Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Háborognak a szatymazi mozgáskorlátozottak

Szatymaz– Egy hónapja nem tudjuk használni a művelődési házban levő irodánkat, így a múltkori fogadóórámat a parkolóban kellett megtartanom – kesergett Gera Anna.
A 100 százalékosan rokkant asszony a Mozgáskorlátozottak Szatymazi Egyesületének elnöke; a 265 fős szervezet székhelye és irodája a nemrég átadott, új központi téren álló művelődési házban van.

– A felújítás előtt semmi gondunk nem volt, hiszen autóinkkal egészen a főbejáratig tudtunk hajtani, ahonnan a mozgáskorlátozottak számára kialakított rámpán könnyedén be tudtunk menni. Az átadó után azonban minden ide vezető utat egy oszloppal és egy virágtartó edénnyel zártak le – mondta Gera Anna.

A tér átalakítása óta oszlop és virágtartó zárja el a művelődési házhoz vezető utat – ezt nehezményezi a Mozgáskorlátozottak Szatymazi Egyesületének elnöke, Gera Anna. Fotó: Karnok Csaba
A tér átalakítása óta oszlop és virágtartó zárja el a művelődési házhoz vezető utat – ezt nehezményezi a Mozgáskorlátozottak Szatymazi Egyesületének elnöke, Gera Anna.
Fotó: Karnok Csaba

– Sokan két mankóval járnak, mások deréktól lebénulva élik életüket. Nekik minden méter megtétele egy örökkévalóság – magyarázta az elnök. Gera Anna szerint sem kellene minden autóst beengedni a főbejáratig, de a mozgáskorlátozottakra más szabályok vonatkoznak.

– Ezért is készítettük az egyik oszlopot olyanra, hogy az a helyéből kiemelhető legyen. Csak szólniuk kell, hogy mikor érkeznek, és a művelődési ház egyik dolgozója kiveszi a lakattal lezárt oszlopot – közölte Kormányos László polgármester.

Olvasóink írták

 • 13. anna1 2010. szeptember 30. 14:33
  „2."Szatyi"-nak:Hogy mi az igazság azt nem tudhatod,csak majd ha tolószékbe kerülsz te vagy családodból valaki és mások segítségére leszel utalva hogy kiszállj még szükséged elvégezni is!Mi mindent megtettünk és teszünk az együttműködésért, de van aki csak maga mutogatásával és saját fontosságával van elkápráztatva, észre sem veszi, hogy mi épp olyan emberek vagyunk mint ő illetve ők, csak többszörösen küzdünk meg minden percért!És ez az igazság ám! Gera Anna elnök”
 • 12. anna1 2010. szeptember 30. 14:24
  „1."dodó"-nak:Szatymaz lakossága 4593 fő,egyesületünk taglétszáma 265 fő!Ez így igaz!Csak hogy tagjaink az alapszabály szerint Szatymaz és környező településeiből tevődik ki!És ugye ez így már mindjárt más, nem is olyan sok!De Tisztelt Dodó, ha eljött volna a fogadó órára, mielőtt nevetséges hozzászólását adja, szívesen adtam volna felvilágosítást és nem került volna ilyen helyzetbe saját magával!Ja és nem az ÁNTSZ-hez tartozik egyébként se,de valóban országosan felül kéne bírálni a háziorvosok által kiadott szakvéleményeket!Kár hogy annyira volt gerinces, hogy nevét is oda írja mint én! Gera Anna elnök”
 • 11. szatyi 2010. augusztus 18. 09:44
  „4. hozzászólás csakhogy 2010.08.17. 15:15
  "Gera Pannika! Ha valahogy hozzájárulnátok ahoz, hogy segyítsenek benneteket..."

