Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Habroló, habroló, habroló

Önérzetes kövérek és kevély soványak mulatságos vetélkedése a fő helyzetkomikum a Leányvásár Dóm téri változatában. Kizárólag a Szegedi Szabadtéri Játékokra készül az operett friss dramaturgiai elemekkel, Varró Dániel zseniális dalszövegeivel és Vinnai András poénoktól hemzsegő párbeszédeivel spékelt verziója.
„Az efféle lánykáktól óvjon meg engem a jó ég, az orrát hogy fennhordja ő, e fogpiszkáló-forma nő!" Így indul Tom Miggles és Lucy Harrison duettje, a Leányvásár abban a „felturbózott" változatban, amely július 5-én nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadát. Sehol máshol nem láthatja a közönség Jacobi Viktor operettjének ezt a Gothár–Vinnai–Varró szerzőtrió által átdolgozott, friss verzióját.

Varró Dániel  zseniális dalszövegekkel járul hozzá a Leányvásár
Varró Dániel zseniális dalszövegekkel járul hozzá a Leányvásár Dóm téri változatához.
Fotó: DM/DV

A Dóm téri operettjátszás 2005-ben a forradalmi megújulás útjára lépett: a poros színpadi elgondolásokat felváltották a kortárs, fiatalos kiállítású produkciók. A nézők azóta rajonganak az új művészeti koncepcióért. Gothár Péter rendező is úgy döntött, bár hű marad az operett műfajának hagyományaihoz, egy humoros csavarral újít a közkedvelt Leányvásáron. Az egész előadáson végigvonuló, fő helyzetkomikum a kövérek és soványak ellentétére épül, amely számtalan kacagtató helyzetet szül, és a darab egyik fontos bonyodalmát, Tom Miggles álcáját is hangsúlyosabbá teszi.

Miró: már csak vasárnapig

Már csak ma és holnap látogatható a REÖK nagyszabású kiállítása, a Joan Miró színpompás alkotásait bemutató tárlat. A katalán mester álomszerű világba repíti a látogatókat, ahol megszűnik a képzelet és a valóság határa. A szürrealizmus kivételes tehetségű alkotójának több mint száz grafikáját kötelező megnézni.

Bűntársai, vagyis a szerzők között megtalálhatjuk a népszerű Túl a Maszat-hegyen című verses meseregény íróját, számos klasszikus dráma „újrafordítóját". Varró Dániel dalszövegíróként olyan szellemes rímeket faragott az új koncepcióhoz igazodva, mint az alábbi: „Történt hajdanán, hogy egy hottentotta lány Párizsba ment a kis mohó, habroló, habroló, habroló". Vinnai András, számos sikeres budapesti színházi produkció írója pedig a szövegkönyvért felel. Fordulataitól, párbeszédeitől garantáltan nevetéstől lesz hangos a Dóm tér. A közönségkedvenc dalokat, így a Kettecsként és a Gilolót természetesen eredeti szöveggel is hallhatja a közönség.

A bemutató után július 6-án és 7-én is színre kerülő produkcióban a főszerepet Nagy Ervin játssza, olyan partnerek mellett, mint Schell Judit, Hegedűs D. Géza, Szombathy Gyula, Ujlaki Dénes, Keresztes Tamás, Bordás Barbara, Kiss Diána Magdolna és Kocsis Gergő. A próbákat még ebben a hónapban elkezdi az alkalmi társulat. A legfrissebb információkat a Szegedi Szabadtéri Facebook-oldalán és honlapján olvashatják az érdeklődők.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Globe előadásai a Belvárosi moziban

Szeged - A szegedi Belvárosi mozi is vetíti júniustól a világhírű londoni Shakespeare’s Globe… Tovább olvasom