Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Habsburg György Csongrád megyében járt

Szeged, Zsombó - 40 belvízkárosult családot segít adományaival Csongrád megyében a Magyar Vöröskereszt. A zsombói rászorulóknak Habsburg György elnök részvételével adták át a segélycsomagokat.
Hat családnak adott át építőanyagot és élelmiszercsomagot a Magyar Vöröskereszt nevében Habsburg György tegnap Zsombón. A 129 éves szervezet elnöke elmondta: a május-júniusi esőzések óriási problémákat okoztak az országban, ezért a Vöröskereszt 10 megyében a kezdetektől segíti a belvíz miatt bajba jutottakat.

Csongrád megyében Zsombón kívül Domaszéken, Szatymazon, Csongrádon, Kiszomboron, Szentesen és Zákányszéken összesen 40 károsult családot támogatnak 4 millió forint értékben. Közülük 20-an kapnak építőanyagot, míg a többiek tartósélelmiszer-csomagot és tisztítószereket vehetnek át. Habsburg György hangsúlyozta: hazánk a belvízkárok utáni legfontosabb fázisban van, az újjáépítésében. A szegedi Szent Gellért magánklinika plasztikai sebészete és Mihályffy Zsolt építészmérnök a Vöröskeresztet segítő munkájáért emlékplakettet vehetett át Habsburg Györgytől.

Habsburg György Csongrád megyében járt. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Az elnök ezután a Szegeden, a megyeházán tett látogatást, ahol egész nap véradást tartottak. Kora délután már 50 embertől vettek vért – a segítségnyújtásért cserébe sör és Pick szalámi járt. A véradás a retro stílus jegyében zajlott: az egyik teremben a régi orvosi plakettek mellett a SZOTE 1990-ben használt orvosi köpenyeit is kiállították. A rendezvényt biztosító rendőrök szintén a 90-es évek elején használt szürkéskék egyenruhában jelentek meg.

Olvasóink írták

 • 10. TrombiFrédi 2010. augusztus 19. 12:23
  „építessünk velük várakat, amiket az őseik leromboltak!!!”
 • 9. magyarock1 2010. augusztus 19. 12:05
  „Habsburgok, ki kéne tiltani az összeset az országunkból.Az összes várunkat ők romboltatták le, a magyarságot teljesen ki akarták írtani, szívták a vérünket 300 évig.És ezeket ünnepeljük?Normális?”
 • 8. papus3 2010. augusztus 19. 09:06
  „Drága, jó Magyar Hazánkban sok kisagyú, önös érdekből elfejti, hogy a történelmünk (talán az ő őseinek élete is ! ) arról szólt, hogy próbáltunk megszabadulni az igenis kizsákmányoló, megszálló, írtó elnyomásuk alól.
  Tinódi még írhatta, hogy "nagy vigasságát Ferdinánd királynak ", mert ő még remélhette, hogy talán egyszer tesznek is valamit azért az országért amelyből birodalmat építettek...
  Azok is elfelejtették a szabadságharcok hőseit, akik nemzeti ünnepen díszvendégként oda állították eme volt uralkodó családtagjait ;- akkor mit is várunk az ország polgáraitól ?
  de ez egy életképes uralkodásra termett dinasztia, hisz, még ma is él az uralkodáshoz használt híres mondásuk "Oszd meg és uralkodj ! " él mert, én is idézem, ti meg összevesztek a titulusain, a hőseink pedig,
  ja , naturlich ! az már egy másik történet”
 • 7. keiner 2010. augusztus 19. 08:59
  „Hogy rendbe legyen, akkor neveszük hélyesen, Georg von Habsburg a neve. :-)))
  http://de.wikipedia.org/wiki/Georg_von_Habsburg”
 • 6. robinhood46 2010. augusztus 19. 08:42
  „Kedves Mignon,
  az első megszólítás rendben! A második így természetesen nem jó. Seiner már ragozott alak, így kontextus nélkül nem értelmezhető.
  Helyesen: Eure Majestät, (felséged) vagy Seine Majestät (őfelsége)
  Főleg a jobb oldal sajnos (nemzeti hevületében) elfelejtette, hogy a magyar történelem nagy része a Habsburgok elleni küzdelem és szabadágharcról szólt. Legjobbjaink az életükkel fizettek ebben a harcban. Gondoljunk a hídemberre, Kossuthra, Petőfire, stb. stb. Tehát az én nézetem szerint nem gusztusos a királyi ház nyilvános szereplése a közéletben. Nem beszélve, hogy Kossuth országa lihegve avatja őket mindenütt díszpolgárrá. Egyszerű polgárként élhetnek 100 évig is Mo. -on. Miért is ne. De nem ünnepelt hősként, vezetőként. Persze lehetnek ők a legrendesebb emberek, hibátlanok, önzetlenek, nem is kell a szemükre hányni, de gondoljunk azokra, akik ellenük harcoltak. Értünk. Természetesen legyen béke. Örök. De ne a Habsburgok vigyék a zászlót, ne ők mondják a verset március 15-én. üdv. Robun”
 • 5. niagara 2010. augusztus 19. 08:40
  „moderálva> Ők ha kell a magyarságot éltetik, ha kell az osztrákot vagy a horvátot gerinctelenül. Nem sok jót köszönhetünk nekik.”
 • 4. t680822g 2010. augusztus 18. 22:41
  „Habsburg György testvére Horvátul tanult meg, ő ott halászott a zavarosban, míg ki nem tiltották Horvátországból, mert loptt a közös javakból. Habsburg György Magyarul tanult meg, ő itt halászik a zavarosban, politizál, a katolikus egyház támogatásával lett a Vöröskereszt elnöke is. Nem tudom milyen reményeket táplál ez a senki, miért nem dolgozik normálisan, mint a többi ember. Ja, a Vöröskereszten belül diktatórikus módszerekkel "kormányoz", kirúgott egy bennfentes kolléganőt aki kitálalt a sajtónak némely visszaélésektől. S*ggnyalókkal vette körül magát, én kitiltanám Magyarországról is, semmi szükség nekünk erre a lecsúszott senkire. Ja, a Habsburgokhoz már semmi közünk, a Habsburg ház trónfosztása már megvolt, ha lesz is a jövőben Magyar Királyság, nem ez a vízfejű beltenyészett ember, vagy valamelyik rokona/utódja lesz a király...”
 • 3. Mignon 2010. augusztus 18. 20:52
  „Habsburg Györgynek szarmazasabol kifolyolag a
  "kiralyi fenseg" megszolitas jar!

  (nemetül: "Königlicher Hoheit" vagy "Seiner Majestät")

  A cimet hordhatja a köztarsasagban is Ausztria kivetelevel.

  A fenykepet elnezve, nem gondoltam volna hogy ö egy ilyen fönemes,
  inkabb egy tetöfedö-badogos jutott az eszembe.”
 • 2. dodó 2010. augusztus 18. 20:50
  „Jóképű egy Habsburg! Akár az LMP arca lehetne.”
 • 1. CID. 2010. augusztus 18. 19:03
  „nem jol helyezkedett
  a pártja már megszünt
  haha
  36. hozzászólás CID. 2010.08.18. 19:00

  mivan ideges lettél flexnake?
  az volt a cél !
  haha
  és mi a problémád?én nem irhatok ide?megtiltod?kirekesztenél?
  kisstupidmonkey.
  :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 méter hiányzik a Tisza fölött

Valószínűleg október elején rendezik meg az építők a hagyományos hordógurítást az M43-as Tisza-hídján, az év végén pedig átadják a forgalomnak az átkelőt. Tovább olvasom