  Bizony-bizony, ebben is van igazság!”
 • 10. flexsnake 2010. augusztus 18. 08:45
  „9. nem flex :p egy nicket használok”
 • 9. CID 2010. augusztus 17. 21:31
  „8. Nem tudod saját megfogalmazásban kifejezni gondolataidat, vagy így egyszerűbb, neadj isten flexi vagy te is ?”
 • 8. web 2010. augusztus 17. 18:58
  „Kedves Kormányos úr, kívánom élje meg, milyen mozgássérültként élni és kuncsorogni azért, hogy közlekedni tudjon. Kezdje azzal , hogy a kocsijával a falu határában parkol és gyalog jár be. Szokja, és ha rájön mi a megalázó ezeknek az embereknek, akkor talán változtat. Nem nekik kell a járókhoz alkalmazkodniuk.”
 • 7. flexsnake 2010. augusztus 17. 18:17
  „,,- Ezért is készítettük az egyik oszlopot olyanra, hogy az a helyéből kiemelhető legyen. Csak szólniuk kell, hogy mikor érkeznek, és a művelődési ház egyik dolgozója kiveszi a lakattal lezárt oszlopot - közölte Kormányos László polgármester."
  és elszambázza a virágládát. Kedves Kormányos úr, kívánom élje meg, milyen mozgássérültként élni és kuncsorogni azért, hogy közlekedni tudjon. Kezdje azzal , hogy a kocsijával a falu határában parkol és gyalog jár be. Szokja, és ha rájön mi a megalázó ezeknek az embereknek, akkor talán változtat. Nem nekik kell a járókhoz alkalmazkodniuk.”
 • 6. CID 2010. augusztus 17. 16:06
  „szóval "mozgássérültek" :)”
 • 5. CID 2010. augusztus 17. 16:05
  „dodó, bár valóban érdekes arány, de miköze ehhez az ÁNTSZ-nek.. Mondjuk kíváncsi lennék egy statisztikára, mennyi a rokkantak, mosgássárültek aránya a nagyvárosokban, falvakban ?”
 • 4. csakhogy 2010. augusztus 17. 15:15
  „Gera Pannika! Ha valahogy hozzájárulnátok ahoz, hogy segyítsenek benneteket, a kultúrháznál, és nem csak akkor jó a kultúrház, amikor mindenféle bulit rendez a nagyérdemű egyesületetek akkor biztois szívesen támogatna benneteket a falu egyszerűbbik népe is. Csak azt lehet olvasni az egyesületről, hogy itt meg ott bálat rendez mindenféle támogatásból. Ha már bálozni tud az egyesület havonta legalább egyszer, akkor akad a sok mozgássérült közül egy-kettő aki bemegy a lakatkulcsért vagy telefonál és akihozzák neki a karóhoz. Nem felháborodni kell hanem beilleszkedni ebbe szépen kialakított környezetbe. Vagy csak reklám megint egy olyan személynek akit szatymaz szégyenének tartanak a viselkedése miatt?”
 • 3. varadipal 2010. augusztus 17. 14:46
  „2., E! Ezek lelketlen gazemberek. A tervezőt meg a kivitelezőt kötelezném a nap 24 órájában az oszlopnál állni, és a lakatot nyitogatni, oszlopot kivenni, viszatenni, lakatolni. Az ilyen fafejüektől szálkás már a kezem.”
 • 2. E! 2010. augusztus 17. 12:03
  „Hibás cím, megfelelően így hangozna:
  "Moderálva tuskó kivitelezés a szatymazi kultúrház felújítása során"
  Az ilyen virágládás-oszlopállítgatós emberkéket kéne pár napra betenni a székbe, hogy utána sírva módosítsák a hülyeségeiket...”
 • 1. dodó 2010. augusztus 17. 11:20
  „Szatymaz lakossága 4593 fő (2009-es adat), ebből 265 mozgáskorlátozott!
  Nem sok ez egy kicsit? Az ÁNTSZ nem vizsgálódik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

864 ezer ajánlószelvényt postáznak a megyében

Csütörtökig postázzák az október 3-i önkormányzati választásról szóló értesítőket és ajánlószelvényeket a megye 346 ezer választópolgárának. Tovább olvasom