Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Hadat üzent a megye a ciginek

Szeged - 30 millió forintból vesz kardiológiai ultrahangkészüléket és EKG-t a szentesi kórház, ez volt a Londonból hazatérő kardiológus szakorvos kérése. A megyei önkormányzat is hadat üzen a dohányzásnak a középiskoláiban.
Nemzetiszín zászlót kapnak útravalóul a megyei önkormányzat középiskoláiból ballagó diákok. Az 1496 végzős ajándékait önkormányzati képviselők adták át szimbolikusan a csütörtöki közgyűlés elején a diákok képviselőinek. A fideszes Martonosi György a polgári frakció nevében értékelte a választásokat, a Fidesz győzelmét. Megköszönte a megyei hivatalnak és az eddigi országgyűlési képviselőknek is a munkát – az MSZP-sekre utalva kiemelte, ha frakciójának ellenfelei voltak is, ellenségei nem. Azt kívánta nekik, találják meg helyüket az új körülmények között. A szocialista Simicz József pedig gratulált a megyei közgyűlés országgyűlési képviselővé választott fideszes tagjainak, Bodó Imrének, Magyar Annának és Nógrádi Zoltánnak. Bejelentette, hogy az MSZP–SZDSZ-frakció neve a továbbiakban MSZP- frakció lesz.

Eldöntötte a közgyűlés, 30 millió forintot tesz félre, hogy a szentesi kórház kardiológiai osztálya megvehesse az új ultrahang- és EKG-készüléket. Ez vitát váltott ki, mert az eredeti előterjesztésben 25 millió forint szerepelt. Baráth Lajos főigazgató az ülésen jelentette be, hogy a kórház várhatóan meg tud állapodni egy Londonból hazatérő kardiológiai szakorvossal – a nevét nem árulta el –, akire nagy szüksége van az intézménynek. Neki azonban az a feltétele, hogy legyen ultrahang, és már látszik, a 25 millió nem lesz rá elég. Magyar Anna elnök nem örült az idő közbeni módosításnak, azt szerette volna, ha a hivatal előbb megvizsgálja az új javaslatot. Végül Vidovicsné Szabó Tünde, Szirbik Imre, Nógrádi Zoltán és Szűcs Lajos érvei meggyőzték, ahogyan a közgyűlést is. Eldöntötték a képviselők, hogy a csongrádi Batsányi-gimnáziumban bevezetik az iskolai testnevelés új programját, ami emelt óraszámot jelent. Miután megtárgyalták a megye egészségügyi állapotáról szóló előterjesztést, Kozma József ötlete nyomán az egészségesebb intézményi étkeztetés lehetőségét vizsgálják, Marosvári Attila javaslata szerint pedig egy dohányzás elleni program elindításáról döntöttek a középiskolákban.

Olvasóink írták

 • 5. velemenynyilvanito 2010. április 30. 08:58
  „gratulalok az uj gephez!!!!! REMELEM AZT IS HAZA VISSZI HOGY ITT AZ ORVOSOK BORITEK PENZ NELKUL IS DOLGOZNAK TOKELETESEN, SZIVBOL MERT MEG ESKUDTEK HOGY ORVOSOK LESZNEK!!!!!!!!!!! NEM BORETEKRA KEZET TARO ORVOSOK!!!! NA MAJD HA MAGYARORSZGAON IS BORITEK PENZ NELKUL NORMALISAN TUDNAK DOLGOZNI AKKOR MAJD ELHISZEM HOGY OTTHON VANNAK A LEGJOBB ORVOSOK.MERT TUDASILAG TENYLEG A MAGYAROK OTT VANNAK AZ ELSO HELYEKEN CSAK A KAPZSISAGUK NAGYOBB MAR MINT AZ ELHIVATOTSAGUK!!!”
 • 4. odysseus 2010. április 30. 00:20
  „szegény srácok már a retyón se bagózhatnak! Hova jut így a világ!”
 • 3. Ferrer 2010. április 29. 21:19
  „Én is azt olvastam először ciginek helyett, hogy cigóknak xd”
 • 2. CID 2010. április 29. 20:41
  „1. ezek az elfojtott vágyak :)”
 • 1. 1131 2010. április 29. 20:32
  „Basszus először úgy olvastam hogy a Hadat üzent a megye a cigányoknak.
  Pedig, hogy kikerekedett a szemem... :(((”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 millió forint tehetségeknek az SZTE-n

Szeged - 147 pályázó közül 30 kapott egyszeri, 100-100 ezer forint támogatást a Szegedi… Tovább olvasom