Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Hagymát hagymával!

Csongrád megye – Nyugodjanak meg, nem kell megnézni a filmet... Elég Makóra elmenni, a kétnapos Hagymafesztiválra. De remek kirándulási lehetőségeket is kínálunk. Vasárnap pedig jósoltasson!
Szombat–vasárnap rendezik meg a Hagymafesztivál Makón a Széchényi téren (lásd még fő tér, a szökőkútnál). Ízelítő a programokból: hagymafesztivál piac, gasztronómiai bemutatók, fogathajtó verseny a Vásártéri Lovaspályán, bábszínház, gyermek- és felnőttkoncertek a fesztiválszínpadon: mások mellett szombaton 16 órakor Radics Gigi, 19 órakor közkívánatra Palya Bea lép fel, vasárnap 18 órakor a dumaszínházas Dombóvári István és Szupkay Viktor nevetteti a vendégeket, 20 órakor NoAlibi-koncert lesz. A gyerekeket egész napos ingyenes programok várják a szökőkútnál.

Százéves a szentesi mozi

A mozi századik születésnapja alkalmából gazdag programsorozatra várják az érdeklődőket, ízelítő: pénteken premier előtt levetítik 18.30-tól a Tüskevár című filmet (vendégek: Balogh György filmrendező és Kovács Lajos színész), szombaton 17.30-tól a Megy a gőzös című filmet – vendég: Gáspár Sándor. Lesznek még előadások, beszélgetések, kiállítás, vetítések gyerekeknek és felnőtteknek, magyar és amerikai filmklasszikusok.

Szombaton Szobori búcsút rendeznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Ízelítő a programokból: lovas kocsis zenés felvonulás, 11 órakor ünnepi püspöki szentmise a monostornál, Szer Üzenete – díjátadás, Népi Játékok Fesztiválja – 32 nagyméretű népi és történelmi fajáték, játékos vetélkedők ajándékért, Kátai Zoltán énekmondó koncertje, magyar kutyafajták terelési bemutatója. Díszvendég: Levente Péter színművész, rendező.

Szombaton 7.33-kor indul vonatos túra Csongrádra Szeged-Rókus vasútállomásról, ahol megtekintik a város nevezetességeit, megkóstolják finom borait, és átkelnek a híres fahídon. Jelentkezés, információ: Dósa Endre, 30/838-9450.

Nyolc órától a Maty-éren: KM-duatlon a Szegedi Sport és Fürdők Kft. rendezésében. A rendezvényen futás, kerékpározás, futás sorrendben teljesítendők a különböző korcsoportok különböző hosszúságú távjai, amelyeket a kajakpálya belső aszfaltozott útjain jelölnek ki. A verseny csak jó állapotú, két jól működő fékkel rendelkező kerékpárral teljesíthető, kerékpáros fejvédő használata kötelező. A Maty-éri versenypálya csak a Röszkei út felől közelíthető meg.

Szintén szombaton 9.30-kor az ásotthalmi Csodarétre indul hat kilométeres kornistárnicstúra, a réten kitáblázott tanösvény vezeti a túrázókat. Túravezető, jelentkezés: Szűcs Anikó, 30/257-7541.

Hódstock Hódmezővásárhelyen

Hódstock Fesztivál és Tehetségkutatót rendeznek pénteken és szombaton Hódmezővásárhelyen. A kétnapos fesztiválon fellép pénteken mások mellett Majka és Curtis és a The Idoru, szombaton a Vatafaka (ingyenes), az Angertea és a Fresh Fabrik. Belépő: 1000 forint/nap.

Vasárnap 8.00-tól: V. Szatymazi Repülőnap. Ízelítő a programokból: 9–11 óráig nyílt nap bemutatókkal (modellező, vitorlázó műrepülő stb.), 11–13.30-ig repülőnapi bemutatók (vitorlázórepülő, Cessna, motoros sárkányrepülő, vontatás, ejtőernyős célba ugrás), 13.30-kor Veres Zoltán Európa- és világbajnok bemutatója, 14.00–19.00: utasrepülés. Egyéb programok: repülőgép, tűzoltóautó, újszülöttmentő rohamkocsi, helyszínelő autó megtekintése, gyerekprogramok, bábelőadás, Tandi Flóra énekel. A rendezvény ingyenes.

Zenés délutánt rendeznek 16 órától a szegedi városháza dísztermében a Magyar Dal Napja alkalmából, amelyen mások mellett fellép Gyimesi Kálmán, Merényi Nicolette és Andrejcsik István operaénekes, Szirtes Edina Mókus népzenész, hegedűs, zeneszerző, Vizsolyi Lívia fagottművész.

Két Illényi, két Malek – Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál koncertje. Első rész: Illényi KaticaIllényi Csaba: Gershwin Jazz Est. Második rész: Kell egy kis csavargás: id. Malek Miklós a zongoránál, énekel Malek Andrea. Jegyek kaphatók az IH-ban, a Reök-palotában, a Filharmóniában, a Csermák hangszerboltban és a helyszínen 1900 forintért.

A III. Tápéi baba-gyerek ruha- és játékbörzét, csereberét rendezik meg a Haller Ödön Művelődési Házban.

Vasárnap 10 és 18 óra között az ország legkiválóbb jósai látogatnak az IH-ba: Müller Rózsa, Karola, Mystic, Marcus és Zeus. Jegyár: elővételben 1500, a helyszínen 1800 forint. Konzultációs jegy: 3000 forint (15 perc).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenességért szerződnek

Akad olyan elsőéves beiratkozó is a szegedi egyetemen, aki nem írta alá hallgatói ösztöndíjszerződését. Tovább olvasom