, így egész nap látogathatóvá vált a templom. Terveim között szerepel további növénytelepítés is, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy természetileg védett területről van szó.

Dr. Szerdahelyi Péter: Tisztelettel kérdezem Képviselő Úrtól, mikor hozzák rendbe az evangélikus templom környékét, s mikor szűnik meg az a köztéren italozó hajléktalanok tanyája lenni és mikor kap a templom díszkivilágítást? A nagy Árvíz után elsőként épült szegedi templomot Schulek Frigyes tervezte, s építésére maga Kossuth Lajos, sőt Ferenc József császár is küldött pénzt - megérdemelné végre a díszkivilágítást.

Haág Zalán: Jó lenne tudni, hol van az a pénz, most nagy szükség volna rá...A tréfát félre téve, többen jelezték már ezt a problémát, a templom előtti terület rendbe tétele egyszerűbb feladat, amit legkésőbb jövő tavasszal - ha rajtam múlik - meg is valósíthatunk. Támogatni fogom a képviselői keretemből. A templom díszkivilágítása nagyobb falat, információim szerint tíz millió forintos nagyságrendű összeg lenne. Lobbizni fogok ennek érdekében, bár az evangélikus egyház részéről ilyen megkeresés felém még nem érkezett.

Belvárosi választó: Még eddig nem sikerült képviselni bennünket. Kérem, hogy legalább annyit érjen el, hogy ahol parkolásért díjat szednek, ott fessék fel a parkoló helyeket. Ahogy a Bercsényi utcát kifestették kérem tegyék ezt a Lengyel utcában tovább!
Ezt nyomatékkal kérem, azok után, hogy a törvényben megengedik a kapu előtti parkolást, ami eddig tiltott volt! Biztos vagyok abban hogy a beszedett díj fedezi a költségeket, ha már én takarítok a parkolóik után.

Haág Zalán:
Többször hangsúlyoztam, hogy a parkolási díj nem lehet pusztán pénzbeszedési eszköz, hanem annak forgalomszabályozási célt kellene szolgálnia. Ha a Lengyel utcában nem szedne az önkormányzat cége parkolási díjat, az ott élők aligha tudnának a saját házuk előtt megállni. Ugyanakkor mindent elkövettem annak érdekében is, hogy a belvárosi utcákat a felesleges autóforgalomtól tehermentesítsük, ennek érekében az én javaslatomra lett ingyenes a parkolás a rakparton, így sokan ott teszik le járműveiket és gyalog intézik ügyeiket. Amikor még fizetni kellett a rakparti parkolásért  a kihasználtsága alig tíz százalékos volt, míg a környező utcákban folyamatosan köröztek az autósok, mert nem találtak szabad parkolóhelyet, ha ugyanis már fizetnek, akkor a parkolási díjat nem gyaloglásért szeretnék leróni. A kapubejárók előtt továbbra sem szabad parkolni, azonban, míg eddig ez alól csak  a tulajdonos kapott felmentést és az ő vendégét, családtagját megbírságolhatták, addig most lehetővé vált, hogy a tulajdonos engedélyével bárki parkolhasson ott. Ha a parkolóhelyek felfestésére igény mutatkozik, azt is meg lehet oldani. Kérem a tisztelt választót, hogy ha bármilyen további ügyben szeretné, hogy képviseljem az érdekeit, forduljon hozzám bizalommal.

Villangóné Anna: A Szent György téri felújított focipályát mikor adja át képviselő úr? Nagyon várja a család.

Haág Zalán: A futball pálya 7,8 millió forintból újult meg. Új aszfalt burkolatot kapott, két pár kosárpalánkot és tartós, nehezen megbontható dróthálóval lett körülkerítve. Örömmel tapasztaltam, hogy sok fiatal felavatta már a pályát, noha a futball kapuk még hiányoznak. A Környezetgazdálkodási Kft. ígérete szerint napok kérdése, hogy ezek is a helyükre kerüljenek. Jó sportolást kívánok!

Interjúnk véget ért! Köszönjük a  kérdéseket!

