Délmagyar logó

2018. 08. 20. hétfő - István 19°C | 32°C Még több cikk.

Hajléktalannal hadakoznak az alsóvárosi temetőnél

Szeged - Egy hajléktalannal gyűlik meg a bajuk az alsóvárosi temető munkatársainak. A Szabadsajtó utca felőli kijárat környékén vackolta el magát a férfi egy bokor alatt, ahol rengeteg szemetet halmoz fel.
Zargatja a sírkertlátogatókat egy hajléktalan az alsóvárosi temető Szabadsajtó utca felőli oldalának bejáratánál. Kötözködik az emlékezőkkel, a bejárat előtti bokorsor alján alszik, ahol rengeteg szemetet halmoz fel – telefonált be lapunk Csörög rovatába problémájával a közelben lakó Volenczki Imréné.

– Pár hónapja vackolta be magát a bokrok alá – közölte az alsóvárosi sírkert gondnoka.

A hajléktalan férfi ennyi idő alatt már több köbméternyi szemetet hordott be a sírkertbe, amit a temető munkatársainak kellett összeszedniük. – Annyi egyezséget kötöttem vele, hogy megígérte, több lomot nem dob be a sírok közé. Ezután összeszedtük a temetőben még széthagyott és a bokrok alján lévő szemetét is, de ezt rossz néven vette, és a múlt héten az estére bezárt temető lakatjainak mindegyikébe pillanatragasztót öntött. A kár azonban nem volt akkora, hogy bármilyen hatóság érdemben intézkedni tudjon ellene, pedig már sokszor kihívtuk rá a rendőröket – közölte Rózsa Attila.
Az alsóvárosi temetőbe a Szabadsajtó utca felől érkezők szemét és orrát is bántja a bokor alatt élő hajléktalan férfi által széthagyott sok szemét. Fotó: Karnok Csaba
Az alsóvárosi temetőbe a Szabadsajtó utca felől érkezők szemét és orrát is bántja a bokor alatt élő hajléktalan férfi által széthagyott sok szemét. Fotó: Karnok Csaba

A hajléktalan férfi egész napját a Szabadkai úti Lidl áruház bejáratánál tölti néma kéregetéssel – tegnap is ott álldogált az üzlet előtt egy ismerősével. Bokra aljában újra sok szemét gyűlt fel a női táskákon át a száraz kenyéren keresztül az üres PET-palackokig. A bukszus éppen a parkoló mellett van – a sírkertbe tegnap látogatók szemét és orrát is szúrta a látvány és a szagok.

A temetőgondnok most azon fáradozik, hogy a bokros részről kiderítse, hogy fel lehet-e számolni, ugyanis az utcában ezt a tíz méteres szakaszt leszámítva nincs ilyen fajtájú növény, felszámolása senkit nem zavarna. – A hajléktalan korábban a Vám térnél lévő trafóház mellett lakott, de azt az áramszolgáltató emberei elkerítették, ezért költözött feljebb. Csak akkor tudnánk megszabadulni tőle, ha mi is megszüntetnénk a helyét – magyarázta a temetőgondnok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Tanárok vagyunk, nem katonák˝: a szegedi tanárok kiáltványát már ötszázan lájkolták vagy osztották meg

A szakma becsületéért címmel kiáltványt fogalmazott meg a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja,… Tovább olvasom