Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Hajléktalant vertek agyon a Kemes utcában

Szeged - Hajléktalanok és zajongó fiatalok kedvelt törzshelye volt az elmúlt napokig a szegedi Kemes utca környéke, ahol múlt pénteken egy 21 éves férfi halálra vert egy 47 éves hajléktalant.
Úgy megvert egy 47 éves hajléktalant egy 21 éves fiatal július 13-án hajnalban a szegedi Kemes utcában, hogy a középkorú férfi kórházba szállítását követően belehalt súlyos koponyasérüléseibe. A támadás a Kemes utca 1. szám mögötti bokros-pados részen történt.

– A biztonsági őrünktől tudunk az esetről. Ő minden este 8 órára érkezik őrizni a dinnyéket: aznap hajnalban nagy hangoskodásra lett figyelmes. Tudjuk, hogy meghalt a megvert hajléktalan, akihez mentőt az egyik itt lakó hívott. Csak egy ember verte meg? Mi úgy tudjuk, hogy többen verekedtek össze aznap este. A rendőrök mindenesetre egy álló napon át vizsgálták a helyszínt – mesélte a halálos ütleg helyszínétől 100 méterre dinnyét áruló fiatal lány.

– A kezdetektől fogva itt lakom, de még 10 évvel ezelőtt se fordulhatott volna elő ilyen. Sajnos az elmúlt időben sokan költöztek ide kiterjedt rokonságukkal: az éjszakák azóta állandóan zajosak, nyitott ablak mellett nem lehet aludni. Az elmúlt napokban azonban teljesen elcsöndesedett a környék: valószínűleg az emberölés miatt – mondta a Kemes utca 1/A szám alatt lakó nyugdíjas férfi.

Az épületben mindenki tudott a halállal végződő verésről, de sem az áldozatot, sem a tettest nem ismerték. – Éjszaka a padokat megszállják a hajléktalanok, és különösen nyáron sok fiatal is itt múlatja az időt – mesélte egy erre kerékpározó nő. A bokrok között sok szemetet és üres féldecis üvegeket láttunk.

A rendőrségnek a helyszíni szemle, a tanúkihallgatások és az adatgyűjtések eredményeként csütörtökön sikerült beazonosítania a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi személyazonosságát, akit a nyomozók el is fogtak. A fiatalember kihallgatásán beismerte a bűncselekményt. A rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Egyelőre halált okozó testi sértés gyanúja miatt indult eljárás ellene, de a nyomozás további részét képezi annak megállapítása, hogy a férfi cselekménye megvalósított-e súlyosabbnak minősülő bűncselekményt, azaz emberölést. A rendőrök a lakók megnyugtatására az elmúlt napokban intenzívebben ellenőrizték a környéket.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Lacimaci 2012. július 24. 02:22
  „Getto ismert fogalom gondolom evszazadok ota, modern formait is vilagszerte ismerik csak az ottlakok es a varos vezetes fordit hatat a valosagnak?”
 • 35. uborka 2012. július 23. 12:50
  „SAJNOS ÉN 2 X , EL VITETTEM A CUCCUKAT MIVEL ITT ÉJJEL IS HANGOS VOLT MINDEN. MINDEN HOVA TELEFONÁLTAM ÉS MINDENKI EL KÜLDÖTT A SÓ HIVATALBA, A RÉGI 2 ES TANÁCSHÁZA ÜGYELETÉVEL TUDTAM SZÓT ÉRTENI, DE NEKIK IS MEG VAN A KEZÜK FOGVA ÉS MINDÉG EGY HÓNAP-NAK KELLETT ELTELNIE, HOGY ELVIGYÉK A DOLGOKAT. SENKI NEM VETT KOMOLYAN MOST MI A NAGY PROBLÉMA HOGY EGY EMBERT AGYON ÜTÖTTEK ITT. ??? A RENDŐRÖK SEM MERTEK HOZZÁJUK ODA MENNI, A GÁTLÁSTALAN PÉNZ BESZEDŐ ÉS HAZUG RENDŐRÖK,HISZEN EBBŐL PÉNZ NINCS. 3-4 FŐ VOLT MINDÉG MIKOR ÉJSZAKA ODA MENTEM KÖZÉJÜK LE TOLNI ŐKET,PEDIG NEM VAGYOK RENDŐR ÉS 2 FIAM IS VAN,HÁT ENNYIT A BÁTOR RENDÉSZEINKRŐL MIT VÁRUNK TŐLÜNK????????EGY EMBER ÉLNE, A KIOLTÁSÁHOZ ÍGY A RENDŐRÖK IS HOZZÁ JÁRULTAK, ÉS A PARANCSNOKUK,MIVEL NINCS NÁLUK ELIGAZÍTÁS.”
 • 34. smalltown 2012. július 23. 04:51
  „"8. Sandroo84 2012.07.21. 11:55
  Engem az érdekelne hogy az ilyen híreknél miért hallgatják el mindig gondosan az elkövetők etnikai hovatartozását? Ez nem a tények szándékos elhallgatása véletlenül?"