Korábban írtuk:

Miért nem gondoskodnak a kutyák kitiltásáról a Szent István téren? Miért nem tesznek ki időszakosan parkolni tilos táblát a belvárosi utcákban, hogy rendszeresen fel lehessen takarítani? Mikor jelölnek ki végre egy kerékpársávot a Tisza Lajos körút egyik felén a járdán, hogy a József Attila sugárút és Fekete Sas utca között is biztonságosan lehessen közlekedni?

Többek között ezeket a kérdéseket küldték olvasóink a Városrészek fóruma címmel indított sorozatunk következő szereplőjéhez, Haág Zalán önkormányzati képviselőhöz. A 15-ös választókerület, Belváros III. ügyeiről kedden 10 órától faggatjuk a delmagyar.hu-n, kérdéseiket várjuk az online@delmagyar.hu címre. Az interjút szerkesztett formában szerdai lapunkban olvashatják.

Korábban írtuk:

Sorozatunkban szeptember 18-án, kedden Haág Zalánt a 15-ös választókerület, Belváros III. (Tisza folyó–Vörösmarty utca páratlan oldala–Széchenyi tér–Kossuth Lajos sugárút páratlan oldala a Párizsi körútig–Párizsi körút páros oldala a Berlini körútig–Berlini körút páros oldala a Brüsszeli körútig–Brüsszeli körút páros oldala a Római körútig–Római körút páros oldala a Tisza folyóig) önkormányzati képviselőjét faggatjuk.

Várjuk kérdéseiket a szerkesztoseg@delmagyar.hu címen, szegedi ügyfélszolgálatunkon (Gutenberg u. 5.), a Sajtóházban (Szabadkai út 20.) vagy postán (6740 Szeged, Pf. 153) vagy a lenti űrlap segítségével!

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. deszkás 2012. szeptember 19. 06:25
  „PAPAGALYA! Lehet-büntetni a gyalogost kerékpárúton. Legutóbb egy gyalogosbaleset kapcsán a gyalogost ítélték el mivel nem a gyalogjárdát használta.”
 • 32. deszkás 2012. szeptember 19. 06:25
  „PAPAGALYA! Lehet-büntetni a gyalogost kerékpárúton. Legutóbb egy gyalogosbaleset kapcsán a gyalogost ítélték el mivel nem a gyalogjárdát használta.”
 • 31. lippe_kriszta 2012. szeptember 18. 21:46
  „parkolás: nem kell bejönni autóval a belvárosba, tessék bicajra ülni szépen vagy sétálni! az meg hogy ki takaritja a parkolót? mi is szedjük a szemetet minden szombat és vasárnap hajnalban mások után!
  a parkoláshoz még az is segít, hogy a rakpart is ingyenes nektek autósoknak.
  ez is a belvárosiakért lenne, hogy legyen levegőnk!”
 • 30. lippe_kriszta 2012. szeptember 18. 21:17
  „haág adta be a belvárosiak kérésére az éjszaki piastop-os kérelmet, a baloldal nyomott neki nemet. ő megpróbálta.
  gyerekkorom óta csak romlott a Szent Gy. téri pálya most megszépült ez is jó. legalább történik valami emberek!”
 • 29. papagalya 2012. szeptember 18. 20:04
  „Ha lehet büntetni a biciklist a gyalogúton, lehessen a gyalogost is büntetni a kerékpárúton.”
 • 28. szegarazs2 2012. szeptember 18. 18:53
  „Én továbbra sem értem: "nem fér el biztonságosan a körúton haladó autós mellett egy kerékpáros, épp ezért lett leterelve a kerékpáros az úttestről."

