Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Hair-sláger a vébén, Trabantokon

A Mechanikus narancs főszerepéért a legjobb férfi színészi alakításért járó Dömötör-díjat és a Szegedi Tudományegyetem közönségdíját is elnyerte. Járai Máté csak tavaly szeptemberben szerződött a szegedi teátrumhoz. A tehetséges fiatal színész most a Liliomfiban játszik egy ziccerszerepet.
Járai Máténak egy évad után a legjobb színész díját szavazta meg a hálás szegedi közönség. Fotó: Schmidt Andrea
– Se tehetségesebb, se szebb vagy okosabb nem lettem azzal, hogy Szegedre szerződtem, viszont először kerültem olyan színházhoz, ahol megbecsülik a munkámat. Évekig sikerrel játszottam Budapesten is, de díjat soha nem kaptam. A színésznek az a dolga, hogy a tehetségéhez képest a legjobbat hozza ki magából, én nagyon igyekeztem. Talán sikerült beváltanom azokat a reményeket, amelyeket az igazgatóság hozzám fűzött. Bevallom, mindennap gyönyörködöm a Dömötör-díjban.

Az egyetem elismerése pedig szinte villámcsapásszerűen ért. Jólesett, amikor az évadzárón az átadáskor Tajti Gabi csak annyit mondott: általában indoklást is fűz a díjhoz, de most olyan valaki kapja, akinek nincs szüksége kommentárra. Ezek hihetetlenül inspiráló dolgok, ugyanakkor kötelezettséget is jelentenek: tartanom kell ezt a színvonalat – mondja Járai Máté, aki az elmúlt hetekben a Liliomfi egyik karakterszerepét, az ifjú Schwartzot próbálta.

Liliomfi a ligetben

Szigligeti Ede klasszikus vígjátékát ma este 8 órától mutatja be a Megyeri Károly Vándorszínház az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az előadást Megyeri Zoltán rendezi Pataki Ferenc, Borovics Tamás, Rácz Tibor, Szilágyi Annamária és Papp Gabriella főszereplésével. További két előadást tartanak: szombaton és vasárnap. Mindegyikre kapható még belépőjegy 1400, 1600 és 1800 forintért.

– A színházba járó közönség elvárja egy olyan színésztől, aki már több díjat is kapott, hogy előadásról előadásra bizonyítsa, mit tud. A Liliomfi örök klasszikus, a filmváltozatát épp a napokban vetítette újra a tévé. Azt gondolom, Megyeri Zoltán rendezése újdonságokkal is szolgálhat. Egyszerű díszletben, jelmezekkel, egyszerű eszközökkel játszunk. Mai népszerű dalokkal – például a V-Tech és a Bon-Bon slágereivel – fűszereztük a produkciót, ezáltal sokkal modernebbnek hat a darab. Akik beültek eddig a próbáinkra, jól szórakoztak. Először játszom Újszegeden, ez a kisebb színpad sokkal emberközelibb, mint a Dóm téri. Abban bízunk, hogy előadásunk nagy siker lesz, és sokszor játszhatjuk majd a jövő évadban a nagyszínházban is. Nagy ajándék számomra, hogy egyik kedvencem, Garas Dezső filmbeli szerepét, az ifjú Schwartzot alakíthatom. Ez egy pici ziccerszerep, jó, hogy van egy kis dalom is.

Járai Máté az újszegedi előadások után újabb nagy feladatra készül: augusztus 16-án a kajak-kenu-vb megnyitóján énekel Gregor Józseffel és Szulák Andreával. Három slágert is előad majd a Hairből. Az I Got Life-ot például Trabantok tetején rohangálva kell énekelnie, ezért a Tesco parkolójában próbál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Halász Miklós

Hatvanesztendős korában váratlanul elhunyt Halász Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró. Lapunk… Tovább olvasom