  Te etnologus vagy baszki vagy miert erdekel ennyire a hovatartozas??????”
 • 33. pistimolnar 2012. július 22. 17:02
  „A cikkből az utolsó mondat "tetszik". Kérdem: eddig miért nem, és mit tettek "a lakók megnyugtatására"?
  Az nem lehet igaz, hogy nem tudtak az ottani állapotokról! Avagy szolgálunk (felfelé) és pénzt behajtunk (lefelé)...”
 • 32. Booth 2012. július 22. 12:33
  „Kb. 20-25 évvel ezelőtt fogant meg a rossz társaság a kemes u. környékén. A nőstény megellette őket, szépen felnőttek és ez lett belőlük. Velük/köztük nőhettem fel én is. Kár érte, nagyon barátságos kis környék volt.”
 • 31. bánki 2012. július 22. 09:16
  „,,Ha növekszik a romák elleni gyűlölet, kiszámíthatatlanná válhatnak"

  Mi magyarok kiszámíthatóak vagyunk ! Úgy járnak mint a besenyők akik nem tudtak és nem akartak beilleszkedni! Elzargattuk a nagy részüket.

  Még volt egy nép hasonló cipőben, de nem ugrik be, úgy a XX-ik század közepe táján.”
 • 30. Emberségetavilágnak 2012. július 22. 09:12
  „26
  Kíváncsi lennék, kitől kapta az utasítást a nyílt uszításra.
  Amúgy biztos, hogy nem társadalmi munkában nyalogatja a sebeket, megdolgozik a pénzért, jó káder, szívlapáttal hányja a parazsat a tűzre.
  Nem utolsó sorban.
  bama.hu”
 • 29. Emberségetavilágnak 2012. július 22. 08:58
  „28.
  Most toloncolnak ide vissza 200 családot.
  Az annakidején befogadott magyarok által üldözött cynáció ott úgy folytatta, ahogy itt abbahagyta, nem tetszett ez a befogadónak, lenyomozta az ügyeket, elkapta a bűnözőket, el is ítélte, most meg visszabaxa őket, mert már magyarnak vallják magukat.”
 • 28. Mogyoró 2012. július 22. 03:32
  „Ha a rezesek támadnak és gyilkolnak az bocsánatos bűn, meg pajkosság, ha vissza vágás jön akkor meg rinyálnak, meg rasszisták vagyunk, tehát rezesek irány Kanada ott imádnak benneteket, itt meg nyugalom lesz.”
 • 27. Rozsdás 2012. július 21. 22:41
  „Régen írtam, mert nem nagyon érdemes az embernek tépni a száját,mert semmisem változik!
  Gondolat ébresztőnek csak annyit,mind a két ember a rendszerváltás "eredménye"!
  Sőt az elkövetkezendő években még keservesebb élet elé nézünk,minden téren!”
 • 26. helsinkirokker 2012. július 21. 21:19
  „Romológus úr a másik cikkben fenyeget! Eldobom az agyam! Meghogy nincs hova hátrálnia a védenceinek? Csak neki nem tűnt fel hogy ez a hátrálás vagyon és élet ellenes bűncselekményekben nyílvánul meg?”
 • 25. bambulla 2012. július 21. 18:51
  „uborka
  hozod a formád
  nagy betű + értelmetlen írás :)))”
 • 24. vmagdi 2012. július 21. 16:49
  „11. mondjuk ez nem igaz, mert ha megallitanak a szabalytalan bicikliseket, a buntetesekbol egymillio km bicikliut epulhetett volna :)