  Hová lett leterelve? A járdán büntetnek érte a rendőrök.
  A kerékpár tolás pedig nem a kerékpárforgalom elterelése, hanem megszüntetése. A kerékpárt toló ember ugyanis gyalogos.”
 • 27. Kutya11 2012. szeptember 18. 15:57
  „vmagdi, unalmas vagy már ezzel a dumáddal . Csak nem a kht-nál dolgoztál? v rokonod az előd? Ebből a 8 témából 2-nél merül fel egyáltalán a kht?? Akkor miről beszélsz?? De nézzük, 1: SEM te sem a képviselő ur sem tudja, h a parkolósáv takarítása (Belváros+ 2 körút köze+ Gutenberg-Gogol u is) nem a KHT feladata hanem azé aki a pénzt beszedi a SZKT-SZEPARK, nekik kellene a rohadó virágot elpucolni a kocsik alól meg az öblökből. Az úttestek tiszták, már ami nem a Közúté.
  2:A növénylocsolást hogyan képzeled?? Lajtoskocsival slagolják egész Szegedet éjjel nappal, csapvízzel???
  35-40 fokos levegőn és 0 % relatív páratart. mellett ez semmire nem lenne jó (a leveleket a forró levegő égeti le nem pedig az h a száraz földből nem tud vizet felvenni) Miért hajtanak új leveleket a kis fák sok helyen (Pl Somogyi u) eső nélkül? Nem azért mert enyhült a légaszály?? Hmm? De!”
 • 26. szegedivagyok 2012. szeptember 18. 15:24
  „Felesleges a pm-t szidni a város tisztasága miatt. A 2010-es önkoris választás után felállt közgyűlés tudjuk miből áll. Akkori hír, hogy kevesebb pénzt biztosítanak a köztisztasági feladatokra, ritkábban fognak takarítani. Ezt a DM is megírta anno, úgyhogy nem Botkát kell szidni kivételesen, hanem a közgyűlést.

  23. vmagdi 2012.09.18. 13:34

  Ne mindenáron Botkát szidd, ebben neki van a legkevesebb döntése.még 1x:azt nézd meg milyen a közgyűlés összetétele, a közgyűlés dönt mindenben, hiszen ott szavaznak a képviselők pl. erről a kérdésről is.Tájékozódj előbb az önkormányzatok működéséről, felépítéséről, azután firtasd bárkinek a felelősségét.”
 • 25. Ebgondolat 2012. szeptember 18. 13:35
  „21. macs 2012.09.18. 13:03
  Nem volt létfontosságú, de valakinek jól fialt.”
 • 24. Ebgondolat 2012. szeptember 18. 13:34
  „"A kukák kihelyezésének ügyét is megvizsgálom."
  "Meg fogom vizsgálni ezt a javaslatot is."

  Én azt szoktam megvizsgálni, hogy a rántott csirkecombom kellően meg van-e sütve!
  A politikus akkor "vizsgál meg" valamit, amikor nem akar tenni semmit!”
 • 23. vmagdi 2012. szeptember 18. 13:34
  „Olvasgatom más kerületek képviselőit és lakosok panaszát, kérését. Az idén a a szegedi Környezetgazdálkodási Kft. az égegyadta világon semmit se csinált, nem takarított sehol, nem locsolt sehol, kiszáradtak a növények, gondolom az igazgató a fiktív prémiumfeladataert kapott egy csomo lovet. Ugyhogy jo lenne a valasztokeruletek utan Botkat is megkerdezni , hogy miert hagyja a varost igy leganyolni.
  Nezzuk a valszoka:
  1. megvizsgalom
  2 detto
  3 Kérni fogom a közterület felügyelőket és a szegedi rendőrkapitányság illetékeseit, hogy sűrűbben járőrözzenek a területen.
  Hat jo lett volna ha Szentgyorgyi ur is tesz valmi ilyen igeretet, vegul is mindegy mit nem teljesitunk :)
  4.Lechner tér Madách utca felőli oldalán levetettem a kutyasétáltatást tiltó táblákat,... míg a tér másik oldalán lévő több millióból fejlesztett kisgyermekes játszóteret zárható kerítéssel vetetettem körül, ..+
  Valamit mégiscsak csinált
  5 Még a héten egyeztetni fogok a Környezetgazdálkodási Kft. illetékeseivel, hogy ez a probléma megoldódjon.
  6 ovábbi 3 millió forinttal támogatta a város javaslatomra, hogy a Szent Rozália kápolna bejáratához edzett védő üveg kerüljön, így egész nap látogathatóvá vált a templom.
  7Támogatni fogom a képviselői keretemből.
  8Ha a parkolóhelyek felfestésére igény mutatkozik, azt is meg lehet oldani.

