Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Hajdu Klára karácsonyi albummal jelentkezik

Szeged - Karácsonyi lemezt készített a szegedi dzsesszénekesnő, Hajdu Klára. Az egykor a Megasztárban feltűnt fiatal tehetség eddig csak szűk körben volt ismert, de reméli, szólóalbumával szélesebb rétegekhez is eljut.
A karácsonyi lemezpiacon idén egy szegedi énekes albuma is megjelenik. A Megasztár első szériájában a legjobb 15 közé jutott Hajdu Klára, aki 7 éve a Balázs Elemér Group énekese, Ajándék címmel családi vállalkozásban készített ünnepi lemezt.

– A korong igazából már 3 éves produkció, akkor énekeltem fel a számokat – mesélte Klári, aki a magyar nyelvű, tradicionális karácsonyi dallamok dzsesszes feldolgozásával úttörő jellegű lemezt készített.

Bár a TV2 tehetségkutató műsora számos „sztárt" termelt ki, a szegedi énekesnő nem tartozik azok közé, akiknek nevét egy ország ismeri. Mint mondja, ennek oka leginkább az, hogy a dzsessz, amelyre feltette az életét, nem tartozik a populáris műfajok közé. – Amit viszont itt el lehet érni, azt elértem – tette hozzá. Ennek pedig véleménye szerint sok köze nem volt a Megasztárhoz.

Hajdu Klára ünnepi lemezborítója.
Hajdu Klára ünnepi lemezborítója.

– Persze nagyban felgyorsította a karrieremet, hogy a műsorban Elemér felfedezett, de keményen végigjártam a szamárlétrát, és sokat tanultam. Azt hiszem, ebben a szakmában ez számít igazán, hiszen a sikert alapok nélkül gyors kudarc követheti.

Mindenesetre a szólóalbum az első „kitörést" jelentheti a szűk körű ismertségből Klári számára, aki ezt csak a kezdetnek tekinti. – Sok ötletem van még más szólólemezekre, és tervezem, hogy a populáris műfaj felé is nyitok azon túl, hogy több előadónak már korábban is vokáloztam. Szolnoki Péterrel például énekelek egy duettet, amely az önálló albumán lesz hallható – árulta el.

Tanítja a szakmát

Klári – bár szegedi – rengeteg fellépése és munkája miatt jó, ha havonta egyszer be tud iktatni egy hazalátogatást. A koncertezés mellett tanít: két éve a Tóth Aladár Zeneiskolában dzsesszéneklést, idén pedig a Talentum Nemzeti Kisebbségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Táncművészeti és Zeneművészeti Szakképző Iskola énektanára is.

Olvasóink írták

  • 1. AN 2010. december 01. 09:05
    „Ez jó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényszalaggal átkötve

Szeged - Sziporkázó vakuk jelzik a karácsonyi díszvilágításba burkolózó Szegeden, hogy sokan… Tovább olvasom