  A temahoz: bizony a felso-tiszaparton a fokakornyeken is lehetne jarorozgetni, mert nem kell megvarni a bajt!”
 • 23. kumisz 2012. július 21. 16:45
  „22. uborka 2012.07.21. 15:34

  Ez gyönyörű, de nem értem.”
 • 22. uborka 2012. július 21. 15:34
  „SAJNÁLATOS DOLOG. ÉN A DEBRECENI U-BÓL KI LAKOLTATTAM ŐKET,MIVEL NEKEM JÖTTEK ESERNYŐNEK A HEGYES VÉGÉVEL. 2 ALKALOMMAL INTÉZTEM NEKIK KOCSIT AZ EL SZÁLLITÁSRA AMIT ÖSSZE HORDTAK. ITT MINDEN VOLT TELE AZ ERDŐ SZEMÉTTEL, PADOK SZÉT TÖRVE,PERSZE NAGY VOLTAM MIVEL A BÉZBÓL ÜTŐM SZÉT VERTEM RAJTUK. ITT SE MIKOR EBBEN AZ ERDŐBEN RENDŐR NEM JÁT!!!!!IGAZ ERRE JÖTTEK AUTÓVAL ÉS 20 E FT-RA BÜNTETTEK, HÁT TÉNYLEG A RAGYÁS INTÉZKEDÉSE EZ. SAJNÁLATOS DOLOG,HOGY A RENDŐRSÉG HAMIS TANÚZÁSA MIATT FIZET AZ EMBER, AMIKOR SZEMBESÍTÉSRE MENTEM EGYIK RENDŐR SEM VOLT OTT, EZEK UTÁN BÍRÓSÁGON NYILT TÁRGYALÁST KÉRTEM A RENDŐRÖKKEL ÉS A HAZUG SZABÁLYSÉRTÉSI ELŐADÓ TZLS-ELLEN. CSALÓ TÁRSASÁG LETT A RENDŐRSÉG PARANCSNOKOSTUL EGYÜTT.”
 • 21. Queenmargareth 2012. július 21. 15:32
  „17. Koszta 2012.07.21. 15:00 ezt is leírtam így és nem adták le.Magyarázat nélkül.
  Szerettem ezt az oldalt, de undorító, amit tesznek.”
 • 20. Queenmargareth 2012. július 21. 15:29
  „romológus, dm, újságírók mindenkinek igaza van, ügyesek és köszönjük a lehetőséget.Azt, hogy olvashatunk olyan dolgokat, amiket csak az ő szemszögükből lehet nézni.”
 • 19. bambulla 2012. július 21. 15:24
  „mi kell még történjen ahhoz hogy a cigókkal kezdjenek valamit?????”
 • 18. Berlusconi 2012. július 21. 15:10
  „Ellenzéki!

  Értsétek már meg, hogy nem a rendőrökön múlik!!! A Rendőrség azt teszi, amire a Kormány utasítja.”
 • 17. Koszta 2012. július 21. 15:00
  „A kommentek teljes letiltása egyfajta cenzúra!
  Ha növekszik a romák elleni gyűlölet, kiszámíthatatlanná válhatnak...
  Meg a sajtó is azzá vált, máris.
  Ha a tömeg nem úgy reagál, ahogy a hatalom szeretné, akkor letiltja a hozzászólás, a kommentelés lehetőségét...
  Ahol és amikor akarja...
  Szép új világ...”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisorsoltuk a páros belépőket a Winnetoura! Nyert?

Öt páros belépőt sorsoltunk ki azok között, aki péntek este nyolcig velünk játszottak. Önnek kedvezett a szerencse? Tovább olvasom