Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Hadbíró előtt állt F. Roland

Szeged - Az előzetes várakozással ellentétben nem hirdetett ítéletet a katonai bíróság a barátnőjét meggyilkoló volt börtönőr ügyében, a tárgyalást elnapolták.
– Részben bűnösnek vallom magam – jelentette ki a Csongrád Megyei Bíróság katonai tanácsa előtt a szökéssel vádolt és a barátnője, a 23 éves Kószó Katalin meggyilkolásával gyanúsított 27 éves F. Roland.

A volt börtönőr tegnap szökés miatt állt bíróság elé. Az augusztus elején történt gyilkosság nyomozását szakértői vélemények hiánya miatt még nem fejezte be Török László, a Szegedi Nyomozó Ügyészség helyettes vezetője. F. Rolandot Müller Csaba katonai ügyész szökéssel vádolja, ugyanis az időközben már elbocsátott börtönőr a bűncselekmény elkövetése utáni napokban nem jelentkezett szolgálatra a munkahelyén, a Szegedi Fegyház és Börtönben.

Tóth Tibor ezredes a tegnapi tárgyaláson elsősorban azt igyekezett tisztázni, hogy a volt börtönőr készült-e a szökésre, egyáltalán jól érezte-e a magát a munkahelyén. A hadbíró tanúként meghallgatott négy börtönőrt, F. Roland feletteseit és közvetlen kollégáit.

Az ezredes azzal rekesztette be a mintegy két órán át tartó tárgyalást, hogy elrendeli a vádlott elmeállapotának vizsgálatát, amit az érintett, az ügyész és a védő, Tenke Anna ügyvéd is tudomásul vett. A tárgyaláson ott volt a 27 éves férfi édesanyja, nevelőapja és két lánytestvére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka helyett ellátásból élnek a rokkantgyugdíjasok

Kétszer több rokkantnyugdíjas, de aktív korú él Ópusztaszeren, mint Magyarcsanádon. Mindszent pedig a legbetegebb megyebeli településünk, ha az ott élő felnőttek egészségi állapotára is utal a rokkantnyugdíjasok aránya. Tovább olvasom