  Szerintem igen korrekt , bár nem az én képviselőm, azért tetszett, hogy nem kente el a dolgokat, konkrét kérdésekre konkrét válaszok”
 • 22. Ebgondolat 2012. szeptember 18. 13:28
  „9. cselac 2012.09.18. 10:18
  "Péntek este feleségemmel a Belvárosban sétáltunk. Nem lehetett késő, kb. 9 óra. A város tele volt gyerekekkel. 13-14 éves kislányok, széles nadrágszíjban ordibáltak, káromkodtak részegen a Kárász utcán, Kölcsey utcában, Széchenyi téren."

  Nem baj! A lényeg, hogy a dohányzást orrba-szájba szabályozzák! Hogy közben hulla részeg a gyerek, az már nem számít.”
 • 21. macs 2012. szeptember 18. 13:03
  „Nagyon demagóg leszek, de ez a beruházás létfontosságú volt?
  "További 3 millió forinttal támogatta a város javaslatomra, hogy a Szent Rozália kápolna bejáratához edzett védő üveg kerüljön, így egész nap látogathatóvá vált a templom."”
 • 20. szegarazs2 2012. szeptember 18. 12:51
  „"nem fér el biztonságosan a körúton haladó autós mellett egy kerékpáros, épp ezért lett leterelve a kerékpáros az úttestről."

  De hova is? Nem értem.

  (A járdán büntettek a rendőrök meg egy csomó kerékpárost.)”
 • 19. favágó 2012. szeptember 18. 12:16
  „Konkrét kérdések, eléggé ködös válaszok. 13. Commander-V2. Egyezik a véleményünk. Annak a 7,5 misinek lett volna másutt is helye!
  Még azt szeretném megtudni, ha Bercsényi utcában véletlenül befordulna a troli, mert be tud!!!, akkor vajon az okos és agyon kresz vizsgázott, szembe (most már szabályosan) tekerő kerékpáros mit fog tenni? Mivel az utca másik oldala kijelölt parkoló hely!
  Szép dolog ám a templomok és műemlékek kivilágítása, csak arról feledkezik meg a Tisztelt Képviselő úr, hogy ha elkészült valami, azt üzemeltetni is kell ám! Meg fenntartani! Netán javítani! És ezekhez mi kell? PÉZ!”
 • 18. szegedivagyok 2012. szeptember 18. 11:47
  „17. Ebgondolat 2012.09.18. 11:35

  Az összes bácsi és néni ezt csinálja :)
  A "legjobb" a Blanka volt.”
 • 17. Ebgondolat 2012. szeptember 18. 11:35
  „Ez a bácsi gondolkodás nélkül bármit megígér! Olyan, mint a Mikulás. Hogy az ígéretekből aztán mi lesz, sose derül ki...”
 • 16. szegedivagyok 2012. szeptember 18. 11:27
  „7. DarvasImre 2012.09.18. 09:25

  A válasz egyszerű.A jelzőlámpa fázisidőtervének kidolgozásakor valószínű az abban az irányban haladó járművek száma ezt nem indokolta. Másrészt bonyolítaná a csomópont forgalomlefolyását, növekedne a veszteségidő, ami azzal járna, hogy az egyes irányokban a tilos jelzés hosszabb lenne. Azt senki nem szeretné, és szakmailag indokolatlan is, ha a járművek többet állnának a lámpánál.”
 • 15. nickolett 2012. szeptember 18. 11:21
  „Belváros II mikor lesz? Korábban lehetett tudni, hogy melyik városrész lesz a következő, és mikor. Most miért nem?”
 • 14. Commander-V2 2012. szeptember 18. 11:09
  „Haág Zalán nem tudja hova tűnt a pénz. Addig viccelődik, amíg rá nem jön valaki és bizonyítékot tesz le az asztalra.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nászmenet lesz a szegedi Critical Mass

Budapesten elmarad a biciklis felvonulás, Szegeden azonban lesz közös tekerés - a kerékpározható Zrínyi utcáért. Tovább olvasom